Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пароізоляція: яким боком укладати до утеплювача, інструкція по монтажу, відео та фото

  1. Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад...
  2. Навіщо потрібен захист від вологи
  3. матеріали
  4. поліетиленові
  5. поліпропіленові
  6. Нюанси монтажу пароізоляційних плівок
  7. технологія монтажу
  8. висновок
  9. Джерела інформації

Сподобалася стаття

Сподобалася стаття? Слідкуйте за новими ідеями зі світу дизайну інтер'єрів, а так же корисних порад в нашому каналі. Підписуйтесь на нас в Яндекс.Дзене . Підписатися.

Що таке пароізоляція, для чого вона потрібна, і яким чином виконується? Я замислювався про це раніше. Тепер же, набравшись досвіду в цій справі, точно передам технічні моменти, і крок за кроком розпишу технологію монтажу пароізоляції.

Тепер же, набравшись досвіду в цій справі, точно передам технічні моменти, і крок за кроком розпишу технологію монтажу пароізоляції

Від пароізоляції залежить не тільки на ефективність утеплювача, але і довговічність конструкції

Навіщо потрібен захист від вологи

Пароізоляція - це сукупність різних методів захисту теплоізоляційних матеріалів і будівельних конструкцій від проникнення пари і, як наслідок, від випадіння та вбирання конденсату (Виноска 1).

Навіщо взагалі потрібна пароізоляція? Як нескладно здогадатися, сенс її полягає в захисті поверхонь від пара. Причому, мова йде не тільки про видиме парі, але і вологи, яка завжди присутня в повітрі.

Всередині житла рівень вологості практично завжди вище, ніж зовні, що пояснюється приготуванням їжі, пранням і прийняттям водних процедур. Так як пар рухається до холоду - назовні, зайва волога може істотно знизити термін експлуатації будівельних конструкцій та ефективність утеплювача.

Так як пар рухається до холоду - назовні, зайва волога може істотно знизити термін експлуатації будівельних конструкцій та ефективність утеплювача

Утеплення стін зсередини мінватою необхідно виконувати з використанням пароізоляційної плівки

Захист необхідна в наступних випадках:

  • При утепленні стін зсередини мінватою. Як відомо, рівень паропроникності і вологопоглинання у мінеральної вати досить високий.
    Тому відсутність пароізоляції може привести до скупчення вологи усередині утеплювача. Це в свою чергу призведе до зниження ефективності утеплювача, відсиріванню стін, утворення грибка і т.д .;

Утеплені пінопластом каркасні стіни зсередини обов'язково потрібно захистити від вологи пароізоляцією

  • При утепленні каркасних конструкцій. Пароізоляція необхідна для каркасних стін, дерев'яних перекриттів і скатних дахів не тільки в разі використання мінераловатних утеплювачів, але і полімерних, які мають нульову паропроникність.
    Справа в тому, що нульова паропроникність теплоізоляції призводить до того, що вся волога спрямовується в елементи дерев'яного каркаса. В результаті дерево швидко приходить в непридатність;

Пароізоляційна плівка обов'язково використовується при утепленні перекриттів

  • При утепленні перекриттів. Пароізоляція в цьому випадку дозволяє захистити утеплювач від піднімається вгору пара.

У разі використання мінеральної вати всередині перегородок пароізоляцію можна не застосовувати, тому що в перегородках відсутні перепади температур, здатні привести до утворення конденсату.

матеріали

Як ми з'ясували, пароізоляція не повинна пропускати повітря, який переносить вологу. Тому пароізоляційні плівки не можна плутати з гідроізоляцією, яка, часто, має здатність пропускати повітря.

В даний час застосовують такі матеріали для пароізоляції:

види плівок

поліетиленові

Поліетиленові плівки - це найбільш дешевий варіант пароізоляції. Як правило, поліетиленову плівку застосовують для гідроізоляції міжповерхових перекриттів і стін.

Як правило, поліетиленову плівку застосовують для гідроізоляції міжповерхових перекриттів і стін

Одношарова поліетиленова плівка дешева, але не довговічна

Види. Поліетиленові плівки бувають декількох типів:

  • Одношарові. Найбільш дешеві, але не довговічні, а також нестійкі до механічних навантажень;
  • Армовані. Являють собою тришаровий матеріал. Середній шар виконаний з стекловолоконной сітки.

Армована плівка відрізняється міцністю на розрив

Завдяки армуючому шару, плівка має більш високу міцність і довговічність;

Нижче наведена таблиця від виробника покрівельних матеріалів з коротким описом основних параметрів пароізоляційній армованої плівки (Виноска 2)

Матеріал 4-шарова армована плівка з
поліетилену з рефлексним шаром з
алюмінію. Горючість Г4 сильно горючий (ГОСТ 30244-94) Займистість В2 помірно займистий
(ГОСТ 30402-96) Розривне зусилля 450 Н / 5 см Паропроникність 3,1 х 10-6 мг / м * ч * Па за ГОСТ 25898-83 Опір диф-
фузії Sd Більше 150 м Термостійкість від - 40 ° C до + 80 ° C Маса 180 г / м² Маса рулону 13,5 кг Розмір рулону (пло
ща) 50 м x 1,5 м (75 м2)

  • Фольгірованние. Головна особливість цих плівок полягає в здатності відображати тепло.

вартість:

Тип плівки Ціна за рулон Армированная 4х25 м 100г / 1 м2 2750 Армированная 2х10 м 140/1 м2 750 Однослойная 3х100 м 120 мкм 4600 Тип плівки Ціна за рулон Армированная 4х25 м 100г / 1 м2 2750 Армированная 2х10 м 140/1 м2 750 Однослойная 3х100 м 120 мкм 4600

На фото поліпропіленова пароізоляційна плівка - вона має високу міцність і тривалий термін служби

поліпропіленові

Поліпропіленові пароізоляційні плівки користуються найбільшою популярністю, так як перевершують поліетиленові за всіма показниками. Зокрема, вони більш міцні, довговічні, і стійкі до УФ-випромінювання і перепадів температур.

Ще одна особливість полягає в тому, що ці плівки, як правило, мають двошарову структуру. В результаті одна зі сторін має шорстку поверхню.

Одна сторона поліпропіленової пароізоляції має шорстку поверхню, яка затримує вологу

Це зроблено для того, щоб ворсинки затримували вологу на поверхні покриття і тим самим дозволяли їй випаруватися. Новачки часто запитують яким боком класти пароізоляцію?

Матеріал укладається гладкою стороною до утеплювача, а шорсткою - до облицювання. Правда, якщо ви помилково закріпили полотно шорсткою стороною до утеплювача - це не критична помилка, так як в будь-якому випадку матеріал не пропускає вологу.

Тому між плівкою і оздоблювальним матеріалом необхідний вентиляційний зазор.

Пароізоляція axton в від французького виробника Leroy Merlin, зарекомендувала себе як надійний і довговічний матеріал

Вартість. Нижче наведені ціни на популярні пароізоляційні матеріали, які добре себе зарекомендували:

Марка Вартість Стройбонд У 70 м2 635 Ізоспан B 70 м 2 1 140 Наноізол B 70 м2 770 Металлпрофіль Н 96 1,5х50 м 1800 Axton d 35 м2 615

Нюанси монтажу пароізоляційних плівок

Основні правила

Отже, з видами пароізоляційних матеріалів ми розібралися. Однак якість і ефективність захисту від пари залежить не тільки від типу матеріалу, а й від якості його монтажу.

Тому наостанок розглянемо технологію укладання пароізоляції. Але, попередньо я приведу деякі важливі правила монтажу:

  • Парозахисту кріпиться з боку житла. Так як потоки пара рухаються зсередини приміщення назовні, парозахисту встановлюється завжди з внутрішньої сторони, що дозволяє забезпечити герметичний контур;

Парозахисту монтується завжди з внутрішньої сторони утеплювача

  • Плівку потрібно правильно розташувати щодо утеплювача. Яким боком укладати пароізоляцію до утеплювача, я вже говорив вище - гладкий до теплоізоляції, шорсткою до обробки;

Дифузна мембрана пропускає вологу в одну сторону

  • Із зовнішнього боку утеплювач захищається гідроізоляцією. Забезпечити повний захист теплоізоляції від пара практично неможливо. Щоб проникаюча волога могла залишати утеплювач, з тильного боку він закривається гідроізоляційної дифузійної мембраною.
    Цей матеріал здатний пропускати вологу тільки в одну сторону;
  • Пароізоляційна покриття повинне бути герметичним. Щоб плівка не пропускала пар, необхідно ущільнювати місця її прилягання до каркаса, а також проклеїти місця стику плівок двосторонньої клейкою стрічкою.

технологія монтажу

Технологію монтажу плівки розглянемо на прикладі пароізоляції стін каркасного типу. Дану процедуру можна умовно поділити на кілька етапів:

Дану процедуру можна умовно поділити на кілька етапів:

етапи монтажу

Інструкція по застосуванню пароізоляції виглядає наступним чином:

Якщо утеплюється зсередини дерев'яний будинок, необхідно забезпечити вентиляційний зазор між стінами і гідроізоляційної мембраною. Крім того, в самих стінах потрібно виконати отвори знизу і під козирком. Ці заходи дозволить волозі виходити назовні і допоможуть запобігти відсиріванню стін.

На цьому монтаж паро- гідроізоляції завершено. Треба сказати, що покрівля, стіни та стелю обтягаються пароізоляцією за тим же принципом, тому розглядати кожен випадок окремо не будемо.

висновок

Тепер ви знаєте наскільки необхідна пароізоляція, а також чим і як її правильно виконати. Додатково рекомендую переглянути відео в цій статті. Якщо якісь нюанси викликали у вас питання - пишіть коментарі, і я з радістю вам відповім.

Джерела інформації

  1. Стаття з Вікіпедії
  2. Найбільших проїводітелей матеріалів з покрівлі Grandline

Сподобалася стаття?
Що таке пароізоляція, для чого вона потрібна, і яким чином виконується?
Навіщо взагалі потрібна пароізоляція?
Новачки часто запитують яким боком класти пароізоляцію?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама