Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційна плівка JUTAFOL. Огляд і аналіз гідроізоляції даху і сайдингу

  1. Хто виробляє і продає плівку Ютафол.
  2. Застосування гідроізоляції Ютафол.
  3. Ютафол Д 96 Сільвер
  4. Зовнішній вигляд плівки Ютафол.
  5. Досвід роботи з плівкою Ютафло.
  6. Експериментальна частина. Аналіз плівки Ютафол
  7. Висновок і відгук про плівку Ютафол.

12.11.2012

Сьогодні нашій увазі надано такий продукт, як гідроізоляційна плівка JUTAFOL (Ютафол).

Хто виробляє і продає плівку Ютафол.

Дана гідроізоляція розроблена компанією JUTA (Чехія). На їхньому офіційному сайті нас запевняють, що все робиться під чеським контролем, що капітал компанії так само 100% чеська. Саме ж виробництво, начебто як в Чехії, з тексту на сайті не дуже зрозуміло. Представник і дистриб'ютор Закрите акціонерне товариство «Ефект-Еко». Загалом, продавці даної продукції запевняють, що все Чеське і чіплятися не до чого. Але нам важливо, звичайно ж, якість і десь естетика, поки йде рядок, щоб все добре виглядало і радувало Замовника і перехожого. Додам, що даний виробник може нас порадувати не тільки гідроізоляційної плівкою, а й пароізоляцією, вітрозахистом і т.д.

Застосування гідроізоляції Ютафол.

Застосування саме гідроізоляційної плівки JUTAFOL (D) - це підпокрівельна мембрана. На самій упаковці написано «Підпокрівельна дифузійна плівка ЮТАФОЛ Д 96 Сільвер». Але її так само натягують під сайдинг, а може ще куди. На офіційному сайті www.juta.ru багато про даний виріб не говорять, привожу їх текст без змін:

Підпокрівельна дифузійна плівка

Ютафол Д 96 Сільвер

призначена для захисту підпокрівельних просторів від пилу, кіптяви і вологості, що виникає внаслідок дощу і снігу, а в горищних приміщеннях оберігає теплоізоляцію від впливу зовнішньої вологи. Також завдяки мікроперфорації вона забезпечує можливість вентиляції водяної пари з внутрішніх приміщень об'єкта. Плівка призначена тільки для провітрюваних систем похилих дахів.

Матеріал являє собою одношарову перфоровану поліпропіленову плівку. Ютафол Д 96 Сільвер має розміри 1,5 х 50 м і щільність 96 г / мІ. Рулон упаковується в поліетиленову плівку

З тексту видно, що дана плівка як би «дихає» і здатна вентилювати водяні пари.

Зовнішній вигляд плівки Ютафол.

Упаковка виглядає нехитро, звичайний целофановий пакет з листівкою. Порівнюючи дану упаковку з прямим конкурентом Ізоспан, звичайно, у другого упаковка «веселіше». Але це вже на любителя, а сама плівка у першого виглядає якісніше і красивіше. Ціна у Ютафол трохи вище, ніж у ізоспан, але можна поторгуватися з продавцями і вони продадуть її за ціною ізоспан, мені продали.

Зовнішній вигляд самої плівки Ютафол досить приємний, він сірого кольору і виглядає плівка дуже міцно. По всій довжині рулону йде напис червоними літерами назва JULAFOL, воно залишається з внутрішньої сторони, коли плівка натягується.

Досвід роботи з плівкою Ютафло.

З даної плівкою я працював особисто і можу сказати, що обтягнути двосхилий дах під кутом 45 градусів і загальною площею 90 квадратних метрів можна за один день удвох. Лягає воно дуже добре, натягувати її легко. В цілому виходить все дуже рівно і красиво, нічого ніде не висить і не бовтається. Звичайно, потрібно трошки намагатися і не гребувати переробити, якщо випадково рулон пішов вниз або вгору. Відразу скажу, що кріпити цю плівку потрібно молотковим степлером. Знайте, що є такий девайс, варто в районі 500-1000 руб. Але дуже зручно і швидко їм працювати.

Також обтягнути їй будинок з мансардою під сайдинг можна за пів дня (з особистого досвіду). Даною плівкою ми «законсервували» каркасний будинок на зимовий період. Якщо Ви мені нагадайте, то я поділюся як зберігся цей будинок через рік.

Експериментальна частина. Аналіз плівки Ютафол

Тепер ми підійшли до самого научноковирятельному експерименту.

Плівка Ютафол складається з 3-х частин, які можна побачити неозброєним оком, якщо спробувати її «розібрати».

  1. Перший шар, це міцна плетена мешковидное полотно. Дуже схоже на мішок з під цукру. Тут добре помітно, що ця частина створює високою міцність продукту.
  2. Далі йде шар напівпрозорої сріблясто-сірого кольору плівки. Міцність у неї не висока, але міцніше звичайного целофанового пакета, який нам відсипав в магазині цукерки, горіхи, крупу і т.п. Даний шар і надає сріблястий колір і всю красу. Можливо у даного шару ще якісь функції, але їх на око не видно.
  3. І останній шар, це прозора плівка, більш еластична, товстіший і міцніше попереднього шару.

Всі ці шари склеєні дуже добре, розшарування уявити складно. Навіть руками відокремлювати їх було дуже нелегко.

Є інформація, що під такою плівкою стояв будинок цілий рік, тобто не було даху і навіть вода не капала. Перевірити цей факт, на жаль, не можливо, але працюючи з даним матеріалом в це повірити можна.

Висновок і відгук про плівку Ютафол.

Якщо Ваш питання стояло, чи варто її купувати, то моя відповідь - так, варто. Якщо Ваше питання було в тому, чи краще ця плівка, ніж ізоспан, то за першими відчуття - так, краще. Але це суб'єктивно, для справжнього аналізу потрібно їх обидві натягнути на рік і подивитися, що з ними зробить вітер, дощ, сніг і Краснодарське сонце.

Скажу, що я особисто не пошкодував ні краплі і був радий, що таку продукцію роблять і продають.


Теги: Ютафол , експеримент , плівка , пароізоляція , відгук , досвід , мембрана , гідроізоляція , ветрозащита , jutafol


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама