Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підлоги в підвалі + Відео

  1. гідроізоляція фундаменту
  2. Гідроізоляція підлоги в підвалі

Гідроізоляція підлоги в підвалі

[Натисніть на фото
для збільшення ]

Правильна гідроізоляція підлоги в підвалі це цілий комплекс заходів, який починається правильної гідроізоляцією фундаменту і пристроєм дренажної системи навколо будинку.

Читайте також: Гідроізоляція бетонної підлоги Гідроізоляція бетонної підлоги відповідальний захід. Якісна гідроізоляція забезпечує довговічність і надійність бетонної підлоги. Про роботи з гідроізоляції можна дізнатися з цієї статті.

гідроізоляція фундаменту

Фундамент при будівництві повинен бути буквально загорнутий в гідроізоляційні матеріали без щілин і дірок. При використанні обклеечних рулонних гідроізоляційних матеріалів вони прикріплюються будівельним степлером до отмостке і, таким чином, обертаються навколо стрічкового або свайно-ростверкових фундаменту. При плануванні підвалу по всій площі обмеженою стінами фундаменту влаштовується піщано-гравійна подушка, яка при правильному монтажі повністю ізолює внутрішній простір підвалу від проникнення капілярних вод. Або при високому рівні грунтових вод її можна замінити подушкою з жирної глини. Якщо гідроізоляція фундаменту спочатку не була передбачена, то її можна провести по обмазувальної технології, розкопавши стінки фундаменту.

Гідроізоляція підлоги в підвалі

Ретельно утрамбована піщано-гравійна подушка товщиною 10-15 см утримає наглухо проникнення грунтових вод в підвал. Зверху укладається бетонна підготовка. На неї укладаються рулонні гідроізоляційні шари з перекриттям на стіни підвалу. Підстава під гідроізоляцію має бути вирівняним і чистим. При рівні розташування грунтових вод нижче основи підвалу такої гідроізоляції досить. Якщо грунтові води піднімаються вище підлоги підвалу, то створюється великий напір води, при якому добре допомагає правильно влаштована дренажна система. Бетонна основа у такому випадку покривається двома шарами гідроізолятора, наприклад, руберойду на бітумну мастику, а з метою створення притиску укладають навантаження у вигляді шару бетону. Чим вище рівень грунтових вод, тим більше шарів рулонної гідроізоляції укладається. Можливе використання при гідроізоляції підлоги в підвалі рідкої гуми, яка забезпечує безшовне покриття і 100% -ву ізоляцію від води. Але гума слабостійких до механічних пошкоджень, тому зверху неї для захисту укладається геотекстиль, по ньому викладається арматура і наливається бетонна стяжка. В цьому випадку армована стяжка захистить гідроізоляцію від пошкодження і виконає притискну роль при підвищенні рівня грунтових вод. Надійна гідроізоляція підлоги в підвалі - це запорука довговічності та міцності всього будинку. Якщо гідроізоляція проведена неправильно, то стійка вогкість і цвіль у вашому підвалі забезпечені. Якщо ви проводите ремонтні роботи, то потрібно розкрити всі щілини, тріщини в бетоні, розширити їх і закрити ремонтним складом для щілин з проникаючою гідроізоляцією. Якщо попереднє бетонну основу слабке, то потрібно залити нове з додаванням гідроізоляційної добавки.

Якщо планується використання підвалу багатоквартирного будинку під кафе або магазин, то тим більше необхідно проведення заходів по внутрішній гідроізоляції підлоги в підвалі.

Відео: Гідроізоляція підвалу

& copy Build-Chemi.ru. Захищено авторським правом

Мітки: Підлога підрозділ: гідроізоляція

технології

Новини

Читайте також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама