Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту ТехноНІКОЛЬ: технологія

  1. Асортимент гідроізоляційної продукції від «Техноніколь»
  2. рулонні матеріали
  3. обмазувальні мастики
  4. Мембранне гідроізолюючі покриття

Асортимент рулонної гідроізоляції

Гідроізоляція фундаменту компанії Техноніколь - це популярний серед будівельників матеріал, призначений для захисту основи від руйнівної дії грунтових вод. Відмінною рисою продукції компанії є висока її якість і експлуатаційні характеристики. На ринку вона представлена ​​в широкому асортименті. Це дозволяє підібрати оптимальний варіант ізоляції для самих різних конструкцій, які перебувають в різних типах ґрунту, з відмінним рівнем насиченості вологою.

Асортимент гідроізоляційної продукції від «Техноніколь»

Під час будівництва враховується безліч як важливих, так і дрібних, деталей. Захист фундаменту від дії води, що знаходиться в грунті - це один з найсерйозніших питань. Його ігнорування часто призводить до негативних наслідків:

  • швидше покладеного терміну руйнується фундамент як зовні, так і зсередини;
  • підвал або підземний гараж постійно знаходиться в підтопленому стані;
  • час експлуатації всієї споруди скорочується.

Уникнути руйнувань і продовжити термін служби будинку дозволяє застосування гідроізоляції для фундаменту Техноніколь. Компанією випускаються матеріали, що відрізняються способами їх нанесення на основу. Застосовуються наступні технології:

  • обклеювання;
  • обмазиваніе.

Продукція випускається у вигляді рулонів, мастик. Використовуються також монтовані гідроізоляційні мембрани. Вони використовуються спільно з іншими різновидами виробів.
Від входять до складу компонентів залежить не тільки вартість продукції, але і її якість, практична ефективність. На маркування слід звертати увагу при виборі. Слід враховувати, що основа з поліефірного волокна властива дешевим, бюджетним виробам.

Слід враховувати, що основа з поліефірного волокна властива дешевим, бюджетним виробам

Схема захисту основи від дії води

Вибір матеріалу визначається конкретними експлуатаційними умовами. Важливим при цьому є і фінансовий фактор. Але краще керуватися практичністю продукції.

рулонні матеріали

Рулонну гідроізоляцію фундаменту широко використовують для захисту цоколя зовні. Матеріалом обклеюють також підлоги підвалів. Група включає в себе наплавляється і самоклеящуюся продукцію.

Рулонні вироби часто виготовляють, використовуючи полімер в якості основи. Що обумовлює їх невисоку вартість.
Рулонну обклеювальну гідроізоляцію Техноеласт представляють такі продукти:

  • Альфа: цей різновид має підставу з алюмінієвої фольги і поліестеру (в якості захисного покриття використовують плівку з полімерів), що перешкоджає не тільки просочуванню води, але і проникненню радіоактивних або вибухонебезпечних газів з ґрунту, наприклад, радону, метану, бутану;
  • ЕПП, ЕМП: це биостойкие вироби на поліефірної, або стеклотканевой, основі, що монтується горизонтальним або вертикальним наплавленням, стійке до дії негативних температур, грунтових вод;
  • МОСТ (Б, С): міцний, стійкий до механічних пошкоджень продукт, що укладається під фундаментну стрічку або плиту, часто використовуваний під час будівництва автомобільних доріг;
  • Бар'єр: матеріал, який має самоклеючий шар, призначений для внутрішньої і зовнішньої ізоляції підстави від води;
  • Бар'єр Лайт: цей варіант відрізняється від попереднього наявністю спанбонду (верхнього шару з нетканого поліпропілену), що не вимагає при подальшій обробці проведення додаткового армування.

ЕПП витримує навантаження (гідростатичну) до 0,2 МПа. Завдяки стійкості до постійних низьких температур, матеріал широко використовується в північних широтах, Заполяр'ї.

Гідроізоляція фундаменту рулонними матеріалами від Техноніколь за своїми характеристиками значно перевершує класичний руберойд. Широкий асортимент дозволяє підібрати якісний, довговічний продукт під конкретні умови.

обмазувальні мастики

Крім рулонних матеріалів, компанії Техноніколь виробляє продукцію, призначену для обмазувальної гідроізоляції фундаменту. Її проводять за допомогою мастик на різних засадах:

  • полімерної;
  • бітумної;
  • комбінованої.

Основна відмінність при нанесенні полягає в температурі робочого розчину. Мастики використовують в гарячому або холодному вигляді.

У першому випадку працювати складніше, тому що доводиться нагрівати складу приблизно до 180 градусів. Але в цьому випадку, створюваний захисний шар краще заповнять тріщини, глибше проникаючи в матеріал підстави.

Мастики холодного способу нанесення можуть складатися з одного або двох компонентів. Їх змішують перед роботою з активатором.

Їх змішують перед роботою з активатором

Щоб поліпшити адгезію складів з фундаменту, його поверхню попередньо обробляють спеціальною ґрунтовкою - праймером.

Користується попитом у споживачів наступна обмазочная гідроізолююча продукція від компанії Техноніколь:

  • лак бітумний №25 - забезпечує хороший захист підстави від вологи і готовий відразу до нанесення на робочу поверхню, а створене покриття виходить гладким, що мінімізує його тертя з прилеглим грунтом;
  • AquaMast - ця бітумна гідроізоляція використовується в холодному вигляді і призначена для захисту від води конструкцій, які перебувають під землею;
  • мастики водоемульсійні №№ 31 і 33 призначені для напилення, не містять органічних розчинників, наносяться пензлем, валиком або спеціальними механізованими установками;
  • МГТН (№24) - готова до використання бітумна мастика, яка містить різні добавки, розчинник, що оберігає підставу від капілярної вологи;
  • № 21 - це ізоляція холодного способу нанесення (мінімум в 2 шари), що володіє збільшеною ступенем міцності через наявність у складі добавки з модифікованого каучуку;
  • МБК-Г - це мастика, яка потребує нагріву перед застосуванням, швидко твердне, недорого коштує, наноситься шпателем на покриту ґрунтовкою поверхня;
  • Праймер №04 - емульсія на бітумної основі, призначена для обробки підстав покритих пилом, або побудованих з пористих матеріалів.

При температурі навколишнього середовища повітря меншою, ніж +5 градусів, мастику AquaMast попередньо залишають на добу в опалювальному місці. Робочий витрата складає 1 кг на квадрат поверхні.

Мастику №24 на пористу поверхню наносять тільки після попередньої обробки її праймером.

Готові до застосування без попереднього розігріву склади полегшують робочий процес. За допомогою обмазувальних мастик отримують Влагоізоляціонний покриття з однаковими характеристиками по всій обробленої площі.

Мембранне гідроізолюючі покриття

Коли на будмайданчику рівень ґрунтових вод підвищений, тоді встановлюють додатково систему дренажу вздовж стін споруди. З метою захисту фундаментного Влагоізоляціонний покриття в таких випадках Техноніколь виробляє спеціальну мембранну (PLANTER) монтируемую гідроізоляцію на основі з щільного полімеру. Матеріал з одного боку покритий шипами округлої форми і геотекстилем.

Матеріал з одного боку покритий шипами округлої форми і геотекстилем

Монтаж мембранної гідроізоляції

Мембранне покриття призначене для вологоізоляції цоколя нижче нульової позначки, відведення води з грунту через систему дренажу.

Монтується ізоляція на бічні поверхні фундаменту пошарово:

  • робочу поверхню спочатку обробляють праймером;
  • потім наносять необхідну кількість шарів рулонного матеріалу, або мастики;
  • тільки після монтують мембрану шипами назовні.

Виходить, що під час випадання опадів або підйому рівня ґрунтових вод, рідина з дренажної траншеї стікає по зовнішньому текстильному покриттю в відвідні труби.

Мембрани витримують при експлуатації температури до мінус 50 градусів, при цьому тріщини не з'являються. Міцність покриття на розрив становить 455 Н. Мембранний шар не перешкоджає природній повітряної вентиляції цоколя, входить в дренажну систему.

Асортимент продукції Техноніколь для захисту фундаменту від руйнівної дії води вражає своєю різноманітністю. При високій якості товар має прийнятну ціну. Використовуючи його, можна ефективно виконати гідроізоляцію підстави як з боків, так і знизу.

У відеоролику нижче показаний процес монтажу гідроізоляції від Техноніколь.

При правильному дотриманні технології монтажу обраного продукту вода в підвальне приміщення не просочиться, а сам фундамент буде від неї захищений. У підсумку це призведе до збільшення терміну служби зведеної споруди.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама