Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Матеріали для гідроізоляції даху. Види матеріалів.

  1. Види матеріалів для гідроізоляції даху
  2. Рулонний гідроізоляція - для скатних дахів будь-яких конструкцій
  3. гідроізоляційні плівки
  4. супердифузійні мембрани
  5. Мембрани ЕПДМ - гідроізоляція або покрівля?
  6. Наплавляюча гідроізоляція - економічне рішення для плоских дахів
  7. склополотно
  8. склотканина
  9. поліестер
  10. Обмазувальна гідроізоляція
  11. Мастики на основі бітуму
  12. Рідка гума
  13. Ін'єкційна і проникаюча гідроізоляція

Матеріали для гідроізоляції даху вражають найширшим вибором і різноманітністю. Як же не потрапити в халепу? Тільки уважно вивчивши характеристики і зваживши переваги і недоліки всіх матеріалів. Якщо ж на місцевому будівельному ринку можна знайти тільки два види плівки, не обов'язково купувати саме їх. Можливо, така гідроізоляція не підійде або навіть зашкодить покрівельного пирога!

Види матеріалів для гідроізоляції даху

Умовно всю гідроізоляцію можна поділити або за сферою застосування, або за способом нанесення. В останньому випадку розрізняють:

  • рулонні матеріали - плівки і мембрани, віддають перевагу катанню по кроквах або обрешітці і закріплюються будівельним степлером з обов'язковою проклейкою проколів і стиків бутилкаучуковой стрічкою;
  • рулонні матеріали - плівки і мембрани, віддають перевагу катанню по кроквах або обрешітці і закріплюються будівельним степлером з обов'язковою проклейкою проколів і стиків бутилкаучуковой стрічкою;

  • наплавляються, - руберойд і його похідні, що розігріваються перед наклеюванням на суцільну поверхню;
  • наплавляються, - руберойд і його похідні, що розігріваються перед наклеюванням на суцільну поверхню;

  • обмазувальні матеріали - «рідка гума» і мастики на основі бітуму, що утворюють на поверхні захисний шар;
  • обмазувальні матеріали - «рідка гума» і мастики на основі бітуму, що утворюють на поверхні захисний шар;

  • проникаючі матеріали - наносяться на пористу поверхню (бетон, вапняк), але замість створення зовнішнього шару вбираються і закупорюють пори зсередини;
  • проникаючі матеріали - наносяться на пористу поверхню (бетон, вапняк), але замість створення зовнішнього шару вбираються і закупорюють пори зсередини;

  • ін'єкційні матеріали - вводяться безпосередньо в товщу бетону і закривають навіть великі тріщини.
  • ін'єкційні матеріали - вводяться безпосередньо в товщу бетону і закривають навіть великі тріщини

За сферою застосування гідроізоляція покрівлі буває для:

  • утепленій або неутепленої даху;
  • металевого і неметалічної покрівельного покриття.

Так, якщо дах утеплена, краще використовувати «дихаючі» або супердифузійні мембрани, що дозволяють випаровуватися накопичуваної в утеплювачі вологи, але не пропускають воду зовні.

Неутеплені же покрівлі зі скатом в 45 градусів можна залишати взагалі без гідроізоляції - так простіше контролювати стан обрешітки і наявність протікання.

Якщо ж кут нахилу невеликий, гідроізоляцію краще укласти, захищаючи горище від конденсату і задування снігу в стики між елементами покрівлі. При цьому підійде будь-який гідроізолірующій матеріал - від плівки до руберойду. Але краще вибирати зносостійкий матеріал, інакше гідроізоляція в прямому сенсі посиплеться через кілька років.

Для металевих же дахів випускають спеціальні «антиконденсатні» плівки з однієї «ворсистої» стороною.

Вони затримують вологу і поступово її випаровують, не утворюючи крапель води на своїй поверхні. Звичайно ж, будь-яка гідроізоляція не замінить якісного покрівельного покриття і служить лише допоміжним елементом.

Рулонний гідроізоляція - для скатних дахів будь-яких конструкцій

Рулонні матеріали в більшості своїй досить прості в укладанні своїми руками, тому користуються найбільшою популярністю. До них відносяться полімерні плівки і мембрани.

гідроізоляційні плівки

Дешевий і простий у використанні матеріал. Укладається на крокви з невеликим провисанням в 1-2 см між прольотами для відводу вологи. При використанні на холодній даху потрібно тільки один вентзазоре - між плівкою і покрівельним покриттям. Якщо ж в пирозі присутній утеплювач, обов'язково наявність додаткового вентиляційного зазору між ним і плівкою.

Таким чином, економія на дешевому матеріалі виходить сумнівною, адже доводиться робити подвійний зазор, а це як фінансові, так і трудові витрати.

Робиться такий зазор просто - поверх гідроізоляції на крокви уздовж прибиваються бруски контробрешетування висотою 3-5 см. Вони ж і фіксують плівку. Якщо утеплювач лежить врівень з кроквами, такі ж бруски прибиваються і під гідроізоляцію. Антиконденсатні плівки, незважаючи на свою технологічність, також вимагають двох вентзазоре висотою в 5 см.

Антиконденсатні плівки, незважаючи на свою технологічність, також вимагають двох вентзазоре висотою в 5 см

супердифузійні мембрани

Сучасний і оптимальний вибір. Такі мембрани укладаються впритул до утеплювача, але теж вимагають вентиляційного зазору між ними і покрівлею.

Можуть монтуватися як на розріджену, так і на суцільну обрешітку і навіть на стару покрівлю без демонтажу. Як і плівка, мембрана розкочується горизонтально і починає укладатися знизу - від карниза до коника.

Дуже важливо не забувати, що при закріпленні рулонної гідроізоляції степлером все місця проколів потрібно обов'язково проклеювати. В іншому випадку плівки та мембрани перестають бути гідроізоляційними через втрату цілісності. Металізований скотч в цьому плані дещо гірше бутілкаучукової, так як з часом починає відклеюватися.

Мембрани ЕПДМ - гідроізоляція або покрівля?

Єдиний вид рулонних матеріалів, який не вийде укласти самостійно. Випускається в рулонах шириною до 20 метрів і застосовується для гідроізоляції плоских бетонних дахів.

Володіє високою міцністю, не потребує додаткового захисту, тому може вважатися покрівельним матеріалом, хоча і схильний до механічних впливів.

Укладається декількома способами:

  • на спеціальний клей по всій поверхні;
  • за допомогою баласту, який і притискає мембрану до даху (гравій, галька);
  • спеціальними анкерами в місцях нахлеста.

Наплавляюча гідроізоляція - економічне рішення для плоских дахів

Незважаючи на відносну складність укладання, ціна на монтаж наплавляється гідроізоляції відносно невисока. Крім того, обладнання можна взяти в оренду і зробити все самостійно. Розрізняють матеріали:

  1. На основі:
  • стеклохолста (маркується першою літерою Х);
  • склотканини (Т);
  • поліестеру (Е).
  • Із зовнішнього і внутрішнього сторонами:
    • легкоплавка плівка (друга і третя букви П);
    • захисна посипання - тільки зовнішня сторона (друга буква К).

    склополотно

    Дешевий і неміцний матеріал, схильний до деформацій.

    Через це рулони потрібно транспортувати обережно, а сама гідроізоляція недовговічна. Зате підходить для захисту гаражів або інших господарських будівель, де не так важлива якість матеріалу, але ціна стане істотним критерієм.

    Якщо ж планується двошаровий гідроізоляція, рулони на основі скловолокна можна укладати нижнім шаром, що дозволить істотно заощадити. Такий варіант підійде і для житлових будинків.

    склотканина

    Складається з переплетених стеклонитей, що робить її міцніше склополотна.

    Але еластичність практично відсутній, через що при деформації покрівлі гідроізоляція на основі склотканини просто відклеюється. Зате не рветься, як це сталося б зі скловолокном.

    поліестер

    Найдорожчий і надійний матеріал.

    Міцність на розрив - 725Н, еластичність до 50%. Наплавляюча гідроізоляція на такій основі не боїться неякісної транспортування, може укладатися навіть неспеціалістом, так як прощає невеликі огріхи. Оптимальний варіант для приватного будинку, так як покрівля прослужить довго.

    Обмазувальна гідроізоляція

    Простий у використанні і відносно недорогий матеріал. Підходить для бетонних перекриттів, а також для обробки дерев'яних елементів в конструкції даху з металевою крівлею.

    Мастики на основі бітуму

    Наносяться широкої малярської пензлем, валиком або шпателем.

    Є розігріваються мастики і готові до використання в холодному вигляді. Краще вибирати матеріали з каучуком, стійкі до ультрафіолету - тоді плоску покрівлю не потрібно буде додатково перекривати. Основна сфера застосування - дахи виробничих будівель з великими площами.

    Рідка гума

    Для ручного нанесення підходять однокомпонентні склади. Їх можна рівномірно наносити простим валиком на довгій ручці, що підходить тільки для плоских дахів. А ось двокомпонентні склади, що наносяться спеціальним апаратом безповітряного розпилення, можна використовувати на будь-яких дахах складних конструкцій.

    За допомогою рідкої гуми вдається провести не тільки гідроізоляцію, але і ремонт покрівлі - поверхня покривається шаром в 4 мм, міцним, стійким до розтягування і ультрафіолету.

    Ін'єкційна і проникаюча гідроізоляція

    Специфічні види гідроізоляції, здатні вирішити серйозні проблеми з протікання. Ін'єкційні матеріали допоможуть закрити великі тріщини і холодні шви, а просочення закупорить дрібні пори, запобігаючи проникнення вологи. Використовуються ці види гідроізоляції для бетонних, цегляних або вапнякових конструкцій.
    Вибирати гідроізоляцію потрібно не тільки за типом, але і звертати увагу на виробника. Адже часто заявлені характеристики не відповідають дійсності. Дуже показово порівняння плівок і мембран різних виробників представлено на відео:

    Вам сподобається

    Як же не потрапити в халепу?
    Мембрани ЕПДМ - гідроізоляція або покрівля?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама