Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж покрівлі з профнастилу - кращі поради

  1. попередні роботи
  2. фінішна лати
  3. монтаж профлиста
  4. фронтон
  5. Примикання до стіни
  6. монтаж коника
  7. Завершення монтажу профнастилу

Для монтажу покрівлі ми рекомендуємо використовувати   покрівельний профільований лист Bulat Для монтажу покрівлі ми рекомендуємо використовувати покрівельний профільований лист Bulat . Він має підвищену несучу здатність і найтривалішу гарантію. Для ваших цілей можна вибрати хвилю від 20 мм до 44 мм - цього буде досить. У цій статті ми обговоримо як його правильно встановлювати і які нюанси враховувати.
Установку профільованого металу виконуємо з урахуванням геометрії даху. Розглянемо двускатную конструкцію з кутом нахилу 25 °. Основою для монтажу служить дерев'яні лати. Дошки попередньо оброблені антисептичним засобом. Перед монтажем встановимо парову захист і гідроізоляцію.

Рекомендації: Обрешітку можна виконувати з металевих профільованих труб, які формують сталеві прогони. Основу іноді роблять суцільний, закриваючи прольоти OSB. У таких випадках допускається застосування профлиста з висотою перерізу меншу ніж 44 мм.

Профнастил допускається монтувати на даху з ухилом вище 14 °. Залежно від величини параметра вибирають довжину горизонтальної нахлестки. При ухилі менше 13 ° проводять герметизацію швів. Застосовують силікон або тіокол. Орієнтовна залежність довжини нахлестки від величини нахилу даху наведені в таблиці: Профнастил допускається монтувати на даху з ухилом вище 14 °

Для монтажу беремо оцинкований пофарбований профнастил висотою профілю 35 мм, товщиною листа 0,50 мм. Розраховуємо довжину ската з урахуванням карнизного свеса, величина якого залежить від висоти хвилі профлиста. У нашому випадку робимо 300 мм.

Рекомендація: Довжина карниза вибирається відповідно до параметрів, наведеними в таблиці: Рекомендація: Довжина карниза вибирається відповідно до параметрів, наведеними в таблиці:

попередні роботи

Монтаж гідроізоляції і парового бар'єру

Як би якісно не був покладений профнастил, покрівля піддається впливу вологи у вигляді накопичується конденсату або затікання води при сильному вітрі і косому зливі. Особливо цьому піддаються даху з малим ухилом. Крім того, з внутрішніх приміщень постійно виділяється волога, як результат життєдіяльності та роботи побутових приладів (пральні машини, холодильники і т.д.). Для виключення корозії внутрішнього шару профнастилу, появи цвілі, псування внутрішньої обробки і несучої дерев'яної конструкції створюють вентильований покрівлю та встановлюють паробар'єр і гідроізоляцію.

Для гідроізоляції використовуємо спеціальнуюподкровельную плівку. Укладаємо перпендикулярно кроквах смугами від карниза в сторону коника. Кожен наступний шар монтуємо внахлест шириною від 100 до 200 мм. Плівка не натягуємо, а укладаємо так, щоб вийшло провисання (максимум 30 мм) між несучими кроквами (кроквяна нога). Місце нахлестки з'єднуємо липкою стрічкою або двостороннім скотчем. Поверх плівки встановлюємо кроквяні планки (контробрешетка). Рейки кріпляться вздовж кроквяних ніг. На планки кріпимо фінішну обрешітку, тим самим створюючи вентиляційні зазори. Для гідроізоляції використовуємо спеціальнуюподкровельную плівку

Рекомендація: Для здешевлення, наприклад, при монтажі покрівлі господарських будівель в якості гідроізоляції можна використовувати звичайний рулонний руберойд, толь, і ін. Матеріал укладається по латах, так, щоб між ним і профнастилом залишився зазор мінімум 40 мм. Це створює природну вентиляцію підпокрівельного простору. Крім того, гідроізоляційний матеріал не слід укладати в місці установки коника. Рекомендується залишити непокрите простір шириною 50 мм. У цьому місці встановлюється спеціальний ущільнювач коника.

фінішна лати

Остаточна лати виконується в залежності від кута нахилу даху, марки профлиста і товщини листового металу, з якого він виготовлений. Від цих параметрів також залежить величина нахлестки. Рекомендовані характеристики обрешітки наведені в таблиці: Остаточна лати виконується в залежності від кута нахилу даху, марки профлиста і товщини листового металу, з якого він виготовлений

монтаж профлиста

Порядок кріплення профлиста

Для монтажу потрібні самостійно ріжучі гвинти (саморізи) з великим кроком, оцинковані і пофарбовані в колір профнастилу, укомплектовані шайбою з неопрена. Головки гвинтів вибираємо під торцевої шестигранний ключ. Розмір гвинтів 4,8х19 по металу або 4,8х35 по дереву. Залежно від типу обрешітки допускається застосовувати саморізи більшої довжини. Гвинти закручуємо в нижню хвилю, тобто в ту, яка прилягає до обрешітки. Коник (профільна планка герметизирующая стик між скатами) кріпиться до верхньої хвилю саморізами, довжина яких збільшується на висоту гофри. Для монтажу потрібні самостійно ріжучі гвинти (саморізи) з великим кроком, оцинковані і пофарбовані в колір профнастилу, укомплектовані шайбою з неопрена

Увага: Гвинти необхідно закручувати перпендикулярно обрешітці з зусиллям, яке розплющить гумову шайбу. Це виключить протікання в місці кріплення. Саморізи встановлюємо рядами через хвилю. Загальна кількість на квадратний метр не менше 6 штук.

Перший лист виставляємо перпендикулярно обрешітки, так щоб дотримувалася паралельність краю листа з фронтоном частиною. Листи укладаємо внахлестку на полволни. Місце нахлестки скріплюємо алюмінієвими заклепками через попередньо просвердлені отвори.

фронтон

Для оформлення використовуємо вітрову планку. Конструкція оберігає зрив матеріалу поривами вітру. Встановлюємо елемент за допомогою саморізів, один ряд яких вкручується у верхню хвилю профлиста, а інший з торця в дерев'яну конструкцію. Планки монтуємо з поперечної нахлесткой величиною 150 мм. Крок вкручування гвинтів - 200 мм. Для оформлення використовуємо вітрову планку

Примикання до стіни

Стикування профнастилу зі стіною виконуємо за допомогою кутового профілю (планки). Розрізняють поперечне і поздовжнє примикання. В обох випадках планки встановлюються з поперечної нахлесткой не менше 150 мм, і кріпиться саморізами кроком 200 мм. Гвинти закручують у верхню хвилю профлиста.

монтаж коника

Перед установкою з'ясовуємо напрямок переважаючих вітрів. Це можна дізнатися на сайті Гідрометцентру, скориставшись спеціальною картою. Коник монтуємо з боку протилежної переважному напрямку повітряних потоків. Кожен наступний елемент встановлюємо внахлест, величиною не менше 150 мм. Монтаж робимо за допомогою саморізів довжиною рівній висоті гофри плюс 30 мм (мінімальна глибина вкручування 25 мм). Гвинти укручуємо в верхню хвилю кроком 200 мм.

Для дахів з малим ухилом коник рекомендується ущільнити. Товщина повинна вибиратися так щоб зазор між матеріалом і гребеневим елементом ні менше 40 мм. Ці заходи потрібні для влаштування вентиляції.

Завершення монтажу профнастилу

Останнім етапом встановлюємо елементи снігозатримання (снегорассекателі). Планки монтуємо в шаховому порядку в 2 ряди. Нижній маємо на відстані 500 мм від краю карниза. Монтаж виконуємо саморізами. Укручуємо в верхню хвилю на відстані 200 мм один від одного. Останнім етапом встановлюємо елементи снігозатримання (снегорассекателі)

Після завершення робіт виконується підшивка карниза, обшивка фронтону, облицювання внутрішньої частини даху і інші оздоблювальні роботи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама