Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Купити гідроізоляцію, гідроізоляція стін, ціна, гідроізоляція стіни зсередини

  1. Основні принципи гідроізоляції
  2. горизонтальна гідроізоляція
  3. вертикальна гідроізоляція

Головними ворогами для будівельників є атмосферні опади і грунтові води, особливо актуально це при будівництві підвалів. Щоб звести до мінімуму руйнівний вплив вологи на споруди, застосовують різні способи і технологічні прийоми захисту. Гідроізоляція зсередини і зовні являє собою нанесення шару водовідштовхувального матеріалу на конструкції та інші заходи, що сприяють збільшенню терміну служби підвалів.

Основні принципи гідроізоляції

Щоб заходи були ефективними, а підвал довго служив, необхідно дотримати головні правила забезпечення грамотної гідроізоляції: Щоб заходи були ефективними, а підвал довго служив, необхідно дотримати головні правила забезпечення грамотної гідроізоляції:

  • Необхідно ретельне вивчення геологічних та гідрологічних умов експлуатації споруди.
  • При виборі способу гідроізоляції підвалу зсередини необхідно знати проектну товщину стін і інших конструктивних елементів. Потрібно враховувати матеріал, з якого буде здійснюватися будівництво, а також можливу усадку і інші чинники, які можуть погіршити стан стін і підлоги підвалу.
  • Гідроізоляція зсередини від грунтових вод повинна бути нанесена безперервно, розриви в водовідштовхувальні шарі можуть звести нанівець всі зусилля.
  • Для максимального захисту від води повинна бути влаштована комплексна система водовідведення.
  • По можливості монтують дублюючі елементи, які підвищують ступінь надійності системи.
  • На етапі проектування необхідно передбачити особливості конструкції, які дозволять при необхідності провести ремонтні роботи.

Будь-який спосіб гідроізоляції стін підвалу і статі повинен здійснюватися суворо в встановленої технології послідовності. Дотримання цієї умови забезпечить довговічність і надійність підземної споруди.

горизонтальна гідроізоляція

Основними типами гідроізоляції є горизонтальний і вертикальний. Горизонтальний тип передбачає заходи зовні підвалу. Вона являє собою складну систему захисту, яка оперізує підземне приміщення від низу перекриття до рівня підлоги першого поверху. Основним завданням горизонтальної гідроізоляції зсередини (ціна послуги від професіоналів доступна) є перешкоджання проникненню вологи всередину приміщення. Її застосовують як єдиний вид захисту, але тоді рекомендується пристрій дренажної системи в якості додаткового захисту. Можливо поєднання горизонтального типу з вертикальним, що значно підвищує якість захисту і збільшує термін служби підвалу.

вертикальна гідроізоляція

Вертикальна гідроізоляція підлоги підвалу і стін може здійснюватися і зовні, і зсередини. Проводиться за кількома різними технологіями:

  • Обмазочная.
  • Проникаюча.
  • Обклеювальна.
  • Екранна.

Обмазочная технологія передбачає використання бітумно-полімерних і бітумно-гумових сумішей і мастик Обмазочная технологія передбачає використання бітумно-полімерних і бітумно-гумових сумішей і мастик. Полімерні добавки додають бітуму еластичність і поліпшують експлуатаційні характеристики. Іноді проводиться за допомогою цементно-полімерних складів. Суміші рівномірно наносять пензлем, після застигання покриття стає надійною гідроізоляцією стіни зсередини.

Обклеювальний спосіб універсальний і надійніший. В роботі використовується рулонний матеріал і мастика, за допомогою якої здійснюється обклеювання. Процес нескладний у виконанні, але подібний захист є надійною і довговічною. Перед обклеюванням необхідно вирівнювання і грунтовка оброблюваних поверхонь.

Проникаюча технологія заснована на просочуванні матеріалу стін і підлоги спеціальним складом, що забезпечує заповнення мікропор. Це згодом перешкоджає всмоктуванню води через мікропори бетону і, як наслідок, руйнування конструкції.

Екранний варіант гідроізоляції найчастіше використовується при великій напірної навантаженні. Полягає в створенні додаткового бар'єру для напору води, споруджується з цегли та інших матеріалів. Додатково до неї повинна бути застосована одна з вищеописаних технологій.

Оцініть статтю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама