Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги: як її зробити правильно?

  1. Фарбувальна гідроізоляція підлоги
  2. штукатурна ізоляція
  3. Засипна гідроізоляція
  4. литий варіант
  5. обклеювальний спосіб
  6. Робимо гідроізоляцію бетонної підлоги
  7. Обробка дерев'яної підлоги
  8. Особливості гідроізоляції ванної кімнати
  9. Захищаємо підлогу в лазні
  10. Робимо гідроізоляцію підлоги під стяжку

«Вода камінь точить» - це твердження вірне не тільки в тому сенсі іносказання, який в нього вкладається, але і в зовсім прямому. Вода здатна зруйнувати дуже багато. У тому числі і бетон (про його гідроізоляції читайте тут - http://kvarremontnik.ru/gidroizolyaciya-betona/ ). Тому в приміщеннях з підвищеною вологістю (або там, де існує загроза підвищення вологості) треба зробити гідроізоляцію підлоги.

Існують вимоги СНиП до гідроізоляції підлоги; звичайно, якщо ви будуєте приватний будинок для себе, вас ніхто не змусить слідувати цим вимогам, однак ці вимоги і справді обумовлені необхідністю, і їх недотримання призведе спершу до некомфортних існування в будинку, а пізніше - і до його руйнування.

Виділяють кілька способів гідроізоляції. У даній статті ми їх детально розглянемо.

Фарбувальна гідроізоляція підлоги

Забарвлення підлоги для ізоляції

Це найпростіший різновид, щоб її виконати не потрібно мати ніяких навичок, досить лише терпіння: на ізольовану поверхню просто наносять лаки (полімерні або бітумні) в кілька шарів.

Використовується такий спосіб найчастіше для гідроізоляції дерев'яної підлоги.

Такий вид ізоляційного покриття не дуже довговічний - еластичність його з плином часу знижується, особливо при серйозних перепадах температур, як, наприклад, буває в лазні (опалюється вона нерегулярно, температура взимку навіть всередині приміщення досить низька, потім різко підвищується, потім знову різко падає) . Ізолюючий шар починає розтріскуватися, його через приблизно 4-6 років доведеться піддавати реставрації.

штукатурна ізоляція

Виконується розчином з основи і полімерного або в'яжучого наповнювача; основою для якої найчастіше служить цемент.

Основу також необхідно очистити і висушити; тріщини зашпаровуються спеціальною мастикою, потім в декілька шарів наносять розчин. Суміш продається в сухому вигляді, її розводять водою так, як вказано в інструкції. Інтервал між нанесенням шарів - від 5 до 10 хвилин.

Роботи по штукатурної ізоляції виконуються при температурі вище + 5 ° С, але нижче + 30 ° С.

Засипна гідроізоляція

Чоловік робить засипку для ізоляції підлоги від води

Також досить ефективний метод, до того ж його може легко виконати будь-хто.

Метод полягає у використанні спеціальних сипучих матеріалів, які стають гелеобразную; вийшла гелеобразная маса воду практично не пропускає. Така гідроізоляція одночасно є і теплоізоляцією.

Підготовка під виконання такої гідроізоляції стандартна: поверхню потрібно очистити і висушити. Перед засипанням встановлюють опалубку.

литий варіант

На сьогоднішній день це самий надійний спосіб. І, відповідно, найдорожчий. Застосовуються такі матеріали, як бітум, асфальтобетон, пек.

Підготовка підстави полягає, як зазвичай, у його очищенні, закладенні тріщин. Потім підставу грунтують гарячим бітумом, потім споруджують опалубку, а потім вже заповнюють розігрітим матеріалом всю поверхню підлоги.

Якщо ви хочете зробити кілька шарів - будь ласка, проте після нанесення першого шару і його розрівнювання (виконується спеціальним металевим скребком) потрібно почекати до повного затвердіння, і тільки потім наносити другий шар.

обклеювальний спосіб

Як і випливає з її назви, оклеечная ізоляція передбачає обклеювання підлоги спеціальними рулонними матеріалами. Це можуть бути полімерні або бітумні (або змішані полімерно-бітумні) матеріали, що складаються з компонентів, що володіють підвищеною стійкістю до гниття.

Рулонний гідроізоляція для підлоги проста в застосуванні і може прослужити достатньо довго (в середньому - 15 років), до того ж деякі її різновиди можна укладати і при мінусовій температурі, від цього якість ізоляції не страждає.

Так виглядає оклеечная ізоляція

Одним із сучасних ізоляційних рулонних матеріалів є гідроізол (гідростеклоізол). Це, скоріше, навіть не матеріал, а ціла група матеріалів, оскільки вони випускаються на різній основі (склотканини, скловолокна або поліестері), з різними видами верхнього і нижнього покриття (це можуть бути дрібнозернистий або грубозерниста посипка або полімерна плівка).

Останнім часом також набирає все більшої популярності рідка гідроізоляція для підлоги - так звана рідка гума , Що представляє собою мастику на основі полімерно-бітумної емульсії. Вона наноситься методом розпилення, має високу адгезію з будь-якою поверхнею, стійка до впливу температур і ультрафіолетових променів. Мабуть, єдиним недоліком її на сьогоднішній день є ціна. Еластичність такого покриття з часом не зменшується, термін служби може складати 20 років і навіть більше.

Детальніше про обклеювальний метод докладну статтю тут .

Ми розглянули різні типи гідроізоляції. А тепер поговоримо про те, які різновиди гідроізоляції використовуються в тому чи іншому випадку і які є особливості ізоляції приміщень в залежності від їх призначення, а також в залежності від виду підлогового покриття.

Робимо гідроізоляцію бетонної підлоги

Схема влаштування бетонної підлоги

Бетон сам по собі воду практично не пропускає. Однак існують «слабкі місця» - стики між підлогою та стінами. Для гідроізоляції бетонної підлоги добре підходять обмазувальної і обклеювальний варіанти, які ми розглянули трохи вище.

Обов'язково потрібно спочатку добре очистити підставу, потім ретельно заґрунтувати його. Після висихання грунтовки закладаються тріщини (бажано зробити це не тільки на підлозі, але і на стінах).

Якщо ви збираєтеся виконувати обмазувальну ізоляцію ( детально про технологію тут ), Цього достатньо, якщо ж обклеювальну - вам доведеться спершу вирівняти підлогу.

Обробка дерев'яної підлоги

Дерев'яні підлоги потребують ізоляції від вологи куди сильніше, ніж бетонні.

Правильна ізоляція дерев'яної підлоги, якщо в будинку немає підвалу, повинна бути виконана ще під час зведення фундаменту. Якщо підвал є, то обов'язково необхідно правильно розрахувати і виконати його вентиляцію.

З боку підвалу необхідно виконати ізоляцію ізопласт або руберойдом.

Ізоляція ватою також допускається

Що стосується самої гідроізоляції, то деревину потрібно обробити спеціальними засобами, що підвищують її водовідштовхувальні властивості, а також засобами проти утворення цвілі.

Для дерев'яних підлог частіше використовують ізоляцію литу, обклеювальну або фарбувальну.

Який би різновидом гідроізоляційних матеріалів ви не користувалися, дерев'яна підлога перед ізоляцією необхідно як слід знежирити і висушити.

Особливості гідроізоляції ванної кімнати

Якщо в інших місцях вона просто бажана, то гідроізоляція підлоги у ванній - необхідність. Якщо, звичайно, ви не є любителем регулярно робити нижнім сусідам ремонт.

Крім «затоплення сусідів», підвищена вологість також псує міжповерхове перекриття. Виконати гідроізоляція підлоги своїми руками досить просто.

Якщо ви збираєтеся робити гідроізоляцію тільки статі, то краще скористайтеся обмазувальних методом. Якщо вам дозволяють кошти, краще віддайте перевагу німецьким ізоляційним сумішей.

Корисна схема з облаштування ванною

Можна також скомбінувати обмазувальної і обклеювальний способи.

Мастика продається вже готова в банках (Така коштує дорожче), також можна купити суху суміш, яку потрібно буде приготувати точно за інструкцією.

Якщо ви вирішили виконувати ізоляцію тільки мастикою, вам потрібно буде виконати хоча б два шари. Кожен наступний шар наноситься після того, як попередній повністю висох, і - перпендикулярно нанесенню попереднього шару. Бажано ізолювати і стіни на висоту як мінімум 10 см.

Хорошим варіантом ізоляції є випадок, коли між двома шарами мастики укладається спеціальна плівка для гідроізоляції підлоги - такий варіант виходить самим довговічним.

Захищаємо підлогу в лазні

Баня - приміщення з підвищеною вологістю, так само, як і ванна. Однак, на відміну від ванної кімнати, в лазні куди більш суворий температурний режим. Парячись, ви піднімаєте температуру набагато вище, ніж вона зазвичай буває у ванній. Якщо лазня - окрема будівля, то воно зазвичай буває неопалюваним.

Тому далеко не всі методи гідроізоляції, застосовні для підлоги у ванній , Підходять для лазні. Наприклад, в лазні небажано застосовувати фарбувальний метод ізоляції.

Найкраще підійде ізоляція рідкої гумою або рулонний ізоляція із застосуванням гидроїзола .

Робимо гідроізоляцію підлоги під стяжку

Якщо ви тільки збираєтеся робити бетонну стяжку і ще навіть не замислювалися над тим, яке саме підлогове покриття будете використовувати, слід пам'ятати про те, що ізоляцію потрібно зробити ще до виконання стяжки.

У будинках, що не мають підвалу, найчастіше виконують гравійно-піщану подушку, поверх якої укладають плівку. На добре утрамбований шар гравію (щебеню) зверху насипають шар піску - така подушка буде охороняти від підйому вологи від грунту по капілярах, плівка захищає від водяної пари.

Можна (особливо в разі наявності підвалу) виконати гідроізоляцію мастикою. Також потрібно обробити бетон спеціальними гидроїзолірующимі розчинами (просочувальна гідроізоляція).

Як зробити гідроізоляцію підлоги, який саме спосіб і матеріали вибрати - вирішувати вам. Просто пам'ятайте, що спроба заощадити на виконанні гідроізоляції може вилитися в набагато більші витрати на ремонт і приведення будинку в порядок.

Будемо вдячні вам, якщо поділіться статтею в соціальних мережах. Тим самим ви сильно спростите нам просування порталу.

Дякуємо. І хорошого дня!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама