Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Реставрація вологою цегляної кладки із застосуванням влагозащитних штукатурок



Реставрація існуючих будівель передбачає поліпшення умов життя в сучасних будівлях, а також можливість збереження будівель, що мають історичну цінність. Компанією «Index» (Італія) вивчений механізм руйнування поверхні фасаду і розроблена система матеріалів, що дозволяє провести повний комплекс робіт по його реставрації та подальшої захисту.


Ступінь руйнування будівель залежить від типу несприятливих впливів, яким воно піддавалося. Найбільш серйозною причиною руйнування стін старих будівель є їх підвищена вологість. Мігруюча в структурі стіни вода розчиняє містяться в матеріалах солі і виносить їх до поверхні. Випаровуючись в атмосферу і залишаючи солі у верхніх шарах штукатурки, вона поступово насичує її великою кількістю шкідливих солей. Згодом, при зволоженні, в порах штукатурки з насиченого розчину солей відбувається зростання кристалів, які і є головним джерелом руйнації штукатурки. Застосування спеціальних макропористістю штукатурок «Index» не призводить до руйнування поверхні в результаті впливу солей.


Усунення серйозних ушкоджень, що виникають через підвищену вологість, є одним з основних моментів реставрації житлових будинків.


Перед початком будь-яких відновлювальних робіт надзвичайно важливо визначити природу явища, що викликав вогкість, так як від цього залежить те чи інше технічне рішення. Стіну класифікують як суху, якщо значення вологості становить 3-5%, як вологу - 5-10% і як мокру, якщо вологість понад 10%. Для гарантованого успіху реставрації потрібно також аналіз стану вологого ділянки стіни, визначення складу і кількості містяться в кладці солей.


Результатом попереднього аналізу є вибір технічного рішення. Ця проблема не нова, і в даний час відомо багато способів її рішення. Як правило, вони пов'язані з механічним впливом на конструкцію.

Механічне розрізання стіни
Включає в себе горизонтальне розрізання по всьому периметру на всю товщину стіни з використанням відповідної ланцюгової пили і розділ поверхні тонкої металевою пластиною (свинець) або листом з синтетичного матеріалу. Робота є завершеною після ізоляції епокфіля. Попереднє напруження виробляють гайками, розташованими на кінцях тяжів, а остаточне - муфтами з внутрішньої подвійний різьбленням (рис. 46). Після натягу тяжів отвори в кладці закладають цементним розчином, металеві деталі фарбують олійною фарбою, Сідней матеріалами або фільтрує розчином. В результаті цієї роботи припиняється зв'язок капілярів нижній частині стіни з капілярами верхній частині. Відзначимо, що в деяких випадках може бути небезпечно для цілісності конструкції будівлі. Такий стародавній технологією користувалися в Венеції, де реставрація структур, що піддаються вологості, здійснювалася з використанням металу як основи гідроізоляційного шару, а саме свинцевою пластини. Потім руйнується стіна реконструювалася цеглою. Подібна операція повторювалася по всьому периметру будівлі до отримання необхідних результатів.


Зараз це дорогий процес, що вимагає багато часу. Він використовується в особливих випадках і на не дуже товстих стінах.

Сіфонізація або дренаж
Полягає в приміщенні в сиру стіну спеціальних сифонів-труб, які збирають і випаровують вологу. Діаметр труб вибирається відповідно до конструкції стіни і кількістю вологи, яку необхідно виводити. Це досить економічна система, досить швидка в установці, але не завжди радикальне вирішення проблеми.

хімічний бар'єр
Метод полягає у введенні через підготовлені по всьому периметру будівлі отвори спеціальних складів, які виробляють силікатизація пористих вологих кладок. В результаті утворюється ущільнений ний шар, що розділяє капілярну систему стіни і зменшує міграцію вологи з нижньої частини будівлі в верхню. Залежно від типу стіни використовуються різні види матеріалів. Ця обробка підходить для однорідних, щільних, не надто зруйнованих стін. Вона перешкоджає збільшенню вогкості, що досягається гідроізоляційним хімічним бар'єром. Даний метод схожий на метод розрізання, відрізняючись від нього тільки тим, що менше зачіпає цілісність структури.

електроосмотіческій спосіб
Заснований на принципі, при якому частинки води всередині капілярного «трубопроводу» під впливом електрики отримують негативний заряд (проходячи через катод) і виводяться з стіни, прагнучи до позитивно зарядженого електроду (анода).


Електроди встановлюються внизу реставрується стіни і виводять частинки води і розчинені в ній солі. Деталі цього процесу залежать від характеристик стіни, яка піддається вологоізоляції, і товщини стіни.

макропористі штукатурки
Фірмою «Index» розроблені системні матеріали, які при комплексному застосуванні дозволяють ефективно боротися з описаними явищами без механічного впливу на стіни.


На сьогоднішній день найбільш прогресивним є застосування комплементарних матеріалів, які разом утворюють єдину збалансовану життєздатну систему, яка потребує механічного впливу на стіни ремонтується будівлі. Перед вибором технічного рішення визначається джерело надходження вологи.


Залишкова вологість, що залишається після завершення будівельних робіт, проявляється в процесі висихання кладки. Не рекомендується застосування влагозащитних покриттів до повного висихання.


Вологість, викликана протечками або тріщинами, - результат пошкодження водопроводу та інших сантехнічних пристроїв - усувається ремонтом труб. На можливі залишкові плями можна нанести влагозащитную фарбу «Drywall».


Вологість від атмосферних опадів - наслідок вбирання дощової води цегляною кладкою і штукатуркою. В цьому випадку рекомендується застосування водовідштовхувального складу «Idrocoat» і захисного покриття, яке дозволяє волозі випаровуватися.


Вологість від конденсату часто приймають за капілярну вологу. Явище характерне для найбільш прохолодних приміщень. Особливо помітно воно в жарку погоду і в зимовий час при зіткненні холодного повітря з більш теплим і вологим. Усувається хорошою вентиляційних їй і термоізоляцією. Вологість як результат інфільтрації і капілярного вбирання викликана контактом грунтових вод з неадекватно ізольовані ми стінами фундаменту. Характерна для стін старих будівель і призводить до руйнування штукатурки. Має місце, коли пористі матеріали знаходяться в контактес грунтом і абсорбують грунтові води. Наслідок - сирі стіни і кришиться штукатурка. У цьому випадку на поверхні кладки утворюються висоли, а подальше надходження з вологою розчинених солей веде до зростання кристалів і руйнування поверхні.

Відновлення зовнішніх стін і стін фундаменту при сильній капілярної вологості і відкладення солей
У цих випадках рекомендується застосування системних матеріалів «Porogen System Pronto». Якщо, крім того, мають місце протікання в стінах фундаменту, то їх слід попередньо усунути, застосовуючи безусадочние гідроізолюючі розчини. Штукатурка «Porogen» охороняє стіни і від утворення конденсату.

Відновлення зовнішніх і внутрішніх стін при помірній капілярної вологості
У цих випадках рекомендовано використання бистроосушающейся штукатурки «Deumisan».

Відновлення стін, схильних до Cлабо капілярної вологості, відкладенню солей, не контактували з дощем і несприятливих погодних умов
В даному випадку слід застосовувати влагозащитную штукатурку «Idroplan». Для освіти протисольові бар'єру використовується спеціальне просочення «Deumisal», що перетворює солі в нерозчинні водою з'єднання.

Реставрація фундаментів, що піддаються впливу вологи з ґрунту і капілярної вологості
Дана технологія представляє частину технології фірми «Index» «Гідроізоляція підземних споруд» і описує обробку стін підвалів з використанням «Osmoseal» - осмотичного (проникаючого) цементу - з подальшим нанесенням штукатурки «Porogen», що обмежує утворення конденсату.

Технології реставрації фасадів
Реставрація зовнішніх стін і стін фундаменту при сильній капілярної вологості і відкладення солей з використанням Влагоізоляціонний антиконденсатної системи матеріалів «Porogen»

Підготовка цегляної кладки
- Видаляють стару штукатурку або глину приблизно на 1 м над максимальним рівнем досягнення води в усі пори року.
- Ретельно зачищають щіткою і промивають водою під напором, видаливши крихту, пил, масло і бруд.
- Стіни, сильно просочені солями і маслом, бажано промити щіткою 10% -им спиртовим розчином.
- Тріщини і нерівності поверхні закладають цеглою і цементом. До слабоцементному розчину необхідно додати «Сollaseal» (в пропорції з водою 1: 3).

Нанесення системи «Porogen»
На попередньо підготовлену і зволожену поверхню наносять шар «Porogen Quick Drying Primer» (Бистровисихающая праймер) - протисольові зв'язує обмазки максимальною товщиною близько 5 мм для підготовки поверхні до нанесення влагозащитной штукатурки. Праймер повинен покривати всю поверхню, яка буде оштукатурена. Витрата «Porogen Quick Drying Primer» - 7 кг / м². Через 24 год. З моменту нанесення починає діяти вологоізоляція. Система містить природну гідравлічну вапно, яка характеризується підвищеною однорідної макропористістю, що гарантує постійне випарювання вологи з обробленої поверхні.


Однорідна макропористістю «Porogen Quick Drying» протистоїть сольовому вицвітання і тиску, викликаного збільшенням обсягу, пов'язаного з кристалізацією солей.


Рекомендована мінімально товщина шару - 2 см при витраті 26 кг / м² штукатурки «Porogen Quick Drying Plaster». При товщині шару 2 см влагоізоляціонная штукатурка повинна мати характеристики, представлені в табл. 1.


Реставрація зовнішніх стін і стін фундаменту, що піддаються помірною капілярної вологості, з використанням влагозащитной штукатурки "Deumisan"
Підготовка кам'яної кладки
- Видаляють стару штукатурку або глину приблизно на 1 м над максимальним рівнем досягнення води в усі пори року.
- Ретельно зачищають щіткою і промивають водою під напором, видаляючи крихту, пил, масло і бруд.
- Стіни, сильно просочені солями і маслом, бажано вимити щіткою 10% -ним спиртовим розчином.
- Тріщини і нерівності поверхні закладають цеглою і цементом. До слабоцементному розчину необхідно додати «Сollaseal» (в пропорції з водою 1: 3).
- Обробляють поверхню, розпорошуючи шар напіврідкої консистенції, приготовленої в наступній пропорції: пісок 70%, цемент 30%, змішаний з рідиною, що складається з «Collaseal» і води в пропорції 1: 3.
- Після 24 год. Перерви наносять «Deumisan Quick Prying» влагозащитную штукатурку, яка містить природну гідравлічну вапно, є водним репелентом і дозволяє поверхні шару «дихати».
Рекомендована товщина шару - 2 см при витраті 28 кг / м².
- Для ручного нанесення використовують максимально 22% чистої води, уникаючи тривалого змішування (понад 3-4 хв.), Не слід додавати сторонні матеріали. При товщині шару 2 см влагозащитная штукатурка «Deumisan» повинна мати характеристики, представлені в табл. 2.


Реставрація стін, що піддаються впливу слабкої капілярної вологості, солей, складних атмосферних умов, з використанням водного репелента - Влагоізоляціонний штукатурки «Idroplan»
Підготовка кам'яної кладки
- Стара штукатурка видаляється з вологою кам'яної кладки приблизно на 1 м над сирим плямою.
- Щіткою і під великим напором води видаляються всі кришаться частинки, масло, пил і бруд.
- Закладають і вирівнюють поверхню цеглою і розчином з низьким вмістом цементу.
- Місця з сольовими відкладеннями необхідно обробити антісолевим розчином «Deumisal» після повної зачистки поверніть.
- Через 24 год. Після антісолевой обробки наноситься обмазка розчином на основі цементу полужидкой консистенції, приготовленої в наступній пропорції: пісок 70%, цемент 30%, смешаннийс рідиною, що складається з «Collaseal» і води в пропорції 1: 3, що покращує зв'язування.
- Через 24 год. Після нанесення шару обмазки необхідно заштукатурити «Idroplan» до досягнення рекомендованої товщини шару 2 см.
«Idroplan» готовий до застосування, необхідно перемішати його з чистої води, в пропорції 5 л на 25 кг. Час змішування розчину не повинна перевищувати 3-4 хв. Сторонні матеріали не повинні додаватися. Характеристики «Idroplan» наведені в табл. 3 і відповідають вимогам DIN 4108.


Реставрація фундаментів, що піддаються впливу вологи з ґрунту і капілярної вологості
Підготовка кам'яної кладки
- Видаляють пошкоджену штукатурку і зачищають поверхню, видаливши кришаться частинки, масло, пил і бруд щіткою з водою під напором.
- Будь-яка залишилася стара арматура зрізається і штукатуриться.
Ізоляція гравійних гнізд і ремонт поверхні проводиться розчином ряду «Resisto», що надає опір утворенню тріщин.
- Підстави стін і кути формують закругленими кутовими рейками розчином «Resisto Tixo», стійким до утворення тріщин. Інфільтрації і місця поширення патьоків вже повинні бути заізольовані і заблоковані бистрозастивающім цементом «Beton-rapid».
гідроізоляція
Ретельно очищають поверхню. При обробці необхідно уникати надлишків води на ній. Наносять «Osmoseal» (цементний розчин рідкої консистенції) щіткою. Необхідно стежити, щоб шар був однорідним, без пропусків. Другий шар наносять поверх першого «по сирому». Необхідно стежити, щоб покриття було однорідним. Мінімальна витрата складу 3 кг / м². Пропорції змішування: 7 л води на 25 кг сухої суміші «Osmoseal»; для поліпшення прилипання до гладкою і кришиться поверхні треба додати 2 л латексної добавки «Collaseal» або гнучкою акрилової смоли «Latiflex».


Не можна наносити «Osmoseal» безпосередньо на гіпс, вапно, кришиться камінь. Для досягнення гідроізоляції на кришиться з відвалюються фрагментами кам'яну кладку на додаток до звичайної зачистці поверхню оштукатуривается по сталевій сітці. Сітка надійно кріпиться до поверхні стіни.
Відлитий бетон, кришаться, зі слідами масла, поверхні необхідно попередньо зачистити для забезпечення кращого зв'язування.


Після затвердіння «Osmoseal» на отриману поверхню наноситься «відкрита» штукатурка складу: пісок 70% + цемент 30% + гідроізолююча добавка «Idrobeton» - 1,5% маси цементу, перемішана з водою, і «Collaseal» в пропорції 3: 1 для закріплення шару штукатурки (притискної шар). Такий спосіб обробки буде завершено, якщо нанести штукатурку «Porogen», яка обмежить утворення конденсату.
Принципи роботи, гідності та рекомендовані варіанти застосування макропористістю штукатурок
«Porogen Sistem», «Deumisan», «Idroplan» - матеріали, рекомендовані «Index». Це макропористі штукатурки, які запобігають шкідливі наслідки капілярних процесів. Механізм виведення вологи діє завдяки збільшенню питомої поверхні випаровування, це виходить при додаванні пороутворюючих добавок при приготуванні складу. Поверхня таких штукатурок випаровує пари води в 20 разів більше, ніж поверхня випаровування звичайної штукатурки. Ця перевага дозволяє макропористою штукатурці випаровувати пари води шляхом дії капілярів і пор значно швидше і гарантує дренаж стіни навіть у найбільш важких випадках. Процес випаровування відбувається до повного виведення вологи.


Штукатурна система «Porogen» покращує термоізоляцію стіни, збільшує термін служби фасаду, проста в застосуванні, протистоїть руйнівній дії солей, швидко виводить вологу за рахунок великої питомої поверхні випаровування, підвищує стійкість фасаду до циклів «мороз-відлига», має відмінний коефіцієнт паропроникності, низький коефіцієнт термопровідні, зменшує витрати по ремонту поверхні стіни.


«Porogen Sistem», «Deumisan», «Idroplan» рекомендуються для:
- зовнішнього штукатурення старих будівель, що піддаються впливу капілярної вологості і «цвітінню»;
- внутрішнього штукатурення з метою зниження утворення конденсату і виключення виникнення цвілі;
- внутрішнього штукатурення для усунення вогкості, викликаної дією капілярної вологості і «цвітіння»;
- захисту фасадів від впливу дощу.


Влагоізоляціонние штукатурки створюють хімічний і механічний бар'єри, дозволяючи пароутворенню знижувати вологість стіни. Штукатурки «Index» пройшли випробування під час відновлювальних робіт, забезпечують максимальну хіміко-фізичний захист.
Фінішна декоративне оздоблення
Особливу увагу необхідно приділити вибору фарби, яка повинна забезпечити максимальне пароотделеніе.


Так, для забарвлення зовнішніх стін та патенти вібіраті склади, Які містять силікон. Ці фарби чинять опір атмосферних опадів і дозволяють поверхні «дихати». Для обробки відреставрованих фасадів спеціально розроблені декоративні штукатурки різної зернистості, що містять природні матеріали, наприклад «Decorfine». Колірна гамма - 52 кольори.


Влагоізоляціонние штукатурки «Index» - природна система, яка не має протипоказань і може використовуватися спільно з іншими системами. Загальна вартість реставрації, яка зачіпає або використання звичайної штукатурки, або спеціальну Влагоізоляціонний штукатурку, незначна.

матеріали:
«Porogen Sistem Pronto» складається з двох компонентів.
1. Бистровисихающая праймер «Porogen». Готовий до застосування порошок, що містить вологоізолюючі зв'язують компоненти, інертний матеріал з добірним гранулювання і різними добавками. Цей праймер покращує зв'язування макропористою штукатурки і наноситься в два шари з використанням сітки. Матеріал утворює протисольові бар'єр.
2. Бистровисихающая штукатурка «Porogen». Порошок, готовий до вживання, що містить природну Влагоізоляціонний вапно, макропористий легкий природний інертний матеріал, який дозволяє здійснювати швидке випаровування вологи, містить водяні репеленти і різні пористі добавки. Бистровисихающая штукатурка «Porogen» відразу після нанесення дозволяє сирої кам'яної кладки увійти в гідротермічної рівновагу з навколишнім атмосферою. Це відбувається як через високий ступінь пористості, так і з-за відмінною макропористі. Макропористістю дозволяє штукатурці протистояти неестетично «цвітінню» і напруженням, викликаним збільшенням обсягу кристалізується солей.


Бистровисихающая «Deumisan Pronto» - пудрообразной суміш, яка містить природну Влагоізоляціонний вапно, інертний матеріал з добірним гранулювання і добавками, що поліпшують нанесення; це водний репелент, що містить пористий матеріал.


«Deumisan» перемішується з водою і забезпечує оштукатурювання, яке особливо підходить для зруйнованої вологістю цегляної кладки. Штукатурка завдяки своїй високій ступеня пористості добре випаровує воду.


«Deumisan» має гарне проникнення водяної пари зі стін в атмосферу і відмінну адгезію.


«Idroplan» - пудрообразной готова штукатурка. Містить Влагоізоляціонний вапно, цемент, ізвестковосодержащій інертний матеріал з добірним гранулювання і добавки, які забезпечують простоту нанесення, влагонепроницаемость і високу адгезію до традиційних поверхнях. «Idroplan» перешкоджає попаданню води в кам'яну кладку і дозволяє усунути вогкість, викликану водяними парами. Процес висихання сирої стіни забезпечується завдяки гарній швидкості випаровування вологи у «Idroplan», яка вище, ніж швидкість утворення вогкості.

Матеріал надано ЗАТ «Конвент-Центр»


Назад в розділ
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама