Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж гідроізоляції під металочерепицю

  1. Основні види плівок
  2. Здійснення підготовчих робіт
  3. Основні етапи гідроізоляційних робіт
  4. Підбиваючи підсумки

Довготривале і досить успішне застосування даху, виконаної з такого матеріалу, як металочерепиця, безпосередньо залежить від температурного режиму, а також від ступеня вологості присутньої подкровельной системи.

Це засновано на тому, що часом на внутрішній частині покрівельного настилу дуже часто з'являється велика кількість конденсату, який поступово проникає в утеплювач і сильно псує його загальні якісні характеристики.

Щоб уникнути цього несприятливого явища варто застосовувати особливу покрівельну систему, яка має назвою монтаж гідроізоляції під металочерепицю.

Щоб уникнути цього несприятливого явища варто застосовувати особливу покрівельну систему, яка має назвою монтаж   гідроізоляції   під металочерепицю

У якісної системи гідроізоляції є кілька основних завдань, які обов'язково повинні бути виконані:

  1. Ефективне запобігання проникнення вологи всередину, яка з'являється через талої води або частих дощів;
  2. Важливо запобігти накопиченню великої кількості конденсату в теплоізоляційному матеріалі;
  3. Підтримка оптимального стану ізоляції тепла.

Важливо! Монтаж гідроізоляції - це найважливіша стадія в процесі роботи з монтажем покрівельного покриття. Це основа для максимально успішної її експлуатації і досить довготривалий період.

Основні види плівок

В сучасний час будівельникам пропонується три види якісних плівок для забезпечення гідроізоляції:

  • Класична, в яке ретельно дотримується двоконтурна вентиляційна система. Вона знаходиться між матеріалом самого покрівельного покриття, а також гідроізоляції або між даними шаром і матеріалом-утеплювачем. Величина зазорів повинна бути дорівнює приблизно 3 см, але не більше п'яти;
  • Пропонуються особливі супердіффузние мембрани, які характеризуються досить високою паропроникністю. Подібним чином можна обмежитися застосуванням одноконтурной вентиляції, розташованої між мембраною і покрівельним матеріалом;
  • Антіконденсантная плівка, яка потребує використання особливої ​​двухконтурной вентиляції. Основна особливості подібної конструкції заснована на застосуванні якісного поглинає вологу матеріалу, який в змозі ефективно утримувати воду і навіть при відносно високій вологості.

Основна особливості подібної конструкції заснована на застосуванні якісного поглинає вологу матеріалу, який в змозі ефективно утримувати воду і навіть при відносно високій вологості

Здійснення підготовчих робіт

Важливо! Перед тим як почати монтаж гідроізоляційного матеріалу, потрібно провести певну кількість робіт, пов'язаних з якісною підготовкою покрівельного покриття.

Укладання матеріалу такого плану вимагають обов'язкової серйозності і певної грамотності, так як наслідки неякісного виконання якихось етапів може привести до серйозних неприємностей. У такій ситуації і якісно укладене дахове покриття виявиться марним.

У такій ситуації і якісно укладене дахове покриття виявиться марним

Для підготовки до монтажу сучасного гідроізоляційного матеріалу потрібно зробити наступні кроки:

  1. Провести будівництво спеціальної кроквяної конструкції, вона зазвичай розраховується вже на стадії професійного проектування даху. Даний процес рекомендується виконувати строго в ясну теплу погоду;
  2. Здійснити кріплення особливої ​​лобової дошки до торцевої частини крокв. Потрібно укласти карниз в для цієї мети відведені пази. Дані два елементи потрібні щоб забезпечити всієї конструкції високі показники міцності і жорсткості;
  3. Потрібно розміщення особливих ЖЕЛОБНАЯ гаків під системи стоків води.

Для швидкого і якісного монтажу гідроізоляційного матеріалу варто підготувати такі речі, як:

  • маркер;
  • Спеціальний механізм для ефективного розрізання матеріалу;
  • Вимірювальна рулетка;
  • Побутовий шуруповерт, без якого укладання матеріалу не може бути проведена;
  • Довга за розміром рейка;
  • Молоток.

У процесі забезпечення гідроізоляції потрібно різати металочерепицю . Для цієї мети варто застосовувати особливі ручні ножиці, які призначені для роботи з міцним металом.

Відмінно підійдуть спеціальні електричні ножиці або ножівка з дуже дрібними зубами. По завершенні різання в обов'язковому порядку необхідно змести все тирсу і залишки металу, так як в противному випадку вони можуть проржавіти і відповідно зіпсувати дахове покриття.

Основні етапи гідроізоляційних робіт

Важливо! Перш ніж більш детально описати процес монтажу гідроізоляційного матеріалу, варто відзначити, що настійно забороняється застосовувати матеріали, виконані на основі такого матеріалу, як бітум.

Укладання гідроізоляційної системи під такий матеріал, як металочерепиця, проводиться так, щоб повітря могло проходити від самого верхнього краю покрівлі і виходив через попередньо влаштовані отвори. Так буде проведена якісна і ефективна вентиляція. Є кілька правил по роботі з таким матеріалом, які при здійсненні монтажних процесів дуже важливо брати до уваги:

  1. Плівка повинна розкладатися строго по горизонталі від верху до карниза і з обов'язковим 15-сантиметром нахлестом.
  2. Плівка повинна розкладатися строго по горизонталі від верху до карниза і з обов'язковим 15-сантиметром нахлестом

  3. Процес кріплення потрібно виробляти на спеціальні лаги, можуть бути також застосовні особливі крокви або інші покрівельні елементи. Робити це потрібно за допомогою степлера, також можуть підійти звичайні металеві цвяхи, які мають пласку капелюшок.
  4. Всі області нахлеста потрібно ізолювати за допомогою спеціальної клейкої стрічки.
  5. Процес розкочування смуг проводиться так щоб нахлести були розташовані строго на будівлях, виконаних з дерева.
  6. Між змонтованими кроквами повинен бути особливий провис плівки, рівний 2 см. Він необхідний для «ігрового процесу» системи, що допоможе уникнути перенапруги плівки, а також її ймовірного розриву, який може статися при зниженні температурного режиму.
  7. Не можна при установці плутати сторони проведеної кладки гідроізоляційної плівки, її потрібно укладати строго яскравою стороною, що зазвичай наноситься на самий край металочерепиці.

Важливо! Є одне загальне правило з монтажу гідроізоляційної плівки - як розгорнута, так і покладена. Саме з цієї причини настійно не рекомендується допускати серйозного розвороту плівки, щоб не втратити якісні характеристики матеріалу.

Варто відзначити, що антіконденсантная або класична плівка можуть забезпечити високий ефект тільки при наявності двухконтурной вентиляції. В такому випадку висота кроквяної системи повинна бути більше параметрів товщини встановленої теплоізоляції приблизно на 5 см.

При роботі з укладанням гідроізоляційної плівки важливо не допустити її контактування з теплоізоляційним матеріалом. При здійсненні монтажу спеціального гідробар'єру, коли проводиться реконструкція покрівлі, дане питання може бути відносно просто вирішуємо. Її потрібно монтувати по схилу лаг, а дистанція становить приблизно 1,5 см.

Підбиваючи підсумки

Підбиваючи підсумки

У висновку варто зазначити, що таким процесом, як укладання матеріалу ізоляції, нехтувати настійно не рекомендується. Пропонована сучасними виробниками плівка, володіє деякою кількістю позитивних якостей, до яких можна віднести:

  • Простоту і високу швидкість матеріалу;
  • Довготривалість застосування;
  • Відносно невелика маса;
  • Безпека і екологічність.

Всі позитивні властивості прямо відображаються на самому покрівельному покритті будівлі. Воно довгий час буде виглядати привабливим і ефективно захистить від проникнення вологи всередину приміщення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама