Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги балкона

Кам'яна облицювання башточки була зроблена досить давно Кам'яна облицювання башточки була зроблена досить давно. Настав (а точніше, з'явилося) час для влаштування підлоги балкона, його гідроізоляції. Я не знаю, яким чином робили плоскі дахи на стародавніх замках (може бути, там не було ніякої гідроізоляції), але я вирішив вислати дно балкона рулонним гідроізоляційним матеріалом і встановити в нижній точці сифон для зливу води. В якості такого рулонного матеріалу був обраний EPDM - каучук синтетичний етилен-пропілен-дієновий, а попросту - гума. Цей матеріал вважається комерційним, його використовують при покрівлі промислових будівель, для гідроізоляції дна ставків і т.п.

Оскільки конфігурація балкона більше схожа на ванну, ніж на дах, необхідно було влаштувати стік. Коли ми викладали облицювання, ми заклали по неї для стоку пвх-трубу. Так що тепер мені залишилося тільки під'єднати до неї сифон.

EPDM гума може бути приклеєна практично до будь-якого матеріалу. У моєму випадку підлогу балкона застелена шаром теплоізоляції. Злив знаходиться в нижній точці рівня на рівні теплоізоляційного мату

Злив знаходиться в нижній точці рівня на рівні теплоізоляційного мату

Перед тим, як приклеювати гуму я вирізав отвір для зливу, приміряючи його за місцем. Рекомендований клей має деякі цікаві особливості. В інструкції сказано, що потрібно покрити клеєм обидві поверхні і почекати, поки вони перестануть липнути до пальців. Мабуть, клей був призначений для професіоналів, які точно знають його особливості. Я ж був нетерплячий і з'єднав деталі, коли вони були ще липкими на дотик. Це було поганою ідеєю, оскільки раз клей не висох на відкритому повітрі, то після накладення гуми він не висохне ніколи і не буде щільного прилягання до поверхні. Все вийшло тільки з другої спроби, коли я вирержал необхідну паузу. Працювати з гумою мені не сподобалося. Крім того, тепер доведеться заборонити виходити на балкон дівчатам у взутті на шпильках!

Потім я закріпив краю гуми до стіни за допомогою алюмінієвої стрічки на болтах і провів тест всієї системи - вилив відро води. Як і слід було очікувати, вся вода ринула вниз по трубі. Напевно, треба посадити якісь квіти біля стіни будинку в тому місці, куди виходить слив.

Моя дружина попросила мене викинути пробки, які були в комплекті сифона, щоб наш молодший син не знайшов їх і не надумав зробити собі ванну на відкритому повітрі.

Моя дружина попросила мене викинути пробки, які були в комплекті сифона, щоб наш молодший син не знайшов їх і не надумав зробити собі ванну на відкритому повітрі

Ця стаття - переклад щоденника будівництва Томаса Мессі. Оригінал блогу ви знайдете тут Додамо цю сторінку в соц. мережі: Опубліковано: 05.05.2011 | Переглядів: 5653 | Автор: Baloun | Рубрика: Каркасний будинок Томаса Мессі

Поточний рейтинг статті: 0

Ви можете поставити свою оцінку, натиснувши на відповідну стрілку:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама