Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція між фундаментом і кладкою

  1. Матеріали для гідроізоляції
  2. Гідроізоляція між фундаментом і кладкою

Рулонний гідроізоляція під кладку

Рулонний гідроізоляція під кладку

Рулонний гідроізоляція кута під кладку

[Натисніть на фото
для збільшення ]

Гідроізоляція між фундаментом і першим рядом кладки стін відноситься до горизонтального типу гідроізоляції. Між кладкою і фундаментом пристрій гідроізоляції необхідно. Вона буде захищати стіни будинку від проникнення капілярної вологи вгору. Усмоктувальна здатність цегли досить висока і волога, потрапивши в цей пористий матеріал здатна підніматися на велику висоту. Це не просто викличе підвищену вогкість в приміщенні і поява грибка, але зумовлює появу тріщин в стінах, перекосом дверей і вікон.

Читайте також: Гідроізоляція стін фундаментів Гідроізоляцію стін фундаменту можна провести різними методами і матеріалами. Який метод буде найбільш ефективний, а який доступний?

Матеріали для гідроізоляції

Раніше для пристрою цього рівня гідроізоляції використовувався руберойд, зараз йому на зміну прийшли більш сучасні обмазувальні і обклеювальна матеріали: рубемаст, стеклоизол тощо. Необхідні гідроізоляційні матеріали є практично у всіх виробників. Довговічні, міцні і еластичні гідроізоляційні рулонні матеріали від відомого російського виробника Техноніколь. 2 шари рулонної гідроізоляції надійно знімуть всі проблеми при підйомі вологи з фундаменту. Другий шар кладеться обов'язково з перекриттям швів першого, як мінімум, на 10-15 см.

Гідроізоляція між фундаментом і кладкою

Під будь-який рулонний гідроізоляційний матеріал (втім, це необхідно і для початку робіт кладок) поверхню фундаменту виставляється за рівнем. Рулон розкочується на вільній ділянці і розрізається по ширині стрічки фундаменту, якщо фундамент стрічковий або цегляної кладки, якщо фундамент - плита. Можна укласти рулонний матеріал безпосередньо на вирівняну і очищену поверхню фундаменту, можна попередньо укласти шар обмазувальної гідроізоляції. Торці смуг укладаються зі звичайним накладанням. Нахлест робиться і при оформленні кутів конструкції. Зовнішній край смуг робиться або врівень стіні або трохи може виступати за її межі, якщо планується оштукатурювання фасаду.

Трохи по-іншому оформляється шар, якщо заздалегідь був передбачений нахлест на горизонтальну поверхню з боку вертикальної. Для того, щоб створити монолітний герметичний шар рулонної гідроізоляції потрібно точно розрахувати довжину полотен при монтажі вертикальної гідроізоляції та залишити напуск рівний ширині цегельної кладки. Кут фундаменту між вертикальної і горизонтальної гідроізоляцією для посилення міцності проклеюється додатковою смугою рулонного гідроізолятора шириною 30 см. Полотно потрібно міцно притиснути і прокатати катком при наклейці. Зверху заводиться основний гідроізоляційний матеріал і наклеюється або на бітум або наплавляється методом.

Відео: Гідроізоляція фундаменту під кладку

Для додаткової гідроізоляції цоколя для створення верхнього шару можна передбачити невеликий напуск стіни над цоколем. Краща ширина напуску дорівнює 5 см. Така конструкція необхідна для зворотного захисту цоколя від дощової води, що стікає по стіні під час косих дощів.

Створення горизонтальної верхньої гідроізоляції ефективно лише при наявності правильно реалізованої вертикальної гідроізоляції. Також і назад - гідроізоляція між фундаментом і кладкою унікальна, її нічим замінити неможливо, якщо вона не була реалізована відразу.

© Build-Insulation.ru. Захищено авторським правом

Мітки: фундамент підрозділ: гідроізоляція

технології

Новини

Читайте також

Який метод буде найбільш ефективний, а який доступний?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама