Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція санвузла в дерев'яному будинку своїми руками (фото, відео)

  1. матеріали гідроізоляції
  2. рулонні
  3. обмазувальні
  4. Гідроізоляція для дерева
  5. монтаж
  6. Поради від фахівців

Гідроізоляція санвузла в дерев'яному будинку важливий етап. Виконати гідроізоляцію можна своїми руками. Як відомо, для дерева головним ворогом є волога, пар, вода. Коли мова заходить про ремонт або будівництво сантехнічного вузла, гідроізоляція повинна стояти на одному з перших місць серед найактуальніших питань на дану тематику. Варто рівнем вологи підвищитися, як це відразу веде до утворення джерел цвілі, грибка. Від вологи деревина починає гнити, псуватися, порушується естетичний зовнішній вигляд матеріалу і так далі. Але якщо грамотно провести гідроізоляцію, наявність великої кількості деревини в ванній не викличе у вас побоювань щодо терміну служби такого санвузла.

матеріали гідроізоляції

По суті, всі використовувані на сьогоднішній день гідроізоляційні матеріали можна розділити на дві великі групи:

  • рулонні;
  • Обмазувальні.

рулонні

Вони виготовляються на основі бітуму, картону або скловолокна. Плюс застосовуються спеціальні добавки, що підвищують еластичність, міцність, надійність матеріалу.

Рулонний гідроізоляція вже досить давно знайшла широке застосування, а також заслужила високі оцінки фахівців. Проте, розраховувати на їх тривалий термін служби не доводиться, оскільки функціонують вони належним чином приблизно 15 років, не більше.

Тому поступово рулонний гідроізоляція йде на другий план.

обмазувальні

Гідроізоляція санвузла в дерев'яному будинку важливий етап

Приклад обмазувальної гідроізоляції санвузла

Дані гідроізоляційні матеріали також виробляються із застосуванням бітуму, на основі полімерів і цементу, а також суто полімерні. Окремої уваги заслуговують склади так званого проникаючої дії.

  • Бітумна мастика утворює досить-таки міцну гідроізоляційну основу, здатну закрити доступ для проникнення вологи. Зовні вона виглядає немов розплавлена ​​гума. Звідси і друга назва матеріалу - рідка гума. Легко застосовується, доступна за ціною і вимагає захисту за допомогою цементної стяжки;
  • Полімерні мастики надійніше, простіше у використанні, ніж рідка гума. Основою для виготовлення матеріалу служить акрилова, поліуретанова або епоксидної смоли. Еластична, паронепроникним мастика, що затримує воду. Матеріал не представляє ніякої небезпеки для людини, швидко наноситься, так само швидко висихає;
  • Полімерно-цементні обмазувальні гідроізоляційні матеріали в основі, як ви розумієте, мають суміш піску та цементу, а також спеціальні полімерні добавки. Застосовувати їх у випадках, коли потрібно гідроізоляція санвузла в будинку, побудованому з дерева, не можна. Вони призначені для цегельних і бетонних конструкцій, тобто будинків, будівель;
  • Проникаюча гідроізоляція - це, мабуть, самий новий матеріал, який роблять з портландцементу підвищеної якості, кварцового піску, а також деяких інших компонентів, список яких найчастіше засекречений виробниками. Особливість такої гідроізоляції в тому, що суміш буквально проникає в поверхню, заповнюючи собою всі щілини і отвори. Наноситься на зволожену основу, тобто підлогу.

Як ви вже помітили, не кожен з озвучених гідроізоляційних матеріалів може використовувати в дерев'яному будинку.

Гідроізоляція для дерева

Фото рідкого пергаміну - за статистикою, його найчастіше використовують для гідроізоляції

Отже, ваше завдання полягає в тому, щоб вибрати оптимальний матеріал, який забезпечить ефективну гідроізоляцію в дерев'яному будинку. Він повинен відповідати деяким критеріям, про які більш докладно ми зараз вам розповімо.

  1. Пластичність і паронепроницаемость. Це обов'язкові властивості для гідроізоляційних покриттів для будинків з дерева. Отже, рулонні варіанти через їх нееластичність і не здатності пропускати пар, для даної задачі не підходять. Найкраще зупинити свій вибір на полімерно-бітумних мастиках.
  2. Якщо ви збираєтеся провести оздоблення стін і підлоги за допомогою рейок, гіпсокартону, листового або погонного матеріалу, тоді матеріал гідроізоляції повинен мати в основі акрилову смолу. Це не дозволить закупорити пори дерева, а зверху гідроізоляційного шару можна буде укласти плитку, наприклад, або будь-який інший оздоблювальний матеріал.
  3. При відсутності великої кількості грошей, гідроізоляцію цілком можна провести за допомогою лаків. Вони зроблять поверхню привабливою, плюс захистять від вологи, води. Допускається застосування бітумного лаку. Обробляти потрібно не тільки видатні елементи дерев'яної підлоги і стін, а поверхні з усіх боків.
  4. Використання лаку грунтовки дозволить створити міцну поверхню, захистити деревину від води, пари і вологи, а також створити ідеальну основу для подальшого нанесення декоративних шарів лаку.
  5. Просочення гидрофобизирующими складами підвищує вологостійкість дерева, а тому такий підхід рекомендується.

Як бачите, вимоги хоч і не сильно жорсткі, але дотримуватися їх потрібно. При грамотному виборі гідроізоляційних матеріалів, ви істотно продовжите термін служби свого дерев'яного санвузла, забезпечите відмінну гігієнічність приміщення, а також позбавите себе від необхідності через кілька років проводити новий ремонт.

монтаж

Схема правильної гідроізоляції підлог на сухому грунтовому підставі

Обговоривши застосовуються сьогодні гідроізоляційні матеріали, а також визначивши, які з них підходять для дерев'яного будинку, слід переходити до найголовнішого - монтажу.

Найкраще, коли гідроізоляція проводиться ще на етапі будівництва сантехнічного вузла. Якщо у вас ситуація саме така, тоді послідовність дій буде наступна:

  1. Залийте в основу майбутнього будинку монолітну плиту за допомогою бетону, а також передбачте в ній спеціальні отвори під каналізацію, водопровід і так далі. Труби бажано вибирати з пластика або металопластику.
  2. На плиті встановити всю сантехніку, яка буде використовувати у ванній кімнаті.
  3. Зверху бетону укладаються дошки, оброблені спеціальними просоченнями, які дозволяють захистити матеріал від цвілі, грибка. Основу промащують герметиками на основі бітуму, після чого починається фінішна укладання підлоги. Якщо виконати підлога з керамограніта, він забезпечить відмінну гідроізоляцію. Що цікаво, така порода дерева як тик мало чим поступається в плані гідроізоляційних і естетичних властивостей керамограниту. Для підлоги з тика не буде потрібно спеціальний захист від води. Потрібно тільки як слід обробити шви між дошками герметиком з водостійким властивістю.
  4. Гідроізоляція повинна бути доповнена системою вентиляції, щоб тепле і вологе повітря ефективно виходив з приміщення. Оптимальний варіант вентиляції - це примусова система з вентилятором, що працює від електрики. Відведення вологи буде ефективним, плюс ви з легкістю позбавитеся від зайвих запахів і випарів.
  5. Гідроізоляційний шар з пергаміну, склотканини або гидростеклоизола повинен наноситися не тільки на підлогу і стіни, але також і стелю.
  6. Навіть якщо будинок дерев'яний, це не змушує вас робити обробку в санвузлі виключно під дерево. Деревину цілком можна обшити плиткою, панелями, пластиковою вагонкою та іншими матеріалами. Вибір зараз просто величезний. Найголовніше, щоб матеріал не боявся контакту з вологою, а також не характеризувався властивістю легко піддаватися процесу утворення цвілі і грибка.

Поради від фахівців

Багато майстрів щодня виконують різні замовлення по гідроізоляції приміщень Багато майстрів щодня виконують різні замовлення по гідроізоляції приміщень. І не рідко доводиться стикатися саме з дерев'яними будинками. На основі отриманого ними досвіду, сформувався невеликий список корисних порад і рекомендацій, дотримання яких істотно підвищує результат виконаної роботи.

  1. Рекомендується використовувати найбільш нові матеріали, а також актуальні технології. Це дозволяє досягти оптимальних результатів, а також дещо спростити завдання по гідроізоляції санвузлів.
  2. У дерев'яному будинку гідроізоляція найкраще проводиться за допомогою обмазувальних складів. Рулонні матеріали краще не використовувати.
  3. Якщо ви вибрали полімерно-цементну ізоляцію, тоді підвищення її міцності досягається за рахунок укладання армуючої сітки, виконаної з склотканини, між шарами гідроізоляції.
  4. Для облаштування дерев'яної підлоги найкраще використовувати такі породи деревини як тик, акація, ясен або модрина.
  5. Робити основу для підлоги туалету або ванній краще з екструдованого полістиролу, ОСП з товщиною від 2 сантиметрів, або водостійкою фанери.
  6. Віддаючи перевагу рулонної гідроізоляції, обов'язково укладайте її внахлест на стіну приблизно висотою до 25 сантиметрів, утворюючи свого роду піддон.
  7. Пол в сантехнічному вузлі слід робити нижче, ніж підлоги в інших приміщеннях приблизно на 2-3 сантиметри.
  8. При бажанні зберегти зовнішній привабливий і природний вигляд дерева, скористайтеся захисними безбарвними просоченнями.
  9. До складу гідроізоляційного матеріалу слід включати лляне масло.
  10. Коли обробка стін захисними просоченнями завершена, їх обов'язково слід обклеїти гідроізоляційними плівками.


Що ж, питання гідроізоляції вирішити можна і обов'язково потрібно. При відсутності досвіду, знань і навичок в цій справі краще відразу звертайтеся до фахівців. Така робота не потерпить посереднього підходу.

Не забувайте використовувати високоякісні матеріали, чітко слідувати інструкціям і рекомендаціям професіоналів. У дерев'яному будинку свої жорсткі вимоги щодо захисту від вологи і пари, тому ні в якому разі про них не забувайте.

Чітке планування кожного з етапів будівництва та облаштування будинку з дерева дозволить досягти найкращого, ефективного та надійного результату.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама