Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція покрівлі: матеріали та способи |

  1. Рулонні гідроізоляційні матеріали
  2. Відео: Гідроізоляція коника покрівлі
  3. Обмазувальна гідроізоляція
  4. полімерні мембрани
  5. Відео: Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою
  6. фарбувальна гідроізоляція

Основною метою будь-якого даху є надійний захист будь-якої будівлі від зовнішніх атмосферних явищ. складна конструкція покрівельного пирога складається з декількох шарів. Кожен призначений для виконання певних функцій. Матеріали, що застосовуються для облаштування теплоізоляційного шару, легко піддаються впливу вологи. Саме цей шар покрівельного пирога потребує додаткового захисту (гідроізоляції).

Навіть найсучасніші покрівельні матеріали та способи їх укладання не завжди здатні забезпечити надійну гідроізоляцію. Слід пам'ятати, що утеплювач піддається впливу вологи не тільки від зовнішніх факторів, а й з боку внутрішніх приміщень. Тому гідроізоляція - це найважливіший етап облаштування покрівлі.

Для облаштування гідроізоляції покрівлі існує великий асортимент сучасних матеріалів . Їх вибір залежить від типу даху, які бувають плоскі або скатні. Для кожного типу необхідний певний вид гідроізоляції і спосіб її облаштування. Експлуатаційні властивості всієї покрівлі та термін придатності утеплення залежать від якості нанесення або монтажу гідроізоляційного шару.

Експлуатаційні властивості всієї покрівлі та термін придатності утеплення залежать від якості нанесення або монтажу гідроізоляційного шару

Гідроізоляційні матеріали розрізняються за своїм складом, способом монтажу і нанесення. Поділяються на такі види:

  • рулонні;
  • плівкові;
  • обмазувальні;
  • полімерні мембрани;
  • фарбувальні.

Рулонні гідроізоляційні матеріали

Найстаріший, але до сих пір найбільш затребуваний вид гідроізоляції покрівлі. Даний матеріал, представлений у великому асортименті, має масу переваг:

  1. високі гідроізоляційні властивості;
  2. тривалий термін служби;
  3. доступну вартість;
  4. можливість експлуатації відразу після укладання.

Якщо раніше для захисту покрівель застосовувалися тільки толь і руберойд, то на сьогодні будівельний ринок просто рясніє їх аналогами. Сучасні гідроізоляційні матеріали відрізняються особливою надійністю, практичністю і довговічністю. До таких відносяться:

  • гідроізол;
  • винипласт;
  • пергамін;
  • поліхлорвініл;
  • ізоеласт;
  • поліетилен;
  • Екофлекс;
  • стеклорубероид і ін.

Вирівняну і очищену від різних забруднень поверхню покрівлі гарантують бітумною мастикою, поверх якої укладають рулонний матеріал. Кожен наступний рулон укладається на попередній внахлест (10-15 см). Шви з'єднуються за допомогою пальника. Зверху гідроізоляційний матеріал засипається кам'яною крихтою.

Якщо в якості гідроізоляційного матеріалу застосувати стеклорубероид, то можна обійтися без бітумної мастики. В даному випадку край рулону розігрівається газовим пальником і щільно притискається до покрівлі. Виходить надійна фіксація матеріалу, повністю виключає протікання.

Існує також самоклеящийся гідроізоляційний матеріал, зворотна сторона якого промазана полімерним складом і зверху покрита плівкою. Плівка легко знімається, а рулони просто укладаються на покрівлю. Сонячні промені розігрівають матеріал, і він надійно приклеюється до покрівлі.

Відео: Гідроізоляція коника покрівлі

Плівкові гідроізоляційні матеріали

Звичайна товста поліетиленова плівка досить часто застосовується для гідроізоляції покрівлі. Популярність даного матеріалу пояснюється зручністю монтажу і невисокою вартістю. Але поліетилен не пропускає вологу з обох сторін. Тому при його застосуванні необхідно влаштовувати подвійний вентиляційний шар. Стики плівки проклеюються скотчем.

Більш зручними у використанні є антиконденсаційної плівки. Внутрішня поверхня даного матеріалу покрита шаром целюлози або віскози, що сприяє повному вбирання вологи і її утримування до повного висихання.

Обмазувальна гідроізоляція

Основними перевагами обмазувальних матеріалів є:

  1. відсутність швів і усадки;
  2. висока стійкість до впливу агресивних середовищ;
  3. екологічність.

Основою обмазувальної гідроізоляції для покрівлі є бітум. За складом матеріал підрозділяється на бітумно-гумовий, полімерний, бітумно-полімерний. Існує два способи нанесення обмазувального гідроізоляційного матеріалу:

  • гарячий;
  • холодний.

Обмазувальна гідроізоляція покрівлі

У будь-якому випадку бітумна мастика має відмінну адгезію. Вона добре тримається на будь-якій підставі. Шар гідроізоляції в 5 мм і до декількох сантиметрів утворює надійну гумову захист покрівлі, утворюючи на її поверхні міцне гумове безшовне покриття.

полімерні мембрани

Даний матеріал більш сучасний і дорогий. Він має кілька різновидів:

  • PDM-мембрани;
  • ПВХ-мембрани;
  • Дифузійні мембрани.

Перший варіант підходить для дахів будь-якої конфігурації. Матеріал укладається встик, а стики склеюються будівельної самоклеїться. Мембрани, укладені на плоский дах, засипаються зверху шаром сипучих будівельних матеріалів . Висока еластичність PDM-мембран дозволяє їм приймати форму поверхні, що покривається і подовжуватися в 2,5-3 рази. Після завершення монтажних робіт на мембрану наноситься акрилове покриття.

Мембрани ПВХ - багатофункціональний гідроізоляційний матеріал. Він застосовується для ремонту старої і для спорудження нової покрівлі. Ця довговічна плівка володіє надійним захистом від вологи. Даний матеріал складається з трьох шарів:

  1. перший відповідає за міцність;
  2. Наступного захищає від ультрафіолету;
  3. останній - гідроізоляційний.

Особливою перевагою даних мембран є спосіб їх кріплення: безпосередньо до утеплювача без облаштування вентиляційного шару. Це значно спрощує конструкцію покрівельного пирога і скорочує час і витрати на його збірку. Дані мембрани є односторонніми. Тому важливою умовою для їх грамотного монтажу є укладання правильної стороною до утеплювача.

Відео: Гідроізоляція покрівлі рідкої гумою

Дифузійні мембрани поділяються на:

  • дифузні з мікроперфорацією;
  • мембрани супердіффузние;
  • мембрани антіконденсантние.

Мембрани з мікроперфорацією застосовуються для будь-яких дахів. Важливою умовою в даному випадку є обов'язкове облаштування невеликого зазору між гідроізоляційним шаром і утеплювачем.

Монтаж супердифузійних мембран здійснюється впритул до утеплювача. Цей гідроізоляційний матеріал володіє високим коефіцієнтом волого і паропроникності.

Антиконденсатні мембрани - це міцний поліпропіленовий матеріал. З одного боку - плівка, з іншого - текстиль. Матеріал відмінно вбирає конденсат, надійно захищаючи утеплювач від накопичення вологи. Дана гідроізоляція застосовується для всіх утеплених і неутеплених скатних дахів, покрівельним матеріалом яких є металочерепиця . Матеріал відводить пар від утеплювача і всього покрівельного пирога, надійно захищаючи тим самим всю конструкцію покрівлі від вологи.

фарбувальна гідроізоляція

Процес полягає в нанесенні різних емульсій, емалей, лаків або спеціальних фарб на поверхню покрівлі. Всі фарбувальні засоби мають полімерну або бітумну основу.

Гідроізоляційна маса наноситься широким пензлем, малярським валиком або за допомогою розпилювача. Шари накладаються рівномірно один за іншим. Кожен наступний шар наноситься після застигання попереднього. Кількість шарів - від 2 до 4, товщина загального гідроізоляційного шару - до 6 мм.

Основною перевагою фарбувальної гідроізоляції є можливість її нанесення на дах будь-якої форми, навіть з великою кількістю виступів і інших елементів. Даний вид гідроізоляції особливо затребуваний в регіонах з сирим кліматом.

Вибираючи гідроізоляційний матеріал для покрівлі, орієнтуйтеся на його характеристики, при цьому враховуйте конструкцію даху і умови її експлуатації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама