Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція водопровідних колодязів зсередини і зовні в СПб

  1. Гідроізоляція каналізаційних колодязів з бетонних кілець
  2. Гідроізоляція питного колодязя з бетонних кілець

Одна з основних завдань, що покладаються на конструкції шахт як питних, так і каналізаційних колодязів, полягає в надійній ізоляції їх внутрішнього вмісту від навколишнього породи і грунтових вод. Найчастіше вона вирішується шляхом виготовлення міцних споруд із залізобетонних кілець. Вони здатні витримувати високі статичні та динамічні навантаження, створювані рідиною експлуатованого обсягу з одного боку і зовнішніми впливами з іншого. При цьому для усунення проблеми проникності пористої структури бетону, а також герметизації стиків компанією «Кальматрон» розроблений ряд запатентованих і широко впроваджених в практику технологій.

При цьому для усунення проблеми проникності пористої структури бетону, а також герметизації стиків компанією «Кальматрон» розроблений ряд запатентованих і широко впроваджених в практику технологій

Гідроізоляція каналізаційних колодязів з бетонних кілець

Герметизація локальних каналізаційних споруд - накопичувачів стічних вод або септиків - здійснюється по всій їх внутрішньої поверхні. Мета подібних заходів - не допустити проникнення фекальних складових в грунт або навпаки, підтоплення резервуарів грунтовими водами ззовні. У зв'язку з цим процес гідроізоляції бетонного каналізаційного колодязя підрозділяється на два основних етапи:

  • герметизацію стикувальних швів між залізобетонними кільцями для захисту від активних протікань;
  • створення на внутрішній поверхні шахти суцільного непроникного бар'єру для переміщення інфільтратів.

герметизацію стикувальних швів   між залізобетонними кільцями для захисту від активних протікань;   створення на внутрішній поверхні шахти суцільного непроникного бар'єру для переміщення інфільтратів

Гідроізоляція питного колодязя з бетонних кілець

Основна мета герметизації шахтних споруд, які є питними джерелами, полягає в гідроізоляції колодязя зсередини від проникнення грунтових вод. При цьому вони поділяються на аналогічні вищеописаним етапи, які виконуються за такими ж технологіями і з використанням тих же матеріалів.

Обробку гідротехнічних споруд з бетонних кілець здійснюють:

  1. В процесі їх будівництва, герметизируя шовні сполучення елементів, які монтує. Торці кілець підлягають грубої механічної зачистки з руйнуванням шару поверхневої цементації. Перед монтажем на них укладається шар розчину «Кальматрон-Шовний» висотою до 20 мм. Сформовані шви розшиваються і додатково герметизуються підходящої сухий ремонтною сумішшю .
  2. Після завершення збирання шахти необхідно обробити поверхню бетону для запобігання капілярного проникнення рідини ззовні. Гідроізоляція питного колодязя з бетонних кілець зсередини проводиться вище рівня ґрунтових вод не менше ніж на 0,5 м (аналогічне покриття для септиків виконується на всю висоту шахти). Залежно від стану поверхні застосовуються «Кальматрон», «Кольматекс» та інші гідроізоляційні матеріали .
  3. Під час ремонтів стики кілець з порушеною герметичністю звільняються від пошкодженого матеріалу з розкриттям швів на кут 45 0. Сполучення знову заповнюється відповідним складом. У разі активних протікань рекомендується застосування швидкотверднучого продукту «КАЛЬМАСТОП».

Гідротехнічні споруди цього типу можуть також створюватися для облаштування кесонів питних свердловин. Для їх захисту використовуються ті ж методи, що і для гідроізоляція каналізаційних і питних колодязів з бетонних кілець.

Більш детальну інформацію про порядок застосування та придбання продукції «Кальматрон» ви може отримати у наших фахівців.

Рекомендовані матеріали:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама