Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пароізоляція покрівлі: пристрій, монтаж, правильна технологія, чи потрібна, матеріал, яку вибрати, види, найкраща, товщина, укладання, утеплення

  1. Покрівельна гідроізоляція: пристрій, монтаж, плівки
  2. Паронепроникні плівки і їх монтаж
  3. Антиоксидантні плівки і їх монтаж

Пароізоляція покрівлі необхідна для того, щоб підтримувати потрібний режим теплоізоляції, а також захищати від вологи, конденсату і водяної пари будівельні конструкції. У будівництві існує таке поняття, як « покрівельний пиріг », Назва якого вказує на багатошарову конструкцію даху. До складу покрівельного пирога повинні входити: гідроізоляція (зверху) з одним або двома вентильованими зазорами, утеплювач і пароізоляція. Такий пристрій даху збереже тепло в будинку, захистить від конденсату, істотно продовжить термін служби покрівельного покриття і забезпечить вентиляцію покрівлі . Пароізоляція покрівлі необхідна для того, щоб підтримувати потрібний режим теплоізоляції, а також захищати від вологи, конденсату і водяної пари будівельні конструкції

Схема пароізоляції, гідроізоляції та утеплення покрівлі.

Вентильоване пристрій даху грає велику роль і взимку, і влітку. У зимовий період така конструкція не тільки збереже тепло внутрішнього приміщення, але і запобіжить обмерзання зовнішнього покриву даху. Так як, завдяки гідроізоляції, покрівельний матеріал не стикається з утеплювачем - між ними є вентильований зазор, а значить, під зовнішнім покриттям не буде утворюватися конденсат теплого повітря. Влітку ж таке пристрій покрівлі врятує від спеки, так як нагріте повітря, піднімаючись вгору, буде виходити через вентильований отвір, несучи з собою тепло нагрітої даху і вологу від утеплювача. Таким чином, утеплювальний матеріал повинен виявитися між гідроізоляцією і пароізоляцією.

Нерідко помилки будівельників дорого обходяться мешканцям будинку. Процес життєдіяльності передбачає виділення парів від приготування їжі, купання, в результаті чого водяні пари проникають в утеплювач даху, що руйнує його теплоізоляційні властивості.

відсутня пароізоляція і гідроізоляція призводить до утворення цвілі, зволоженню крокв, псування внутрішньої обробки стелі, а також промерзання даху взимку від зовнішньої вологи (сніг, дощ) в результаті її потрапляння під дахове покриття. Сучасні матеріали, що забезпечують пароізоляцію і гідроізоляцію, існують у вигляді плівок. Підпокрівельні плівки бувають гідроізоляційні, пароізоляційні і антиоксидантні. За фізико-технічними параметрами плівки діляться на 3 види:

  • Поліетиленові. Реалізація таких плівок потрібна як при пароізоляції, так і при гідроізоляції;
  • Поліпропіленові. Їх варто застосовувати в основному при гідроізоляції;
  • Дифузійні «дихаючі» мембрани. Використовують виключно для гідроізоляції.

Покрівельна гідроізоляція: пристрій, монтаж, плівки

Як згадувалося вище, гідроізоляція має величезне значення для комфорту життя в будинку. Г ідроізоляція виступає і як бар'єр від попадання атмосферної вологи на утеплювач, так і виступає перешкодою проти конденсату, який утворюється в результаті попадання теплого повітря на холодну поверхню покрівельного покриття. Без гідроізоляційного покриття утворюється волога навіть в самій герметичній покрівлі. Ця вода буде збиратися в утеплювачі, знижуючи його теплоізоляційні властивості до мінімуму. Гідроізоляційний матеріал укладають над утеплювачем так, що між ним і зовнішнім покрівельним матеріалом залишався зазор.

Гідроізоляційний матеріал укладають над утеплювачем так, що між ним і зовнішнім покрівельним матеріалом залишався зазор

Структура руберойду.

В як гідроізоляційний шар раніше рекомендувалося застосовувати руберойд. Недоліком руберойду є його недовговічність. Під впливом природних факторів міститься в даному матеріалі бітум починає руйнуватися, втрачаючи захисні властивості. Зараз, в результаті інноваційних технологій, випускаються нові модифіковані матеріали - аналоги руберойду. Також на ринок стали надходити новітні покрівельні покриття - мембрани, які завоювали велику популярність серед споживачів. Плівкові мембрани засновані на скляних або синтетичних волокнах ( «поліестер») у вигляді тканин або нетканого полотна.

Мембрани являють собою полотнища шириною 1000 мм, товщиною 1,0 - 6,6 мм. Ці матеріали скачати в рулони, і їх довжина становить 7 - 20 м. Плівкові матеріали на основі «поліестеру» мають великий еластичністю і великим подовженням при розриві - 45 - 50%. Назва «мембрана» прийшло в нашу країну із західних країн, широко використовують ізолюючі полотнища в будівельних технологіях.

Номенклатура гідроізоляційних матеріалів досить широка. Їх класифікують за основі матеріалу, структурі і по компоненту покривного складу. Структура мембрани може бути одношарової і багатошарової, основа волокон складатися з одного компонента або бути комбінованою. У покрівельних технологіях добре себе зарекомендувала плівка на основі полівінілхлориду.

Неткані мембрани називають «дихаючими», так як вони мають властивість одночасно не пропускати атмосферну вологу і дозволяють виходити пару з утеплювача. «Дихають» мембрани бувають дифузійні і супердифузійні.

Супердифузійні мембрани виконують дуже важливу функцію для покрівлі: вони пропускають через себе пари, але воду з верхнього шару даху не пропускають. Цей матеріал настільки паропроницаемий, що його встановлюють впритул до утеплювача, без зазору, зменшуючи таким чином товщину «покрівельного пирога» Їх паропроникність становить 1200 г / кв.м. за добу.

Для нанести утеплювача така мембрана є ще й захистом від вітру, тому даний гідроізолірующій матеріал запобігає тепловтрати житла через покрівлю. Супердифузійні мембрани бувають одностороннього і двостороннього застосування. Монтаж плівок одностороннього застосування відбувається при укладанні їх на крокви певною стороною назовні. Плівки двостороннього застосування можна укладати обома сторонами.

Дифузійні дихаючі мембрани - це армовані поліетиленові або поліпропіленові плівки з перфорацією у вигляді дрібних отворів. Через отвори в мембрані проходить пар, але зовнішня волога не проникає всередину «покрівельного пирога». Паропропускна здатність дифузійних мембран значно нижче, ніж у супердифузійних, тому укладати їх безпосередньо на сам утеплювач неправильно. Монтаж даних мембран вимагає потрібного повітряного зазору між утеплювачем і гідроізоляцією і зазору між гідроізоляцією і покрівельним покровом.

Всі ізолюючі плівки повинні бути вогнестійкими, стійкими до впливу сонячних променів, а також мати міцність на розрив. Фахівці стверджують, що гідроізоляція зроблена правильно в тому випадку, якщо вона розташована під всім покрівельним покриттям повністю, в тому числі під фронтонними і карнизними свесами.

Паронепроникні плівки і їх монтаж

Паронепроникні плівки служать бар'єром внутрішньої сторони утеплювача шару даху. Вони запобігають потраплянню парів з житлового приміщення в утеплювач, захищаючи таким чином конструкцію від втрат тепла. Пристрій даху не має значення для застосування ізолюючих плівок: пароізоляцію можна застосовувати і для плоских, і для скатних дахів з будь-якими видами покриттів. Паронепроникну плівку укладають впритул до теплоізоляційного шару, а зверху на неї укладається обшивочний матеріал. Обшивка повинна знаходитися на відстані 4 - 6 см від ізолюючої плівки, для запобігання утворення конденсату на ній.

Обшивка повинна знаходитися на відстані 4 - 6 см від ізолюючої плівки, для запобігання утворення конденсату на ній

Схема нанесення руберойду.

Пароізоляцією служить поліетиленова плівка, пергамін, руберойд, фольгований матеріал «Поликрафт». Ізолюючий матеріал укладають з перекриттям полотнищ в 100 мм, а шви проклеюють скотчем. Такий спосіб укладання забезпечує герметичність швів, а також зменшує величину перехлеста полотнищ плівки. На кроквах паронепроникну плівку закріплюють тонкими дерев'яними рейками.

Фольгу укладають дзеркальної стороною всередину житлового приміщення, при цьому між нею і внутрішньою обшивкою повинен залишатися зазор. Правильно зроблений монтаж забезпечить не тільки захист утеплювача від конденсату, а й буде відображати теплове випромінювання. Тобто тепло з житлового простору не йтиме назовні, а максимально буде зберігатися всередині будинку.

Найпоширеніші пароізолірующіе плівки - «Дельта» (Німеччина), «Тайвек» (Люксембург), «Ізоспан» (Росія). За ціною «Тайвек» набагато дорожче інших, однак ця плівка забезпечить належну якість на тривалий час.

Антиоксидантні плівки і їх монтаж

Особливість цих плівок в тому, що їх внутрішня сторона являє собою адсорбує шар з ворсистою тканини, в якому концентрується конденсат. Новоутворена в цьому шарі волога не потрапляє на утеплюючий шар, а залишається в тканині, вивітрюючись з неї за рахунок руху повітря в зазорі. Aнтіоксідантная плівка SVITAPFOL AC є найбільш популярною, завдяки своїм захисним властивостям і високій УФ-стійкості.

Адсорбційний шар з нетканого текстильного матеріалу надійно захищає теплову ізоляцію від попадання в неї пари конденсату, а також запобігає проникненню вологи у внутрішнє приміщення. Таку плівку укладають на несучі конструкції даху так, щоб адсорбуються сторона була всередині житлового приміщення. Після укладання плівки її закріплюють контрбрускамі (латами) так, щоб вентиляційний зазор був не менший 4 - 6 см. У результаті чого відбувається вентиляція підпокрівельного простору.

При виборі матеріалів треба дотримуватися таку умову: покрівельна плівка повинна бути такою ж якісною і довговічною, що і покрівельний матеріал. Якщо покрівельний матеріал дорогий і розрахований для експлуатації на десятки років, то і підпокрівельні плівки повинні відповідати йому, так як для їх заміни доведеться переробляти весь «покрівельний пиріг».

Отже, пароізоляція і гідроізоляція грають важливу роль для збереження конструкції даху і для мешканців будинку в цілому. Правильний монтаж пароізоляційних і гідроізоляційних матеріалів забезпечить перешкода попадання вологи в утеплювач і послужить невід'ємною частиною вентиляційної системи даху, забезпечуючи вихід водяної пари назовні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама