Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція колодязів

  1. 1. Виконання комплексу робіт з використанням системи «Пенетрон»
  2. 2. Виконання гідроізоляції стиків стрічкою Rubber Elast

Для забезпечення індивідуального водопостачання приватних будинків, поряд з пристроєм свердловин, споруджуються колодязі, як правило, із залізобетонних кілець діаметром 1м Для забезпечення індивідуального водопостачання приватних будинків, поряд з пристроєм свердловин, споруджуються колодязі, як правило, із залізобетонних кілець діаметром 1м., Висотою кільця 0,9 м. Глибина колодязів різна, залежно від рівня води в даній місцевості. При спорудженні колодязів стики кілець, встановлених один на одного, є найбільш вразливим місцем, так як через них проникає зовні в колодязь не тільки дощова вода і інші поверхневі брудні води, але і частки піску, ґрунту, органіки, що забруднюють питну колодязну воду.

Щоб уникнути забруднення необхідна гідроізоляція . Гідроізоляція колодязів - важливий момент в спорудженні колодязів, особливо, якщо це колодязі для питної води. До її виконання потрібно поставитися серйозно, інакше наслідки можуть погано відбитися на стані здоров'я.

Застосування цементного розчину для ізоляції стиків, що стало класичним, є потенційно ненадійним методом герметизації.

Група компаній «САНПОЛ» пропонує комплекс рішень для гідроізоляції колодязів:

1. Виконання комплексу робіт з використанням системи «Пенетрон»

Для надійної гідроізоляції колодязів із збірних ЗБВ кілець виконують гідроізоляцію на стиках і поверхнях кілець. Стики (шви) кілець обробляють матеріалами «Пенекрит» або «Рембуд-Т» . Поверхня кілець обробляють розчинами проникаючого типу «Пенетрон» або «ІНФІЛЬТРОН-100» .

1.1. Розшивання швів примикання колодязних кілець і вводів комунікацій
По всій довжині примикань, а також навколо введення комунікацій виконати штраби «П» образної конфігурації перерізом не менше 25 × 25 мм. Штраби очистити щіткою з металевим ворсом. Видалити пухкий шар бетону (при наявності такого).
1.2. Очищення поверхні бетонних кілець
Очистити поверхню бетону від пилу, бруду, цементного молока, висолів та інших матеріалів, що перешкоджають проникненню активних хімічних компонентів матеріалів системи «Пенетрон».
1.3. Обробка швів і примикань
Гідроізоляційні роботи щодо запобігання фільтрації води через шви, стики, сполучення, примикання, вводи комунікацій проводяться з використанням матеріалу «Пенекрит».

Підготовлену штрабу зволожити і загрунтувати розчином матеріалу «Пенетрон» в один шар. Витрата матеріалу «Пенетрон» в перерахунку на суху суміш становить 0,1 кг / м.п. при розмірі штраби не менше 25 × 25 мм. Підготовлену штрабу щільно заповнити розчином матеріалу за допомогою шпателя або шнекового розчинонасоса. Товщина шару, що наноситься розчину матеріалу «Пенекрит» за один прийом не повинна перевищувати 30 мм. При заповненні глибшої штраби розчин матеріалу «Пенекрит» наноситься в кілька прийомів. З метою зменшення витрат матеріалу «Пенекрит» при гідроізоляції штраби перетином більше 30 × 30 мм допускається додавання в розчин матеріалу «Пенекрит» дрібного промитого щебеню (фракції 5-10 мм) в кількості до 50% за обсягом. Заповнену матеріалом «Пенекрит» штрабу і прилеглі області зволожити і обробити розчином матеріалу «Пенетрон» в два шари.

Витрата матеріалу «Пенекрит» в перерахунку на суху суміш при штрабі 25 × 25 мм становить 1,5 кг / п.м. Слід враховувати, що при збільшенні перерізу штраби витрата матеріалу «Пенекрит» змінюється пропорційно.
1.4. Обробка поверхонь бетонних кілець
Поверхні бетонних кілець з метою усунення та запобігання капілярної фільтрації води необхідно обробляти розчином матеріалу «Пенетрон».

Після очищення і зволоження поверхні нанести розчин матеріалу «Пенетрон» в два шари пензлем з синтетичного волокна або за допомогою розчинонасоса з спреєм. Перший шар матеріалу «Пенетрон» наносити на вологе бетон. Другий шар наносити на свіжий, але вже схопився перший шар. Перед нанесенням другого шару поверхню зволожити.
матеріали Пенетрон не токсичні і сертифіковані для використання в контакті з питною водою.

2. Виконання гідроізоляції стиків стрічкою Rubber Elast

Це високотехнологічний, простий, що не трудомісткий і надійний спосіб гідроізоляції. Важливо очистити місця (торці) стикування кілець від бруду, цементного молока, висолів. На верхній торець кільця по всьому колу перед опусканням в колодязь лягає самоклеюча стрічка Rubber Elast, захисної паперовою плівкою вгору. Стрічка придавлюється із зусиллям до бетону по всьому колу. Після чого захисна плівка з стрічки знімається. Так монтуються всі кільця (крім останнього верхнього, яке виступає над рівнем грунту і ізоляція поверху колодязя не потрібна). Область стику стрічки- герметика обробляється так: обидва кінці стику стрічки на кільці надрізається під кутом 30-40º і стисненням (вруч- ву) один до одного склеюються. Витрата стрічки Rubber Elast на одне кільце КС 10-9 = 3,40 м.

Дуже важливо, щоб при опусканні чергового кільця не стався зсув кілець зі зміщенням стрічки- герметика. Гідроізоляційні стрічки Rubber Elast відрізняються високою водо- і газонепроникність, дивовижною стійкістю до зносу, викликаного погодними і механічними діями, зберігає еластичність при низьких температурах. Стійка до кислот до лугів, солей і гною рідині. Має високі адгезійні властивості і може бути використана для гідроізоляції різних залізобетонних і бетонних конструкцій: лотків, теплокамер, зливостоків, очисних споруд, а також сталевих, скляних і інших конструкцій. Для досягнення оптимального ефекту гермет-зації матеріал повинен піддаватися компресії і стискатися на 20-80% (по товщині стрічки) свого початкового розміру.

Зазначені вище матеріали успішно використовуються як при будівництві та реконструкції, так і санації об'єктів, ділянок, комплексів. При цьому, гідроізоляція різних підземних споруд, інженерних мереж, ізоляційні роботи при будівництві об'єктів сільгосппризначення (зерносховищ, тваринницьких комплексів і т.д.) неможлива без використання високоефективних гідроізоляційних матеріалів, до яких відносяться пропоновані нами. Але для якісного виконання ізоляційних робіт потрібна допомога професіоналів.

У нашій фотогалереї Ви зможете більш детально ознайомитися з результатами виконання, як гідроізоляції , так і герметизації колодязя .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама