Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Процес виготовлення ванної кімнати всередині дерев'яного будинку

  1. Перелік основних етапів облаштування приміщення
  2. Влаштовуємо горизонтальні поверхні у ванній кімнаті: підлога і стеля
  3. Гідроізоляція стін і вентилювання приміщення

Немає нічого дивного в сучасному житловому будівництві в тому, що приватна будова, будь то цегляний, кам'яний або дерев'яний будинок, оснащений усіма благами цивілізації і вкрай необхідними в сучасний час зручностями. Безумовно, обладнання будинку ванною кімнатою, туалетом і т. Д. Вимагає облаштування хорошою каналізаційної системи та безперебійної подачі води. Дана система поряд з іншими комунікаційними мережами розробляється ще в процесі проектування будівлі.

Кімнати, обладнані для повноцінного прийому заглибних очищувальних процедур або душа, в зрубах облаштовуються в даний час практично без всяких обмежень. Технологія стяжки по лагам дозволяє спорудити в подібних приміщеннях рубаних будинків теплі підлоги, приховати систему трубопроводів, виконати облицювання керамічною плиткою, розмістити сантехнічні прилади в розстановці на особистий розсуд. При цьому ніяких дизайнерських обмежень і технічних проблем не існує.

Поговоримо в нашій статті про правильне облаштуванні приміщення під ванну кімнату в дерев'яному будинку, перерахуємо основні етапи будівельних та підготовчих робіт. Застосуємо навички гідроізоляції стін, з якими ми ознайомлені з попередньої статті, в якій говорили про облаштування санвузла в будинку з натурального матеріалу і влаштуємо правильно підлогу у ванній.

  1. Перелік основних етапів облаштування приміщення для ванною в дерев'яному будинку .
  2. Влаштовуємо правильно горизонтальні поверхні у ванній кімнаті: підлога і стеля .
  3. Гідроізоляція стін і вентилювання приміщення .

Перелік основних етапів облаштування приміщення

Зазвичай приміщення, в якому беруть очищаючі процедури, планується ще на етапі проектування самого рубленого будови Зазвичай приміщення, в якому беруть очищаючі процедури, планується ще на етапі проектування самого рубленого будови. Однак облаштувати мийну світлицю можна і в готовому будинку в процесі ремонтних робіт. Для спрощення підведення комунікаційних систем рекомендуємо влаштовувати кімнату для прийому розслаблюючій ванни на першому поверсі будинку або в цокольному приміщенні споруди.

Конструювання і планування приміщення проводиться з урахуванням кількості постійно проживають в будинку людей. Для сім'ї, в кількості 4-5 чоловік, зазвичай однієї мийної буває досить. Чашу ванни можна розмістити і поєднати з санвузлом, якщо в будинку будуть проживати не більш 3 осіб. При подібних умовах в підібраному відсіку будови, крім самої чаші, розміщують додатково умивальник, біде з унітазом, пральну машину, а іноді і душову кабіну. При великому потоці відвідувань гостей, часто влаштовують окремі гостьові ванні кімнати.

Зауважимо, що не рекомендують розміщувати туалет поруч з кухнею Зауважимо, що не рекомендують розміщувати туалет поруч з кухнею. Вбиральню краще розташувати між сусідніми спальними кімнатами.

Перед початком ремонтних робіт, варто зняти розміри з передбачуваної площі розміщення мийної світлиці, щоб визначитися з об'ємом необхідного матеріалу для обробки. На даному етапі підберемо матеріал, з якого будуть виготовлятися труби відводу використаних вод від умивальника і ванни. Необхідно заздалегідь визначитися з місцем розташування каналізаційних стояків, коробів вентиляції та вентилів, зробити розмічальні роботи і залишити мінімальні необхідні відстані між стіною приміщення і сантехнічним обладнанням.

Розташування приладів сантехніки і на потрібній мінімальну площу для них розраховують приблизно так: компакт розміщують з урахуванням його габаритів і самої відведеної площі, але перед унітазом має бути вільний простір не менше 60 сантиметрів. Умивальник встановлюють з урахуванням середнього зросту членів сім'ї, зазвичай підвішують від рівня підлоги на висоті в 80 см. Вішалки для халатів і рушників, а також рушникосушки, мають у своєму розпорядженні в видаленні в середньому близько 60 см від душової кабіни або ванни. Саму чашу, при наявності достатньої площі, іноді встановлюють посередині, частіше впритул до стіни, з необхідним вільним простором перед нею від 70 см до 1,05 метра. Якщо планується установка закритою душовою, то раціональніше буде використовуватися площа, якщо душова буде кутовий конфігурації і квадратної форми з розсувними дверцятами.

Після розрахункових робіт, підбираємо оздоблювальний матеріал для самої «мокрою» кімнати в рубаному спорудженні. Перша умова, що стосується правильного підбору матеріалу обробки, полягає, звичайно ж, в його водонепроникних характеристиках. Крім цього, варто уточнити рівень опірності матеріалу впливу активних елементів сучасної побутової хімії, різних солей, і запитати у продавця в точці продажу про простоту догляду.

Переважно прийнятним видом матеріалу для приміщень з достатньо високим показником вологості, є керамічна плитка: як для облицювальних робіт поверхнях стін, так і для настилу підлог. Допускається використовувати в якості обробки поверхонь деревину, оброблену водостійким лаком. Для більш пафосних і просторих приміщень відмінно підійде натуральний мармур.

При розмічальних роботах не варто забувати і про освітлення, яке часто поділяють на загальне і точкове: загальне - висвітлює приміщення цілком; точкове - висвітлює зони умивальника і дзеркала. У ванній, як в приміщенні з підвищеною вологістю рекомендують використовувати низьковольтне освітлення, наприклад, галогенні світильники, що працюють під напругою 12В.

Влаштовуємо горизонтальні поверхні у ванній кімнаті: підлога і стеля

Покриття підлоги на обговорюваної площі в зрубі можна виконати, як ми вже відзначили вище, керамічною плиткою, керамогранітом, влагоустойчивим ламінатом або лінолеумом, але варто попередньо під настил провести гідроізоляцію Покриття підлоги на обговорюваної площі в зрубі можна виконати, як ми вже відзначили вище, керамічною плиткою, керамогранітом, влагоустойчивим ламінатом або лінолеумом, але варто попередньо під настил провести гідроізоляцію.

Спочатку робиться цементна стяжка з застосуванням армуючої сітки. Після висихання стяжки, укладають рулонну гідроізоляцію (див. http://srubnbrus.com/482.html ), Яка повинна заходити по периметру на стіни приблизно в 10 см. Гідроізоляція покривається ще одним шаром розчину, на який виконується кладка статевої плитки. При покупці підлогового покриття, потрібно не помилитися - статева керамічна плиточка володіє більшою товщиною, ніж настінний кахель. Для практично постійно вологих приміщень, зокрема для ванної, варто підбирати матеріал з шорсткою і противоскользящей поверхнею, ніколи не купуйте глянсовий кахель - він найбільш травматичний.

Звернемо увагу на те, що такі мийні місця краще проектувати і відводити в деревному житло ще в процесі спорудження, що дозволить перекриття з балок посилити на 25%. Щоб зміцнити конструкцію збільшують, перш за все, площа перетину дерев'яних балок і зменшують їх крок при монтажі. Крім цього, лаги опускають не менш, ніж на 10 см, рівень підлог між суміжними приміщеннями вирівнюється після шару гідроізоляції та покладеного кахельного покриття. При цьому, рівень підлоги у ванній кімнаті повинен залишатися нижче суміжних приміщень приблизно на 2 см.

Додатково варто не забути про зливному трапі, який влаштовується на поверхні підлоги в будь-якій такій кімнат. Необхідно це для запобігання ймовірності затоплення суміжних приміщень дерев'яної будови і намокання деревини. Для спорудження подібного пристрою потрібно всього лише укласти підлогове покриття під ухилом в півтора градуса в бік розташування зливу в підлозі. Як зливного трапа використовують спеціальну сантехнічну воронку з обладнаної на поверхні сіткою, яка збирає і направляє потрапляє на підлогу воду в каналізацію.

Стеля ванній рекомендують обробляти матеріалом, який володіє підвищеними характеристиками опору парам і волозі. Найчастіше використовують підвісні стелі, в які зручно і просто монтувати точкові світильники і вентиляційні решітки. Матеріал, який підбирають для стелі, повинен відповідати не тільки вимогам водостійкості, а й володіти вогнестійкістю, поглинанням звуків, світловідображення і не виділяти токсичних речовин.

Гідроізоляція стін і вентилювання приміщення

Процес облаштування відсіку для прийняття водних процедур в рубаному будові передбачає обов'язкову гідроізоляцію стін приміщення Процес облаштування відсіку для прийняття водних процедур в рубаному будові передбачає обов'язкову гідроізоляцію стін приміщення. В якості гідроізоляції можна використовувати будь-який рулонний плівковий матеріал або спеціальну суміш.

Не обов'язково облицьовувати вертикальні поверхні настінної плиткою, можна залишити дерев'яні стіни, попередньо обробивши їх спеціальними антисептичними комплексними препаратами, що запобігають появі цвілі і грибка на поверхнях деревини та проникненню вологи всередину. Зберегти приміщення ванної з колоритом дерев'яного будинку можна за допомогою обробки з столярного матеріалу тиса або модрини. Властивості згаданих порід досить міцні і стійкі до підвищених вологісним показниками.

Головне, що необхідно забезпечити приміщення розглянутої кімнати - ефективною вентиляцією (див. http://srubnbrus.com/1003.html ). Бажано обладнати примусову систему вентиляції, для цілей примусового відведення вологого повітря з замкнуто простору, тобто для якісного провітрювання. Підбір потужності витяжної системи безпосередньо залежимо від відведеної площі. Бажано застосовувати вентилятори, які призначені для використання при підвищеній вологості.

Наведені в статті рекомендації допоможуть облаштувати ванну кімнату в дерев'яному будинку без будь-яких труднощів і перешкод, при цьому досить грамотно і швидко.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама