Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція овочевий ями

  1. Особливості гідроізоляції овочевий ями
  2. Проникаюча гідроізоляція для бетонної споруди
  3. Обклеювання рулонними матеріалами
  4. Вентиляція для боротьби з вологістю
  5. Перед початком робіт

Гідроізоляція включає в себе цілий комплекс робіт, проведення яких необхідно для виключення проникнення води всередину приміщення. Гідроізоляція овочевий ями дозволяє забезпечити тривале зберігання продуктів протягом усього року, а також захистити матеріали підлоги, стін і стелі від руйнування через вплив вологи (особливо актуально взимку, коли проникла в структуру матеріалу вода починає замерзати).

Будь-які споруди, заглиблені в грунт, потребують пристрої ефективного і якісного гідроізоляційного шару. овочева яма - дуже специфічне споруда, яка потребує особливого підходу.

Важливо приділити увагу не тільки якісним і ефективним матеріалами для захисту овочевий ями від проникнення води, а й пристрою дренажної системи на ділянці. Адже якщо на ділянці не буде системи дренажу, то стіни підземного овочесховища будуть відчувати постійні навантаження, викликані впливом води. Дренажна система дозволить відвести більшу частину води від споруди, ніж знизить ймовірність проникнення вологи всередину приміщення.

Дренажна система дозволить відвести більшу частину води від споруди, ніж знизить ймовірність проникнення вологи всередину приміщення

Особливості гідроізоляції овочевий ями

Перед тим як почати роботи по влаштуванню гідроізоляції в овочевий ямі, необхідно взяти до уваги той момент, що ця споруда застосовується для зберігання провізії. При виборі матеріалу для ізоляції слід обов'язково враховувати цю обставину. Крім того, значення має матеріал, з якого яма побудована.

Як приклад можна привести пристрій бетонної овочевий ями. Навіть якщо вона буде виконана максимально якісно, ​​бетонний шар без додаткової ізоляції все одно буде пропускати вологу, тому що в структурі матеріалу присутні мікротріщини і непомітні пори.

Пори в бетоні при збільшенні.

Часто овочеві ями розташовуються в низинах. Таким чином, власники прагнуть забезпечити всередині приміщення мінімальну температуру, проте, цей підхід загрожує серйозними проблемами, пов'язаними з грунтовими водами, а також стікають опадами.

Якщо ваша споруда буде розташовуватися на такій ділянці, то логічніше за все для пристрою овочевий ями вибрати кесон, який герметично зварюється у всіх місцях, після чого поміщається в підготовлений заздалегідь котлован і засипається. Цей резервуар буде повністю герметичний, тому робити гідроізоляційний шар в ньому не буде потрібно. Металевий кесон необхідно обробити речовиною, що запобігає корозії.

Якщо ж ваша споруда виконана з цегли, бетону або каменю, влаштування шару гідроізоляції є обов'язковим заходом, необхідним для нормальної експлуатації сховища.

Проникаюча гідроізоляція для бетонної споруди

Щоб ізолювати сховище, виготовлене з бетону, слід звернути увагу на кілька методів. В останні роки все більшого поширення набуває проникаюча гідроізоляція, яка дозволяє забезпечити високий рівень захисту від впливу вологи.

В останні роки все більшого поширення набуває проникаюча гідроізоляція, яка дозволяє забезпечити високий рівень захисту від впливу вологи

Використання проникаючої гідроізоляції.

Ізоляція такого типу миттєво проникає в структуру матеріалу (бетону або цегли), після чого заповнює всі невидимі стики, тріщини і пори. Перед тим як почати роботи з гідроізоляції таким способом, поверхню потрібно підготувати:

  • Насамперед стіна зачищається від пилу, бруду і залишків старої обробки або ізоляції.
  • Після чого необхідно розширити всі видимі тріщини на 1.5-2 см.
  • Якщо з'явилися елементи оголила арматурної сітки, то їх потрібно закрити цементним розчином.

Як тільки підготовчі роботи будуть завершені, ізоляцію наносять на поверхню стіни за допомогою широкої кисті. Після цього овочеву яму потрібно просушити. Коли це буде зроблено, споруду можна буде експлуатувати, як і колись, не переживаючи щодо проникнення вологи всередині приміщення.

Обклеювання рулонними матеріалами

Традиційний спосіб влаштування гідроізоляційного шару в різних спорудах - обклеювальна ізолятори. Ізоляційний шар створюється за допомогою будь-якого рулонного матеріалу (класичний руберойд або більш сучасні матеріали аналогічного властивості).

Гідроізоляційний матеріал укладають на підлогу овочевий ями в кілька шарів, після чого влаштовують зверху бетонну стяжку. На додаток дуже часто бетонну стяжку додатково просочують бітумною мастикою (або аналогами), щоб забезпечити підвищений рівень захисту від проникнення вологи.

Укладання рулонного ізолятора на підлогу перед початком стяжки.

Стіни ями можуть бути оброблені сучасними матеріалами на основі полімерів і синтетичних смол, а також бітумною мастикою. Крім цього, можна використовувати мембранні матеріали і плівки, на які додатково встановлюється теплоізоляційний шар (він в будь-якому випадку зайвим не буде).

Якщо стіни ями цегляні, то їх можна обштукатурити за допомогою цементних розчинів, в які додатково додаються спеціальні модифікатори, що дозволяють забезпечити складу непогані гідроізоляційні характеристики після нанесення і застигання.

В цілому, для обробки стін овочевий ями можуть бути використані будь-які гідроізоляційні матеріали, які підходять для цих цілей. Для маленького сховища не варто вибирати дорогі ізолятори, які розраховані на застосування в великих підвальних приміщеннях.

Вентиляція для боротьби з вологістю

Отже, ви зробили якісну комбіновану ізоляцію та утеплення, але конденсат все одно накопичується на стінах споруди, а всередині приміщення висока вологість? Це означає, що у вас відсутній або неефективно працює вентиляційна система. Яка б хороша не була гідроізоляція, без вентиляції овочеву яму експлуатувати не можна, навіть, незважаючи на те, що вона невелика за розмірами.

В ідеалі потрібно встановити дві труби, одна з яких буде витяжної (відповідає на висновок застояного і вологого повітря з ями), а друга - припливної (відповідає за приплив свіжого повітря всередину приміщення). Витяжну трубу необхідно встановити під стелею овочевий ями, тому що вологий і теплий повітря буде накопичуватися саме там. З іншого боку, в протилежному кінці ями треба змонтувати близько статі приточную трубу, щоб свіжий повітря надходив в нижню частину приміщення, витісняючи тим самим теплий і вологий.

Якщо розмір вашої овочевий ями досить великий, то рекомендується задуматися над пристроєм примусової системи вентиляції, яка б забезпечила постійний приплив свіжого повітря всередину приміщення. Крім того, можна буде самостійно регулювати температуру всередині сховища, що дозволить протягом довгого часу зберегти продукти в первозданному вигляді, а також зберігати більше кількість провізії, не турбуючись про виникнення конденсату і цвілі.

Перед початком робіт

Особливих витрат гідроізоляція овочевий ями від вас не зажадає. Всі роботи можуть бути виконані своїми руками і без залучення фахівців. Але дуже важливо правильно вибрати гідроізоляційний матеріал. У цьому вам можуть допомогти продавці-консультанти в магазині. Крім того, особливу увагу зверніть на матеріал стін і підлоги, тому що не всі ізолятори є універсальними. Наприклад, якщо стіни дерев'яні, то застосування проникаючої гідроізоляції буде марним.

Перед створенням нового гідроізоляційного шару в овочевий ямі, її потрібно просушити, а також обробити антисептичними складами, що запобігають появі цвілі і грибка. При створенні гідроізоляційного шару не можна забувати і про перекриття ями. Його можна обробити зовні рулонними матеріалами, а також будь-яким сучасним ізолятором (на кшталт пінополіуретану).

Овочева яма з кесона.

Якщо у вас є можливість і вільне місце на ділянці, то рекомендується придбати цілісний кесон, який ідеально підходить для зберігання овочів і провізії, а також не вимагає проведення додаткових робіт з гідроізоляції. Звичайно, одноразові витрати при цьому будуть більшими.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама