Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція ванної кімнати своїми руками. Гідроізоляція ванною, матеріали, фото, відео.

  1. Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку: самостійне виконання робіт
  2. Фото процесу гідроізоляції ванної кімнати своїми руками в дерев'яному будинку
  3. Відео процесу гідроізоляції ванної кімнати своїми руками в дерев'яному будинку

Гідроізоляція - важливий етап в ремонтних роботах, особливо в приміщеннях, де існує безпосередній і постійний контакт води з поверхнями стін, підлоги і стелі. При великій кількості позитивних якостей дерев'яні матеріали, проте, мають один суттєвий недолік - вода надає на них шкідливий вплив, яке призводить до швидкого псування і гниття дерева. Саме тому рекомендується обробляти повністю всю кімнату - підлогу, стіни і стеля.

Так як цей процес не вимагає від людини володіння великим будівельним досвідом, то гідроізоляцію спокійно можна виконати самостійно - це дає можливість трохи заощадити особисті фінансові кошти, навіть якщо всі інші роботи проводять наймані фахівці. З огляду на різні нюанси в технології нанесення різних матеріалів, давайте розглянемо, як можна виконати гідроізоляцію ванної кімнати в дерев'яному будинку своїми руками, використовуючи різні матеріали.

Гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку: самостійне виконання робіт

Існує кілька варіантів гідроізоляційних матеріалів, які можуть вирішити проблему з впливом води на різні поверхні у ванній кімнаті Існує кілька варіантів гідроізоляційних матеріалів, які можуть вирішити проблему з впливом води на різні поверхні у ванній кімнаті. З основних, можна виділити: рулонні матеріали, суміші і мастика.

1. Суміші.
Будівельні суміші для гідроізоляції досить прості в своєму застосуванні. Перед початком основного процесу слід підготувати оброблювану поверхню - підлогу слід повністю покрити спеціальною ґрунтовкою і дати їй трохи висохнути.

Гідроізоляційна суміш наноситься аналогічно шпаклівки - за допомогою будівельного шпателя. Особливістю цього типу гідроізоляції є те, що захищену поверхню не можна обробляти - зачищати або прокладати штроби, забивати цвяхи або інші елементи. В цьому випадку гідроізолятор втрачає свою цілісність, а значить, і головне якість - захист від води. Тому рекомендується виконувати всю роботу акуратно, особливо якщо в наслідок не буде виконуватися додаткова обробка іншими матеріалами, наприклад керамічною плиткою.

2. Мастика.
Мастика - більш дороге гідроізоляційне засіб, але цей нюанс значною мірою перекривається простотою і швидкістю робочого процесу. Тому якщо вас цікавить гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку своїми руками, і ви не бажаєте сильно вникати в різні процеси і технології, то цей матеріал - ідеальний варіант.
Мастика існує в двох варіантах нанесення: матеріал наноситься одним шаром або поетапно в декілька разів.

Другий тип мастики дешевший, але вимагає значно більшого часу на обробку поверхні - необхідно витримувати паузу в декілька годин до повного висихання кожного шару. Перший варіант, хоча і коштує дорожче, значно простіше: спеціальний елемент дозволяє наносити мастику одним товстим шаром.

Як і в більшості будівельних робіт, обробка поверхні мастикою вимагає попереднього процесу, пов'язаного з нанесенням грунтовки. Далі все просто: за допомогою міцної будівельної кисті мастика наноситься на поверхню і залишається на час, необхідний для повного її висихання.

3. Рулонні гідроізолятори.
Цей вид гідроізоляційного матеріалу вимагає застосування спеціального інструменту - будівельної газового пальника. Ця особливість, що не дозволяє деяким людям застосовувати рулонні гідроізоляції, повністю перекривається економічністю у витраті матеріалі і його прийнятною довговічністю.

Перед проведенням гідроізоляції підлоги, необхідно вирівняти його поверхню за допомогою лаг або стяжкою.

Рулонні гідроізоляційні матеріали вимагають особливо рівній поверхні, на яку їх належить клеїти. Тому початковий етап - вирівнювання підлоги за допомогою стяжки. Далі - грунтовка поверхні і нанесення на неї спеціальної основи.

Завершальний етап - плавка за допомогою пальника нижнього шару гідроізолятора і приклеювання його до основи. Ця робота вимагає володіння певними навичками та допомоги ще одну людину, тому, якщо ви не впевнені в своїх здібностях - довіртеся професіоналам або виберіть інший тип гідроізоляційного матеріалу.

Фото процесу гідроізоляції ванної кімнати своїми руками в дерев'яному будинку

З огляду на те, що людині легше зрозуміти суть всього процесу по наочних прикладів, ми пропонуємо ознайомитися з тим, як проводиться гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку своїми руками, фото ж, представлені тут, допоможуть повністю зрозуміти всі нюанси цього процесу і дозволять уникнути найпоширеніших помилок в роботі.

[Nggallery id = 149]

Відео процесу гідроізоляції ванної кімнати своїми руками в дерев'яному будинку

У цій частині ми пропонуємо більш детально розглянути те, як відбувається гідроізоляція ванної кімнати в дерев'яному будинку своїми руками: відео викладене тут дозволить детально ознайомитися з різними типами Гідроізолятор і всіма етапами в їх нанесенні.
При плануванні ремонту ванної кімнати в дерев'яному будинку не варто забувати про стелі і стінах.

З огляду на підвищену вологість в приміщенні, навіть у тому випадку, якщо поверхні будуть покриватися додатковими оздоблювальними матеріалами, дерево необхідно захистити. Це зробити досить просто і легко: в будь-якому будівельному магазині можна придбати засоби для захисту дерева від вологи, наприклад морилку. Вся обробка поверхонь відбувається за допомогою пензлика і не займає навіть кількох годин. Зате в результаті ви гарантовано значно збільшите термін служби самого чистого і корисного для здоров'я людини будівельного матеріалу - дерева.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама