Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція плити фундаменту ТехноНІКОЛЬ

  1. З яких причин потрібна гідроізоляція
  2. Способи захисту від води
  3. Технологія гідроізоляції монолітного фундаменту

Гідроізольований фундаментну плиту

Гідроізоляція фундаментної плити - важливий етап у створенні будь-якого довговічного будівлі. При будівництві будинку завжди виникає питання, які роботи варто проводити, а які не виправдовують вкладених коштів. Через те, що плитне підставу найчастіше зводиться малозаглиблених або заглиблених способом, волога оточує його з усіх боків. Навіть при найменшому бюджеті на будівництво будинку не можна нехтувати гідроізоляційними заходами, адже запобігти руйнуванню легше, ніж побудувати новий фундамент.

З яких причин потрібна гідроізоляція

Фундаментний кут, зруйнований через води

Бетон - пористий матеріал, і при зануренні в грунт він починає вбирати навколишнє вологу. Таке його властивість призводить до швидкого руйнування структури, а також корозії арматури, через що можуть виникати тріщини в будинку і відзначатися вологість в підвальних приміщеннях.

Які проблеми усуває гідроізоляція:

  • відсікає від грунтових вод, запобігає затоплення при зміні рівня залягання водоносних шарів;
  • запобігає контакт фундаменту з стічними водами, що виникають внаслідок танення снігів або рясних опадів;
  • не дозволяє волозі, що знаходиться в грунті, проникати в пори і мікротріщини бетону, руйнуючи його при зміні температур.

Що станеться, якщо не буде ізоляції:

  1. Якщо у навколишнього грунту більший склад солей, ніж у бетону, вода, проникаючи в пори, починає кристалізуватися, тим самим розширюючи порожнечі.
  2. Якщо навколишній грунт мізерний на утримання солей, вода починає вимивати їх з підстави, роблячи його дуже крихким через відсутність сполучних компонентів.
  3. При зміні температури, у вологому опорі будинку можуть відбуватися зрушення, виникати тріщини стін і перекоси всього підстави.
  4. Відсиріванню підземних приміщень, гниття предметів, виникнення на стінах грибкових колоній, суперечки яких можуть чинити негативний вплив на здоров'я.

Згідно СП 45.13330.2012, щоб уникнути руйнування фундаменту від ґрунтової вологи, потрібно обов'язково проводити ізолюючі дії.

Способи захисту від води

Гідроізоляція фундаментної монолітної плити існує різних видів, найчастіше вибирають той чи інший матеріал в залежності від ціни і можливості самостійного нанесення. Такий підхід може не дати потрібного результату, адже для різних типів грунту і поглиблені фундаменту рекомендовані різні матеріали. Деякі засоби не підходять для монолітного фундаменту.

Є різні види ізоляції для монолітного підстави:

  1. Рулонний. Перевірений спосіб ізоляції підстави від зовнішніх вод. Яка потребує додаткового захисту від кам'янистих включень в складі грунту.
  2. Обмазували. Створюється за допомогою бітуму. Це дешевий, але брудний і трудомісткий спосіб. Існують як готова мастика, так і суха смола, яку треба змішати з соляркою або машинним маслом, а після нагріти. Наноситься в кілька шарів, поки на поверхні монолітного фундаменту не утвориться однорідна плівка товщиною 3-5 см.
  3. Рідка гума. Досить дорогий спосіб, якщо гідроізоляція для плитного фундаменту проводиться напилюваним методом, для цього потрібно наймати робітників, або купувати спеціальні пристосування.

гідроізоляція подбетонкой

Однокомпонентну гуму можна наносити фарбувальних способом, але це досить важко, а при контакті з повітрям через 2 години гума застигає, що вимагає швидкого застосування.

Технологія гідроізоляції монолітного фундаменту

Роботи з гідроізоляції фундаментної плити включають в себе не тільки ізоляцію стін, але і ще багато важливих етапів, про які не можна забувати. Якщо пропустити якийсь пункт в підготовці та ізоляції, якість всіх робіт помітно впаде. Щоб створити довговічну опору для будинку, потрібно підготуватися до гідроізоляції ще до заливки фундаменту.

Щоб створити довговічну опору для будинку, потрібно підготуватися до гідроізоляції ще до заливки фундаменту

Шари фундамент з плит в розрізі

Необхідно дотримуватися порядку створення гідроізольований фундаменту. Спочатку на рівну площадку укладається геотекстиль. Створюється бетонну основу. Способи, якими наноситься гідроізоляція під фундаментну плиту, такі:

  1. Якщо використовується рулонний ізоляція, то наносять в два шари, нагріваючи пальником і розгортаючи по підготовці. Сусідній рулон повинен перекривати 5-10 см попереднього, зверху шви можна промазати бітумом для більшої надійності. Другий шар кладуть або перпендикулярно, або в шаховому порядку.
  2. Якщо використовується напилення рідкої гумою, то роблять кілька шарів. Цей спосіб застосовується тільки на бетонній підготовці.

Потрібно очистити поверхню праймером перед нанесенням гідроізоляції.

Необхідна перевірка цілісності гідроізоляції. Необхідно правильне використання теплоізоляції. Як наплавляти рулонну ізоляцію і правильно встановити теплоізоляцію покаже відео

Для захисту теплоізоляції від рідкого бетону використовують поліетиленову плівку.

Проводиться установка плити. Якщо використовується готова плита, то її акуратно опускають на теплоізоляцію. При зведенні заливного фундаменту монтується опалубка і арматура, заливається бетонна суміш. Після висихання знімається опалубка.

Необхідно нанесення гідроізоляції на стіни, від низу до верху, досягаючи верхнього краю майбутньої вимощення. На болотистих ґрунтах монтується дренаж.

Проводиться установка матеріалів, що захищають гідроізоляцію стін від пошкодження камінням. Після цього проводиться заривання котловану і створення вимощення.

Фундамент, який пройшов гідроізоляцію, доводиться ремонтувати в 3-4 рази рідше, ніж підстава, яке стикається з відкритим грунтом. Вкладення коштів в ізоляцію дозволяє в майбутньому заощадити гроші, нерви, а також час, витрачений на ремонт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама