Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція колодязя з бетонних кілець своїми руками: матеріали та технології

  1. Ін'єкційна гідроізоляція - один раз і назавжди ↑
  2. Проникаючі матеріали - доступно і надійно ↑
  3. Обмазувальні твердоеластічние матеріали ↑

Під час будівництва колодязя його обов'язково зміцнюють і захищають міцними водонепроникними матеріалами. Зазвичай використовують залізобетонні кільця. Вони довговічні, надійні і гігієнічні, оскільки не сприяють розмноженню бактерій. Така конструкція оберігає від просочування поверхневих і ґрунтових вод, здатних забруднити питну воду. Але сам по собі бетон недостатній захист, тому додатково потрібна гідроізоляція колодязя з бетонних кілець. Це можна зробити своїми руками. Благо, вибір матеріалів на стройрінке великий, а самі гідроізоляційні роботи нескладні. Під час будівництва колодязя його обов'язково зміцнюють і захищають міцними водонепроникними матеріалами

Гідроізоляція колодязя від зовнішніх вод

Сам по собі бетон не руйнується від вологи. Особливість цього матеріалу полягає в тому, що він добре пропускає воду, якщо спочатку при виготовленні виробів ні гідроізольовані. Через це властивості впливу вологи піддаються конструкції, дотичні з мокрим бетоном, - дерев'яні або металеві. Метал арматури, роз'їдала іржею, втрачає міцність, деформується і стає причиною руйнування всієї споруди. При гідроізоляції бетону потрібно домогтися, щоб матеріал перестав поглинати вологу.

Колодязні залізобетонні кільця захищають від вологи ще на виробництві. Є три основних способи гідроізоляції, які використовують виробники:

  • Конструктивна гідроізоляція. Вироби обробляють водовідштовхувальними складами після виготовлення.
  • Технологічна. При виробництві використовуються технології ущільнення бетону в формах: вибропрессование, центрифугованих, вакуумне видалення зайвої вологи.
  • Використання гідростійками цементу і добавок. Додавання різних гідрофобізаторів забезпечує вологозахист на рівні частинок, з яких складається матеріал. Спеціальні добавки «працюють» так: коли бетон застигає, частки гидрофобизаторов розбухають і щільно закупорюють пори і мікротріщини в матеріалі. В результаті бетон втрачає здатність пропускати воду.

Всі ці заходи ведуть до істотного подорожчання готових залізобетонних кілець, зате вироби не вбирають вологу, а прилеглі конструкції і арматура виявляються під надійним захистом водонепроникного, міцного і довговічного матеріалу. Якщо власник колодязя спочатку не економить на кільцях, то для нього важливіше за все буде грамотно загерметизувати стики і шви між елементами конструкцій. Правильно проведені заходи по гідроізоляції гарантують тривалий захист від корозії, гниття, грибка і цвілі.

Правильно проведені заходи по гідроізоляції гарантують тривалий захист від корозії, гниття, грибка і цвілі

Для виготовлення колодязних кілець розчин заливають у спеціальні роз'ємні форми, що складаються з двох металевих циліндрів різного діаметру

Розрізняють зовнішню і внутрішню гідроізоляцію. Як зовнішня часто використовується глиняний замок, але це не єдиний спосіб гідрозахисту колодязя. Внутрішня ізоляція колодязя передбачає обробку конструкції зсередини. Для вологоізоляції використовують такі матеріали.

  • проникаючі;
  • ін'єкційні;
  • обмазувальні.

В ідеалі найкращий спосіб гідрозахисту повинен визначати фахівець, оскільки вибір матеріалів багато в чому залежить від ступеня мінералізації грунтових вод. Але в реальності власники колодязів часто самі вирішують, що і як застосовувати. Якщо є можливість, краще звернутися в компанію, яка професійно займається гідроізоляційними роботами, тому що деякі види ефективних матеріалів вимагають використання спеціального обладнання. Якщо ж вирішено зробити вологозахист колодязя своїми руками, слід розібратися у властивостях Гідроізолятор.

Якщо ж вирішено зробити вологозахист колодязя своїми руками, слід розібратися у властивостях Гідроізолятор

Внутрішня гідроізоляція колодязів - схема

Ін'єкційна гідроізоляція - один раз і назавжди ↑

Це той випадок, коли варто звернутися за допомогою до фахівців. Ін'єкційна гідроізоляція - дороге задоволення, зате її не доведеться робити повторно: матеріали прослужать стільки ж, скільки і вся конструкція в цілому. Всередину будматеріалів закачують полімерні склади, які закривають пори і тріщини.

Переваги цього виду вологозахисту:

  • можна використовувати для ізоляції нових конструкцій і при ремонті старих;
  • матеріали здатні ліквідувати навіть напірні і фонтануючі течі;
  • для використання ін'єкційних матеріалів не потрібно готувати поверхні.

До недоліків слід віднести дорожнечу і необхідність використання спеціальних насосів високого тиску (від 200 атмосфер).

До недоліків слід віднести дорожнечу і необхідність використання спеціальних насосів високого тиску (від 200 атмосфер)

ін'єкційна гідроізоляція

Проникаючі матеріали - доступно і надійно ↑

Проникаюча гідроізоляція - дивовижний приклад використання принципу дзюдо в будівництві. Сила «ворога» (води) використовується для захисту від його атак. Після обробки проникаючими матеріалами волога стає фактором зміцнення, а не руйнування кілець колодязів. Частинки гидрофобизаторов від води кристалізуються і закупорюють пори будматеріалу. Чим вище вологість, тим надійніше вологозахист, тому що гідроізолятори швидше тверднуть. Для колодязів використовують «Пенетрон», «ІНФІЛЬТРОН-100», «Пенекрит», «Рембуд-Т».

Для колодязів використовують «Пенетрон», «ІНФІЛЬТРОН-100», «Пенекрит», «Рембуд-Т»

Схема дії проникаючої гідроізоляції

Обмазувальні твердоеластічние матеріали ↑

Їх використовують для гідроізоляції фундаментів, басейнів, колодязів. Матеріали наносять на підготовлені поверхні і залишають висихати. Коли гідроізолятори застигають, вони набувають такі властивості:

  • висока міцність на розрив;
  • еластичність;
  • стійкість до впливу низьких температур.

Найпопулярнішим матеріалом на вітчизняному ринку є двухкомпонентное покриття «ТЕКМАДРАЙ Еласт» (Іспанія). Добре себе зарекомендувала продукція компаній DuPont (США), Mapei (Італія), «Растр» (Росія). Для захисту стиків між кільцями використовують стрічки-герметики Rubber Elast або Synko Elast.

Для захисту стиків між кільцями використовують стрічки-герметики Rubber Elast або Synko Elast

«ТЕКМАДРАЙ Еласт» - популярна Полімерцементні гідроізоляція

Заходи по зовнішній гідроізоляції доцільно проводити при будівництві колодязя. Якщо виникає необхідність у захисті старого колодязя, доведеться змиритися з великим об'ємом земляних робіт. Для вологозахисту краще вибрати рулонні матеріали. Найчастіше використовують руберойд. Також підійдуть проникаючі матеріали.

Спочатку готують поверхні. Потрібно максимально відкрити зовнішні стінки конструкції. Для цього навколо колодязя вибирають грунт на 3-4 м в глибину. Кільця колодязя ретельно очищають від забруднень. Якщо конструкція стара, при цьому можуть оголитися частини арматури. Їх чистять і покривають антикорозійним складом.

Стінки колодязя гарантують. Можна використовувати спеціальні засоби (добре зарекомендував себе «Betokontakt») або бітумно-бензиновий, цементний, цементно-піщаний розчин з клеєм ПВА. Після висихання складу наносять гудронових або бітумну мастику і наклеюють руберойд, ретельно промазуючи шви мастикою.

Якщо обрана проникаюча ізоляція, то гарантувати стінки не потрібно. Їх добре намочують, двічі промазують «Пенетроном» і залишають на 3 діб висихати, періодично зволожуючи поверхню.

Їх добре намочують, двічі промазують «Пенетроном» і залишають на 3 діб висихати, періодично зволожуючи поверхню

Один із способів зовнішньої гідроізоляції - глиняний замок

Перед початком робіт слід відкачати воду з колодязя, потім потрібно стежити, щоб рівень не піднявся, поки не закінчена гідроізоляція. Внутрішні поверхні залізобетонних кілець ретельно відчищають металевою щіткою, знімають пухкий бетон, мох, бруд. Стики і щілини вичищають і поглиблюють. Після цього можна приступати до гідроізоляційних заходів.

Якщо під час підготовки відкрилися протікання, їх закладають засобом Aquafix або його аналогом. Для щілин підійде готовий ремонтний склад Megacret-40.

Коли склади висохнуть, стінки колодязя зволожують і наносять гідроізоляційні матеріали. Для цього використовують широку кисть. Промащувати бетон слід знизу вгору.

Перший шар гідроізолятора наносять на вологу поверхню, а другий - без зволоження, безпосередньо на перший шар.

На висихання і застигання матеріалів буде потрібно близько доби. В цей час вода в колодязі не повинна підніматися.

Перед початком робіт бетон зачищають, а шви і стики розшивають

Якщо всі роботи виконані правильно, гідроізоляція прослужить кілька років. Гідрофобні матеріали не розчиняються у воді, не надають їй ніякого присмаку і прекрасно виконують свої функції. Вони безпечні для здоров'я людини. Вода в джерелі залишиться чистою незалежно від зовнішніх факторів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама