Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

гідроізоляція льоху

  1. Гідроізоляція льоху зовні
  2. Гідроізоляція льоху зсередини
  3. Гідроізоляція стелі льоху

Про гідроізоляції погреба необхідно подбати ще на стадії будівництва, інакше в подальшому стіни підвалу почнуть відволожуватися , На них буде накопичуватися волога, а у випадках розливу річок, затяжних дощів або невеликого видалення приміщення від будь-якого водоймища, воно буде підтоплюватися ґрунтовими або талими водами. Про способи гідроізоляції і використовуваних матеріалах - в цій статті.

Гідроізоляція льоху зовні

Захищати приміщення від вологи необхідно як зовні, так і зсередини. І в тому і в іншому випадку застосовуються такі матеріали:

  • будівельний бітум;
  • полімерні і бітумні «холодні» мастики;
  • обклеювальна матеріали у вигляді рулонів;
  • суміші на основі цементу і полімерів глибокого проникнення.

Для захисту приміщення зовні використовується бітум і мастика. У першому випадку поверхню спочатку очищається від сміття, вирівнюється, грунтується і покривається гідроізоляційним складом. Якщо ж волога впливає на стіни з тиском понад 0,1 МПа, то поверхня покривається рулонних гідроізолятором в кілька шарів або мастикою. Спочатку наноситься мастика, потім рулонний матеріал і надалі вони чергуються, а кожне закріплене полотно прокочується валиком. Гідроізоляцію можна здійснити і за допомогою штукатурки на основі в'яжучих компонентів, модифікаторів і інших добавок.

Гідроізоляція льоху зсередини

Вона здійснюється з використанням останніх в списку матеріалів, а заощадити без втрати якості можна, якщо провести гідроізоляцію льоху рідким склом. Для початку дно котловану засипається шаром глини в 100 мм, вона утрамбовується, засипається шаром піску такої ж товщини, а на нього укладають фундамент. По периметру він покривається листами руберойду або толю, а вже після цього виконують штукатурну, обмазувальну або обклеювальну гідроізоляцію. На цегляні стіни накладають шар штукатурки, а після шар розчину піску та цементу з додаванням рідкого скла.

Якщо стіни бетонні, то їх можна не оштукатуривать, а обробити бітумним праймером, а після нанести обмазувальної бітумний матеріал. Праймер наноситься в 2 шари, а через 4 години поверхню покривають мастикою так само в 2 шари. Коли вона повністю затвердіє, виконують обклеювальну гідроізоляцію руберойдом. Стики накладається матеріалу промазують бітумом або мастикою. Пол так само покривають руберойдом, а після виконують піщано-цементну стяжку по маяках.

Гідроізоляція стелі льоху

Теплоізоляція приміщення проводиться з використанням екструдованого пінополістеролу, а якщо такої можливості немає, то не забороняється замінити його пінопластом. Як тільки нанесений гідроізоляційний шар висохне, пінопласт приклеюють на стелю, а для кращої фіксації закріплюють дюбелями. Після утеплювач армують за допомогою монтажної сітки. Після висихання клею стелю фарбують. При появі конденсату таким же чином утеплюють стіни і підлогу. Відмінний варіант - утеплення стелі пінополіуретаном, який не вимагає яких-небудь підготовчих робіт і нанесення гідроізоляційного шару.

Після його розпилення за допомогою спеціальної установки поверх укладають сітку зі скловолокна. У будь-якому випадку необхідно організувати приплив і відтік повітря в приміщення, тобто природну вентиляцію. Крім того, ще на стадії планування ознайомитися з місцевістю, ретельно вивчити особливості рельєфу і водну насиченість, а вже потім розраховувати відповідну глибину для підвального приміщення. Нерідко нехтують зовнішньої гідроізоляцією, не враховуючи, що в цьому випадку внутрішню буде виконати складніше і затратним.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама