Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту: методи і поради фахівців

  1. види гідроізоляції
  2. горизонтальна ізоляція
  3. Бітумна мастика
  4. Застосування рулонних матеріалів (руберойду)
  5. Гідроізоляція за допомогою рідкої гуми
  6. Відео: Гідроізоляція фундаменту за допомогою рідкої гуми

Чи потрібна гідроізоляція фундаменту? Для відповіді на це питання слід згадати, що фундаментне підстава є несучим елементом будь-якої будівлі, які мають безпосередній контакт з землею. Так що його тепло- і гідроізоляція в ході будівництва вважається обов'язковою.

При цьому зробити якісне захисне покриття можна лише в тому випадку, якщо ви володієте всіма тонкощами його облаштування.

Саме цій меті служить наша стаття, що розповідає про те, як робиться гідроізоляція
фундаменту своїми руками.

Саме цій меті служить наша стаття, що розповідає про те, як робиться гідроізоляція   фундаменту своїми руками

види гідроізоляції

Професійний підхід до створення надійного гідрозахисного покриття передбачає обов'язковий облік наступних, супутніх будь-якому будівництву факторів:

  • рівень залягання ґрунтових вод на забудовується ділянки по відношенню до фундаментних основи (підвалу);
  • характеристики грунту в районі забудови (наявність або відсутність «спучування» і неоднорідностей);
  • режим експлуатації всієї будови і його підвалу

З урахуванням цих даних, захист фундаменту від вологи може бути організована декількома способами, що відрізняються не тільки типом використовуваного ізолюючого матеріалу (руберойду, бітуму, проникаючої суміші або рідкої гуми), але і методом її нанесення на поверхні.

При цьому можливі наступні варіанти:

У разі якщо глибина залягання грунтових вод по відношенню до фундаментних основи становить більше одного метра - досить зробити вертикальну обмазку його стінок бітумом з одночасним горизонтальним розміщенням шару руберойду.

Якщо ж грунтові води розташовані ближче (але не настільки, щоб досягти рівня підвалу) - необхідно збільшити число шарів горизонтальної гідроізоляції до двох. При цьому вертикальна захист організується по комплексному методу (т. Е. З використанням як обмазувальних, так і рулонних матеріалів).

У тому випадку, якщо ви готові витратити на цей захід значні кошти - можна буде додатково обробити всі бетонні поверхні за допомогою так званої «проникаючої» гідроізоляції, що перешкоджає проникненню вологи в структуру бетону.

При розташуванні грунтових вод вище рівня підвалу або ж при рясних і частих опадах у вашій місцевості всі описані вище заходи повинні бути доповнені спеціальною системою дренажу, які обладнані по периметру всього будинку.

Далі ми більш детально ознайомимося з особливостями кожного зі згаданих вище способів захисної обробки бетону.

горизонтальна ізоляція

При зведенні монолітного або стрічкового бетонного підстави його горизонтальна обробка проводиться обов'язково у таких місцях:

  • в зоні стикування зі стінами, а також в районі цоколя;
  • на позначці, яка розташована приблизно на 15-20 см нижче рівня статевого настилу в підвалі

Така гідроізоляція стрічкового фундаменту своїми руками може бути реалізована лише в процесі його зведення, тому порядок проведення відповідних робіт ми розглянемо більш докладно.

Така гідроізоляція стрічкового фундаменту своїми руками може бути реалізована лише в процесі його зведення, тому порядок проведення відповідних робіт ми розглянемо більш докладно

Схема гідроізоляції фундаменту

При облаштуванні такої підстави спочатку по дну вже готового котловану робиться засипка з глини підвищеної жирності товщиною близько 20-30 см, який потім ретельно утрамбовується. Добре ущільнена глина заливається зверху шаром бетонної суміші (її товщина - 5-7 см).

Перед монтажем гідроізоляції бетону слід дати просохнути протягом не менше ніж 10-15 діб.

Після просушування поверхню бетону обробляється бітумною мастикою, а потім на неї кладеться руберойд (в один шар).

Слідом за цим отримане покриття повторно покривається мастикою, на яку знову кладеться шар руберойду.

Зверху утворився «пиріг» заливається ще одним 5-7 сантиметровим шаром бетону, який в процесі заливки ретельно розрівнюється.

Крім цього, така поверхня підлягає спеціальній обробці (Залізнення), що надає їй додаткову міцність і стійкість до вологи. Для того щоб провести таку обробку необхідно зробити наступне:

Приблизно через 2-3 години після закінчення заливки поверхню бетону засипається просіяний через сито цементом товщиною 1 2 см.

Після ретельного розрівнювання через деякий час цемент намокає через що містяться в бетоні залишків вологи.

На завершення робіт вийшла поверхня обробляється аналогічно бетонної стяжки (т. Е. Періодично змочується водою, аж до повного висихання).

Після того, як ви зробили саме фундаментне підставу - його поверхні захищаються за допомогою горизонтальної гідроізоляції, яку організує в зазначених вище зонах і виключає можливість підйому вологи від землі до стін.

З цією метою всі відкриті площині обробляються бітумною мастикою, поверх якої затьмарюється руберойд або будь-який інший аналогічний ізолятор. Для більшої надійності така процедура виконується двічі.

Звисають з фундаменту краю м'якого ізолятора немає сенсу обрізати, оскільки вони можуть бути використані згодом в якості фрагментів вертикальної захисту.

Поряд з горизонтальним способом захисту фундаментних підстав широко застосовуються вертикальна, а також комплексна гідроізоляція їх поверхонь, що припускає спільне використання обох цих прийомів, як в нових, так і в старих будівлях.

Комплексний підхід забезпечує високу якість захисту покриттів особливо в тих випадках, якщо вам доведеться працювати зі складним рельєфом підстави.

Немає необхідності в описі всіх можливих конфігурацій фундаментів споруджуваних або старих будівель, які підлягають обробці тими чи іншими методами. Ми обмежимося лише розглядом використовуваних при цьому захисних матеріалів, а також порядку їх нанесення при реалізації всіх зазначених способів.

Бітумна мастика

Одним з найбільш простих і дешевих способів захисту підстав є гідроізоляція фундаменту своїми руками за допомогою бітумної мастики (смоли). Для цього вам необхідно запастися бітумом, який, як правило, надходить у продаж у вигляді твердих брусків.

Для цього вам необхідно запастися бітумом, який, як правило, надходить у продаж у вигляді твердих брусків

Гідроізоляція фундаменту розігрітим бітумом

Порядок його підготовки до нанесення наступного:

Спочатку ємність великого розміру (це може бути старе відро або тазик) заповнюється компонентами, на 30% складаються з «відпрацювання» масел, а на решту 70% - з бітуму.

Після цього ємність з вихідними складовими нагрівається будь-яким доступним для вас способом.

Для розігріву суміші можна скористатися газовою плитою, а якщо її немає поблизу - розвести на ділянці забудови багаття.

Розігріта рідка бітумна суміш розливається потім на поверхні, що захищаються, які перед обробкою ретельно вирівнюються. Захисне покриття наноситься на вертикальні і горизонтальні частини фундаменту за допомогою валика або кисті; при цьому всі важкодоступні місця промазиваются з особливою увагою і ретельністю.

Обробка гарячою сумішшю ведеться від підошви фундаменту в напрямку до його верхньої частини і закінчується на висоті приблизно 15-20 см над рівнем грунту. При цьому бітумна суміш наноситься 2-3-ма шарами, загальна товщина яких повинна досягати 3-х - 5-ти см.

Зверніть увагу: У ході робіт бітум в ємності повинен постійно перебувати в розігрітому стані.

Застосування рулонних матеріалів (руберойду)

Найвідомішим і дешевим покриттям, застосовуваним в якості наклеюється ізоляції, є руберойд, перед нанесенням якого поверхні спочатку обробляються праймером або бітумною мастикою (як це було описано раніше).

Перед застілка окремі заготовки (полотна) руберойду розігріваються на полум'ї газового пальника, а потім прикладаються до обробленої поверхні з напуском між ними не менше 15-20 см. Такий спосіб укладання руберойду, званий наплавленням, легко може бути реалізований своїми руками.

Гідроізоляція фундаменту руберойдом - простий і доступний спосіб, тому легко може бути виконаний своїми руками

При горизонтальної гідроізоляції краю руберойду спочатку заправляються донизу, після чого розплавляються і фіксуються на вертикальній поверхні.

Цей метод захисту фундаменту від вологи нерідко застосовується спільно з обмазувальних способом, що істотно підвищує якість ізоляції.

Гідроізоляція за допомогою рідкої гуми

Крім всіх перерахованих вище матеріалів, для якісної обробки фундаменту дуже часто застосовується рідка гума, відома своєю стійкістю до дії вогню та довговічністю. При її використанні на що утворюються поверхнях зовсім немає швів, що також сприяє їх кращому захисту.

Варто звернути увагу, що рідка гума має різні виконання, що відрізняються складом компонентів і своїми ізоляційними характеристиками. Від того, який саме ви віддасте перевагу матеріал, залежить не тільки якість захисних робіт, але і швидкість їх проведення.

У тому випадку, якщо прийнято рішення виконати такий захист самостійно - найзручніше скористатися рідким однокомпонентним складом.

Безпосередньо перед нанесенням рідкого складу поверхню фундаменту спочатку очищається від пилу і бруду, після чого обробляється спеціальним грунтовій сумішшю. Через годину після грунтовки можна буде приступати до захисної обробці поверхонь рідкої гумою, що наноситься за допомогою шпателя, валика або кисті.

Якщо в складі грунту, що йде на зворотну засипку фундаменту, є дрібні будівельні фрагменти (залишки сміття і каміння), то оброблені гумою поверхні рекомендується закривати шаром геотекстилю. Коли у вас немає такої можливості - радимо виготовити спеціальну конструкцію, відому під назвою «притискна стінка».

Відео: Гідроізоляція фундаменту за допомогою рідкої гуми

Гідроізоляція проникаючої типу

У разі якщо грунтові води в зоні забудови досягають підпілля або підвалу, то для гідроізоляції фундаменту необхідні спеціальні заходи його захисту, які полягають у використанні проникаючих захисних покриттів.

У разі якщо грунтові води в зоні забудови досягають підпілля або підвалу, то для гідроізоляції фундаменту необхідні спеціальні заходи його захисту, які полягають у використанні проникаючих захисних покриттів

Гідроізоляція фундаменту проникаючої дії

Пояснення: До цієї групи гідроізоляційних матеріалів відносяться захисні покриття, здатні проникати в тіло бетонної заливки на 10-20 см, а потім кристалізуватися в ньому. За рахунок кристалізації цих речовин створюється надійний бар'єр на шляху поширення вологи в тілі бетону, що сприяє підвищенню його морозостійкості і захищеності від корозії.

Типовим зразком таких покриттів є знайомий більшості будівельників Гідротекс, що представляє собою дисперсну (капілярну) суміш проникаючого типу.

При використанні проникаючих сумішей багатошарову захист рекомендується наносити на «мокрий» бетон. Останнє означає, що перед покриттям поверхню спочатку ретельно очищається до стану, коли на ній не залишилось залишків пилу і бруду, а потім рясно зволожується. В процесі гідроізоляції захисний матеріал наноситься декількома шарами.

Відео: Гідроізоляція фундаменту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама