Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляційні плівки для покрівлі: яку вибрати, товщина, технічні характеристики, для металочерепиці, як укласти, ціни

  1. Види і плюси плівки
  2. гідроізоляція
  3. пароізоляція
  4. вартість
  5. монтаж даху

Безсумнівно, покрівля будь-якого виду виявляється під згубним впливом опадів. Найчастіше страждають скатні дахи , Де покрівельний матеріал, як наприклад, профлист, металочерепиця, ондулін, не утворює суцільну поверхню. Тому постає необхідність вибору паро- і гідроізоляційних матеріалів для даху , Так як саме вони виконують функцію захисту від проникнення дощової і талої води, снігу, утворення конденсату і намокання утеплювача. В результаті неякісного монтажу покрівлі, в утеплювач, крокви, обрешітку може потрапити вода. Внаслідок чого може з'явитися цвіль, обледенеть дах чи пошкодиться внутрішнє оздоблення. У будівництві для таких цілей використовують паро-, гідроізоляційні плівки і мембрани. Безсумнівно, покрівля будь-якого виду виявляється під згубним впливом опадів

Вода згубна для будівельних матеріалів - але покрівельна гідроізоляція попередить «сюрпризи» у вигляді затоплення.

Види і плюси плівки

Таким чином, паро- та гідроізоляційні плівки мають безліч переваг. Вони захищають від вологи, пилу, що скупчився конденсату. Є можливість використовувати їх з покрівлею будь-якого виду. Мікроперфорація на плівці не пропускає водяні пари в утеплювач. Вони мають тривалий термін служби.

Розрізняють такі види плівки для паро- та гідроізоляції. Поліетиленова плівка може використовуватися в цілях як паро-, так і гідроізоляції покрівлі . Поліпропіленова плівка більше підходить для захисту даху від води. Неткані дихаючі мембрани рекомендовані тільки для гідроізоляції.

До паро- та гідрозахисної плівці висувають такі вимоги: влагонепроницаемость, еластичність, механічна міцність, теплостійкість.

гідроізоляція

Схема гідроізоляції покрівлі.

Варто відзначити, що плівки мають різне призначення. На скатних дахах, де покрівля складова, використовується підпокрівельний антиконденсатний гідроізоляційний матеріал з мікроотворами для виходу пари. Гідроізоляція є складовою частиною системи вентиляції, яка визначає кількість повітряних контурів, захищає від проникнення води в вентиляційні входи. Гідроізоляція служить для того, щоб пропускати повітря, але запобігати проникненню вологи. Це дуже важливо, тому що утворюється під покрівлею конденсат може прискорити корозію металу, що приведе до передчасного руйнування покрівлі. Гідроізоляційна плівка монтується під покрівлю, забезпечуючи вентиляцію підпокрівельного пирога. Гідроізоляція може застосовуватися і для неутепленої покрівлі, і для утепленій вентильованого конструкції.

Гідроізоляційні плівки кріпляться безпосередньо на крокви, так щоб не стикатися з утеплювачем. Вентиляційний зазор між ними не повинен бути більше 1,2 м. Потім на плівку набиваються контррейки, і слідом - лати. Плівка може провисати менш ніж на два мм. Коли ви робите розрахунок необхідного матеріалу, враховуйте, що гідроізоляційні плівки повинні закривати карнизні і фронтонні свеси, так щоб нижня полотно можна було внахлест закріпити за карниз. Крім того, плівка повинна примикати до стін і стічних трубах.

пароізоляція

Пароізоляція житлової мансардного даху.

пароізоляційний матеріал використовується на плоских і скатних дахах для захисту теплоізоляційного шару від конвекції і дифузії. Пароізоляційна плівка укладається як в горизонтальному, так і у вертикальному напрямку на несучі елементи даху зсередини приміщення. Як правило, це мансарди, призначені для житла. В результаті життєдіяльності людини в приміщенні утворюється конденсат, який може проникнути в утеплювач. Ізоляція даху парозахисної плівкою сприяє утриманню теплого повітря всередині приміщення, зменшує тепловтрати. Якщо утеплювач відволожиться хоча б на 5%, втрата тепла збільшиться в 10 разів, оскільки збільшиться теплопровідність утеплювального матеріалу.

Монтаж плівки здійснюється внахлест за допомогою будівельного степлера або цвяхів з плоскою головкою. Її необхідно герметично стикувати з брусами каркаса, вентиляційними трубами і шлангами. Для ущільнення шлангів існують спеціальні самоклеючі манжети. Вентиляційний зазор між плівкою і теплоізоляцією не перевищує 10 см. Якість пароізоляційної плівки залежить від її щільності, яка розраховується за курсом 1 г на кв.м.

вартість

Ціна на паро-, гідроізоляційні матеріали залежить від їх застосування, технології виготовлення, структури. Звичайна поліетиленова плівка для гідроізоляції коштує недорого. Вона являє собою покриття з декількох однакових шарів. Мембранна паро-, гідроізоляція складається з декількох шарів вбирає і армованого матеріалу. Її вартість вище, проте мембрана здатна одночасно вбирати і випаровувати вологу. Дифузійні мембрани встановлюються безпосередньо на утеплювач без зазорів. Вони добре зберігають тепло і створюють систему природної вентиляції.

монтаж даху

При проведенні покрівельних робіт слід враховувати сувору послідовність монтажу.

На крокви кріпите підпокрівельну гідроізоляційну плівку, залишаючи при цьому зазор в 2-4 см. На неї набиваєте контррейки і робите монтаж обрешітки. В останню чергу кладете покрівлю. Також в «подкровельном пирозі» повинні бути присутніми входи для припливу повітря. Пароізоляція здійснюється зсередини приміщення. Кріпите плівку на утеплювач, поєднуючи шви будівельним скотчем або сполучної стрічкою. На неї набиваєте рейки і закриваєте облицювальним матеріалом.

Шви облицювання, а також стики плівки повинні бути повністю герметизовані. Монтаж плівки здійснюється з натягом, без провисання. Щоб між пароізоляційною плівкою і матеріалом внутрішньої обробки залишався зазор більше 5 мм, на неї кріпляться бруси. Якщо ви вибрали фольговані паро-, гідроізоляційні матеріали, то шар фольги повинен бути спрямований всередину, а стикування проводиться спеціальним фольгированним скотчем.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама