Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція фундаменту

  1. Як правильно зробити гідроізоляцію фундаменту
  2. Способи та матеріали для гідроізоляції фундаменту

Гідроізоляція фундаменту - важлива складова надійності, безпеки і довговічності будь-якої будівлі. Агресивне середовище паводкових і грунтових вод здатна завдати величезної шкоди будь-кому, навіть самому міцному, основи, аж до повного руйнування будівлі. Звичайно, в місцевостях з сухим кліматом і низьким рівнем грунтових вод, витрати на гідроізоляцію трохи нижче, але і в таких умовах захист від води повинна бути виконана в повній відповідності з технологією.

Звичайно, в місцевостях з сухим кліматом і низьким рівнем грунтових вод, витрати на гідроізоляцію трохи нижче, але і в таких умовах захист від води повинна бути виконана в повній відповідності з технологією

Як правильно зробити гідроізоляцію фундаменту

Гідроізоляційні матеріали наносять на суху, попередньо очищену від забруднень металевою щіткою, поверхню. Перед засипанням фундаменту грунтом рекомендується захистити гідроізоляційний шар від механічних пошкоджень листовим утеплювачем. Необхідно знати, що при влаштуванні основи слід виконати 2 види гідроізоляції:

  1. Горизонтальну. Це цілий комплекс заходів, сюди входить і грамотно прокладена дренажна система, піщано-щебеневої подушка під основу, прошарок з геотекстилю або руберойду під підошву, глиняний замок, пристрій вимощення, а також покриття горизонтальної цокольній поверхні спеціальними матеріалами.
  2. Вертикальну. Це гідроізоляційний захист безпосередньо стін фундаменту.

Всі гідроізоляційні роботи виконуються в кілька етапів, стики ретельно проклеюються, кожен шар необхідно висушити, і тільки після цього накладати наступний.

Способи та матеріали для гідроізоляції фундаменту

В даний час існує безліч матеріалів для захисту основи від руйнівної дії води:

  • Бітумна мастика. Наноситься на фундамент в 2 і більше шарів. Кожен шар повинен бути не менше 10 мм. Слід ретельно стежити, щоб були відсутні необроблені місця. На кутах фундаменту мастика наноситься скругляются рухами. Для кращого захисту в бітумну мастику додають відпрацювання масла.
  • Руберойд - найбільш використовуваний матеріал для гідроізоляції. Рулон розгортають, нагрівають лампами і прикладають до поверхні, потім ретельно валиками розгортають для прилягання до основи. Стики виконуються внахлест, нагріваються і проклеюються.
  • Бітумна мастика і руберойд - найнадійніший спосіб захисту основи від води. Фундамент промащується мастикою і на неї приклеюється руберойдовий шар, шви проклеюються. Для місцевостей з підвищеним рівнем опадів і високим рівнем грунтових та паводкових вод рекомендується виконати 3 шари такої гідроізоляції.
  • Матеріали проникаючої дії - це відносно новий спосіб гідроізоляції, заснований на просочуванні підстави спеціальними сполучними розчинами, які відштовхують воду. Потім підставу обклеюють спеціальними водовідштовхувальними мембранами, вони представляють собою самоклеючі листи на бітумно-полімерній основі, товщиною близько 5 мм. Листи нагрівають звичайними пальниками і притискають до стінок підстави.
  • Обмазочная захист підстави виконується різного роду полімерними мастиками, як правило, наносяться матеріали кельмою або валиком. Існують як гарячі способи нанесення, коли розчини слід попередньо нагріти, так і холодні, еластичні і жорсткі, які наносяться розпиленням або спеціальними терки.
  • Штукатурка. Наноситься в кілька шарів і товщиною понад 20 см. Для цих цілей використовується вапняно-полімерні розчини з додаванням присадок, що підвищують гідроскопічність матеріалу і мають водовідштовхувальним дією: гідробетон, полімербетон, різні асфальтові мастики. Такий спосіб є відмінним захистом від впливу помірних опадів, але тріскається при підвищених навантаженнях паводкових і грунтових вод.

По закінченню робіт з гідроізоляції фундаментів слід утеплити підставу і виконати глиняний замок, який стане додатковим бар'єром для впливу води. Далі засипати котлован, дотримуючись запобіжних заходів, щоб не зруйнувати захисний шар, наприклад, шматком арматури або гострим каменем.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама