Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція підвалу від грунтових вод

  1. Гідроізоляція фундаменту і підвалу зсередини
  2. Які матеріали рекомендують фахівці?
  3. Гідроізоляція стін зсередини: Проникаюча ізоляція
  4. ін'єкційна гідроізоляція
  5. Гідроізоляція за допомогою рідкого скла
  6. Особливості захисту підлоги і стін
  7. Підведемо підсумки…

Гідроізоляція підвалу є необхідним заходом, що дозволяє запобігти втраті бетоном міцності, погіршення його водонепроникності і руйнування конструкції. Крім того, це дозволить позбутися від цвілі й вогкості в підвалі, де вони дуже небажані. Таку роботу краще за все здійснювати в процесі будівництва: можна обробити гідрофобним матеріалом стіни фундаменту або обклеїти рулонним гідроізолятором.

Гідроізоляція фундаменту і підвалу зсередини

Гідроізоляція фундаменту і підвалу зсередини

Але якщо будинок побудований, а підвал сирий? Розкрити зовнішній периметр - справа дорога і клопітка: доведеться зруйнувати готову вимощення. У подібній ситуації, єдиним виходом є гідроізоляція підвалу зсередини своїми руками.

Які матеріали рекомендують фахівці?

Вертикальна гідроізоляція (підлоги, стін) буває декількох різновидів: екранна, обмазочна, проникаюча, оклеечная. У кожному з випадків використовується свій герметик і різні матеріали для гідроізоляції:

  • Обмазувальну проводять за допомогою бітумно-гумових мастик і бітумно-полімерних сумішей, цементно-полімерного складу. Безумовно, обмазочна гідроізоляція розрахована на тривалий період експлуатації будівлі. З цієї причини для її виконання вибирають компонентні склади, які не тріскаються і не втрачають згодом своєї еластичності.
  • Обклеювальна гідроізоляція стін і підлоги проводиться за допомогою різних плівкових і рулонних матеріалів. Їх наклеюють на поверхню за допомогою мастики, яка відрізняється підвищеною водостійкістю. Якщо підлогу, стіни, до цього вирівняли, прогрунтувати і висушили, подібний герметик надійно буде перешкоджати проникненню вологи.
  • Проникаючу гідроізоляцію фундаменту наносять з внутрішньої сторони будівлі і з зовнішньої. У такому випадку всі здійснюють цементними сумішами з домішками кварцового піску і активних речовин. Такий герметик вступить в реакцію з бетоном, заповнить мікротріщини і пори. В результаті гідроізоляція буде надійною, адже підвищиться довговічність і самого фундаменту.
  • Екранну гідроізоляцію актуально застосовувати в тих випадках, коли будівля експлуатується майже в екстремальних умовах. Якщо постійно впливають грунтові води на споруду, гідроізоляція фундаменту нагадує «глиняний замок». Робочі поверхні зміцнюють бетонитовая панелями, геотекстильними мембранами, цегляними притискними стінками.

Гідроізоляція стін зсередини: Проникаюча ізоляція

При виконанні гідроізоляційних робіт всередині підвального приміщення не використовують мастики і штукатурні матеріали, так як вони не витримують негативного тиску. Ефективною вважається проникаюча гідроізоляція підвалу, що служить надійною перешкодою для рідини, яка прагне проникнути через бетон, вона гідроізолюють стіни підвалу на всю товщину. До таких засобів відносять: пенетрон, метилметакрилат, поліпропілен, поліуретан.

Проникаюча ізоляція виглядає спочатку як суха суміш, в процесі приготування її змішують з водою до сметаноподібної консистенції. Наносять отриману суміш пензлем на попередньо зволожену стіну фундаменту. Завдяки активним добавкам проникаючої гідроізоляції, що реагує з компонентами бетону, утворюються кристалічні сполуки прямо всередині стіни. Отже, заповнюються пори і мікротріщини, герметизується підставу будівлі. При цьому Бетон фундаменту залишається паропроникним.

ін'єкційна гідроізоляція

ін'єкційна гідроізоляція

При використанні даного методу гідроізоляційні матеріали для фундаменту вводять вглиб конструкції за допомогою пакера (спеціального інструменту). Переваг у цього методу безліч, серед них:

  1. низькі матеріальні витрати;
  2. можна проводити роботу при будь-якої вологості і температури;
  3. не потрібно спеціальної підготовки поверхні;
  4. висока ефективність.

Матеріали, що застосовуються для ін'єкційної гідроізоляції підвалу зсередини представлені не грузлими, що володіють високою плинністю гелями. Наприклад: Вебак 240, Joco, КАРБО ПУР F, Sika, Shomburg.

Гідроізоляція за допомогою рідкого скла

Гідроізоляція за допомогою рідкого скла

Рідке скло є водним розчином силікату натрію. Це повітряне і в'язка речовина сірого або жовтого кольору без домішок, його можна розглянути людським оком.

Рідке скло в якості матеріалу для гідроізоляції застосовують досить часто. Тому гідроізоляція підвалу зсередини рідким склом в цілому вельми вдале рішення. Для чого до 10 літрам бетонного або цементного розчину додають літр рідкого скла. Такий розчин використовують для гідроізоляції колодязів, стін, підвалів, стяжок. Їм просочують фундаменти будівель та споруд, залізобетонних споруд, бетонних підлог, швів, ванних кімнат, басейнів і ємностей. Застосовуючи рідке скло, можна значно збільшити період експлуатації споруди. Ще одна перевага рідкого скла - антисептичні властивості.

Гідроізоляція будівель за допомогою рідкого скла порівнянна з методикою сілікатізаціі бетонних споруд. А сам процес не займе багато часу і заощадить ваші кошти.

Для гідроізоляції підземних конструкцій, гаражів будівельники дуже часто віддають перевагу рідкому склу для забезпечення захисту від грунтових вод та інших руйнівних будівництво впливів. А завдяки відмінній контактності рідкого скла і води, матеріал просто незамінний в будівництві.

Особливості захисту підлоги і стін

Щоб позбутися від вологи в підвальному приміщенні, недостатньо обробити тільки стіни за допомогою однієї з перерахованих методик. Крім внутрішньої гідроізоляції стін необхідна гідроізоляція підлоги в підвалі зсередини.

Якщо підлога бетонна, для його ізоляції краще використовувати фарбувальний метод. Раніше для цього застосували бітумні мастики, проте вони показали себе не дуже ефективними, так як тріскаються з часом. Сучасні засоби представлені бітумно-гумовими і полімерними складами, а також полімерами без домішок.

Методику оклеечной гідроізоляції застосовують уже протягом багатьох років. Суть методу: на підлогу укладають полімерні листові матеріали або бітумні рулонні (руберойд, толь), утворюється суцільний багатошаровий килим. Поверх нього робиться додаткова стяжка, на яку укладається облицювальний матеріал.

Просочувальну ізоляцію виконують перед укладанням кахлю або лінолеуму: підлогу обробляють сумішами, які містять в'язкі речовини, наприклад, полімерні лаки.

Найбільш надійний метод - лита гідроізоляція підвалу. Роблять її наступним чином: спершу встановлюють спеціальні огородження, між якими і поверхнями стін і підлоги заливають мастику. Результат - утворюється суцільний гідроізоляційний шар. Така ізоляція буває гарячої, холодної і асфальто-полімерної (в залежності від способу виконання і застосовуваних матеріалів).

Підведемо підсумки…

Підведемо підсумки…

Будь-яку внутрішню гідроізоляцію виконують так, щоб шар її був безперервним. Важлива увага варто приділити місцям примикання один до одного стін, підлоги і стін, а також місцях введення комунікацій.

Необхідно, щоб гідроізоляція підлоги виходила на стіну підвалу мінімум на 0,3 метра.

Які матеріали рекомендують фахівці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама