Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція стін в лазні своїми руками

Волога згубно впливає на стіни лазні, а для здоров'я людини вона і зовсім створює несприятливий мікроклімат. Щоб захистити свою лазню, а головне, здоров'я, від руйнівного впливу агресивного вологого середовища, необхідна гідроізоляція лазні. Волога згубно впливає на стіни лазні, а для здоров'я людини вона і зовсім створює несприятливий мікроклімат

Водовідвід лазні.

Будівництво такого приміщення, як лазня, само собою має на увазі, що гідроізоляція повинна бути дуже якісно виконана. Адже специфіка використання цього приміщення така, що в ньому відбуваються постійні перепади температур у вологому середовищі, в результаті утворюється конденсат, а він осідає на всіх поверхнях будівлі. Гідроізоляція лазні також захищає багато теплоізоляційні матеріали, які схильні до вбирання і накопичення вологи. В наслідок цього такі матеріали втрачають свої цінні якості. Ось чому гідроізоляція лазні повинна бути виконана у відповідності з усіма вимогами, аби не вдаватися згодом до дорогого ремонту. Після гідроізоляції, як правило, робиться утеплення лазні .

Гідроізоляція лазні - це серйозний захід, воно включає в себе цілий ряд робіт. В першу чергу потрібно визначитися, який вид гідроізоляції необхідний саме у вашому випадку. Гідроізоляція фундаменту проводиться найчастіше двома способами: фарбувальним і обклеювальна. При фарбувальної гідроізоляції зовнішні і внутрішні стіни фундаменту лазні покриваються бітумною мастикою, яка включає в себе тальк, азбест, вапно. Також при цьому способі застосовуються ізолюючі матеріали на каучуковій або полімерній основі, або загороджувальні ізолюючі екрани. При обклеювальну способі використовуються рулонні матеріали, їх наклеюють за допомогою мастики зовні фундаменту і цоколя лазні. Однак перш, ніж наклеювати рулони, потрібно переконатися, що поверхня абсолютно рівна і чиста.

Однак перш, ніж наклеювати рулони, потрібно переконатися, що поверхня абсолютно рівна і чиста

Гідроізоляція фундаменту руберойдом.

Гідроізоляція лазні з боку фундаменту покликана захищати приміщення від зовнішнього і внутрішнього впливу вогкості, як на основний елемент будівельної конструкції. Зрозуміло, в поняття гідроізоляції входить і захист внутрішніх приміщень.

Гідроізоляція стін лазні, а також підлог і перекриттів здійснюється за допомогою "холодного" методу, який заснований на застосуванні мастик на асфальтовій основі БНСХА, БАЕМЦ і ін. Вони містять до 15% портландцементу в якості наповнювача. Гідроізоляція підлоги в лазні має на увазі використання обклеювальну покриття з гидростеклоизола, стеклоруберойда, армобітепа, полімерних плівок, що не подвежени процесу гниття. Гідроізоляція стін лазні також допускає до застосування всередині приміщення спеціальної штукатурки КПЦР, крім того стіни можна пофарбувати полімербітумна мастиками: бітумноетіноловимі, ​​бітумнокаучуковимі, ​​бітумнолатекснокукерсольнимі - вони досить стійкі до впливу високих температур.

Всі типи гідроізоляційних покриттів необхідно захистити відповідними огорожами. Гідроізоляція підлоги в лазні при необхідності можна захистити укладанням метласької плитки на стяжку з цементного розчину. Гідроізоляція стін в лазні вимагає нанесення водостійкої штукатурки, яку в подальшому можна облицьовувати плиткою або будь-яким іншим матеріалом. Парильні відділення, де температура значно перевищує 40С, потрібно захистити цементною штукатуркою, нанесеної по сталевій сітці. Сітку необхідно закріпити спеціальними анкорами з шайбами ​​і розетками, які будуть перешкоджати проникненню пари в основний кріпильний стрижень.

Фарбувальні і штукатурні покриття, які має на увазі гідроізоляція стін в лазні, потрібно підсилювати в тих місцях, де вони приєднуються і сполучаються з встановленими заставними деталями. Шари гідроізоляції потрібно продублювати в місцях зчленування збірних деталей. Гідроізоляція підлоги в лазні передбачає також утеплення бетонної підлоги, для чого використовується прокладка з мінеральної вати, скловати або керамзиту, яку потрібно поміщати між двох шарів гідроізоляції.

Гідроізоляція підлоги в лазні передбачає також утеплення бетонної підлоги, для чого використовується прокладка з мінеральної вати, скловати або керамзиту, яку потрібно поміщати між двох шарів гідроізоляції

Гідроізоляція стін і підлоги.

Гідроізоляція лазні ніколи не обходиться без ущільнення швів. Це дуже важливо, щоб шви не засмічувалися різним сміттям і були водонепроникні. Вони також повинні бути гнучкими і деформативними, щоб не лопалися. Як ущільнювачі можна використовувати прокладки і асфальтові шпонки, а також погонажні герметики, металеві або пластмасові діафрагми і компенсатори. Гідроізоляція підлоги в лазні буде безглузда, якщо не передбачити злив, що відводить воду. Він повинен розташовуватися таким чином, щоб не перешкоджати пересуванню по приміщенню. Злив слід розташовувати під певним нахилом, це дозволить відводити воду самопливом з приміщення лазні. Тоді гідроізоляція лазні постійно не контактувати зі скупчується водою. Злив може бути виконаний у вигляді жолоба або закритою труби, що виводить воду. Головне, щоб він мав антикорозійне покриття і витримував високі температури.

Безсумнівно, варто приділити увагу якості виконання гідроізоляції, а також можливості її відремонтувати в ході подальшої експлуатації. Перевірити якість гідроізоляції лазні і всіх її приміщень можна дослідним шляхом, а саме наповненням її парою і водою на кілька діб. Гідроізоляційні покриви і шари перед нанесенням стяжки і укладання підлогового покриття необхідно накривати листами руберойду і пергаміну. Це необхідно для того, щоб в разі ремонту стяжку або покриття було б легко зняти. Якщо в майбутньому передбачається виконувати ремонтні роботи, то стіни можна покривати бітумною фарбою, краще застосувати для гідроізоляції знімні панелі різного типу.

Важливою деталлю є також гідроізоляція покрівлі лазні. Виконувати її потрібно з обох сторін даху. Оптимальним матеріалом для цієї мети є полімернобітумная композиція, вона володіє таким важливим якістю, як знижена горючість.

Цей вид робіт проводиться за найпростішою технологією - гідроізоляційний матеріал наносять валиком і кистю. Зовні використовують звичайні покрівельні матеріали, вибір яких залежить від типу даху лазні. Найважливіша вимога, яка пред'являється до матеріалів, що застосовуються при гідроізоляції лазні, - це використання екологічно безпечної сировини. Щоб під час використання лазні за прямим призначенням, не виділялося шкідливих хімічних реагентів. Ці вимоги відносяться до всіх гідроізоляційних матеріалів, всі вони повинні бути сертифіковані і дозволені до застосування.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама