Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Резино бітумна мастика: застосування в будівництві та ремонті

  1. Яка буває бітумна мастика за хімічним складом
  2. Основне застосування в будівництві
  3. варіанти нанесення
  4. Популярні фірми-виробники на нашому ринку
  5. Технониколь
  6. Декарт
  7. ХімТоргПроект

« «... Твоїми б вустами бітум гарячий пити» (зі спілкування в форумі).

Вітаю, дорогі друзі!

Не знаю як ви, а я в далекому дитинстві, разом з такими ж десятирічними телепнями, гуляючи біля будівництв, з радістю жував остигнула бітумну смолу, що прилипла до бочок, в яких її розігрівали. Чому? Тому що це було схоже на жуйки, які в ті часи були в дефіциті (особливо якщо вмочити в цукор), ну і мізків замало було ...

Бітум, в простолюдді - гудрон, значний час був основним матеріалом для гідроізоляції багатьох будівельних конструкцій, від фундаментів і дахів до бетонних лівнёвок, труб та інших комунікацій. Основний інгредієнт - нафту. Вона була дешева, тому і матеріал виходив копійчаний. Однак був недолік. При низькій температурі бітум тріскався, а в літню спеку - плавився. Тому з часом з'явилися більш надійні і довговічні різновиди даного матеріалу. Сьогодні розповім про один з них. Ось Вам тема: резино бітумна мастика і місця її застосування в будівництві ...

В її складі використовується пластифікатор - дрібно дисперсійна гума (не слід плутати з пластифікаторами для бетону ), А також мінеральні добавки, на основі азбесту, вапна, подрібненого кварцу, базальтової вати і іншого. Вони усувають (або мінімізують) два основних недоліки звичайного бітуму.

Перше: при високій температурі він не тече, тобто є відмінна пластичність, але немає особливої ​​тягучість. Друге: немає утворення тріщин при низьких температурах. Погодьтеся, це важливо для різноманітного клімату нашої країни. Крім того, для захисту від іржі (при покритті металевих конструкцій), в суміш додають антикорозійні інгібітори.

З цієї статті ви дізнаєтеся:

Яка буває бітумна мастика за хімічним складом

Відразу виключаю автомобільну тематику. Знаю, знаю, для кузовних робіт це актуально, але вибачте - не наша компетенція. Сам колись займався автомобілями і прекрасно уявляю, що таке кузовні роботи, шумогідроізоляція колісних арок, лонжеронів, порогів і т. Д. Але зараз не про це ... Відразу виключаю автомобільну тематику

Залежно від компонентів, що поліпшують температурну стійкість і пластичність, російський ГОСТ поділяє даний продукт, на наступні види:

  • Гумово-бітумні;
  • Поліуретан-бітумні;
  • Бітумно-каучукові;
  • Бітумно-латексні;
  • Бітумно-масляні.

Кожен із зазначених видів - це по суті, бітумно-полімерна мастика, яка має деякі відмінності в пластичності, надійності утвореною плівки, а також має різний температурний режим експлуатації.

Резино-бітумна, відрізняється широким температурним розмахом, від - 50 °, до + 110 ° (за що її і люблять автомобілісти) і гарну адгезію до горизонтальних і вертикальних площинах. Вона розділяється на два способи нанесення: гарячий і холодний.

У гарячому вигляді, її розігрівають в саморобних ємностях або спеціально передбачених установках до температури понад 200 градусів. Це і є температура нанесення.

Основне застосування в будівництві

  • Гідроізоляція різних будівельних комунікацій (бетонних елементів фундаменту і дерев'яних балок);
  • Антикорозійний захист металевих поверхонь (трубопроводів і сталевих ємностей різного призначення);
  • Герметизуюче заповнення швів, тріщин, сколів і ін .;
  • Склеювання ряду гідроізоляційних матеріалів;
  • Допускається використання для грунтів слабкої та середньої агресивності.

У холодному вигляді, мастика поставляється в закритих ємностях. Вона готова до використання, за умови навколишньої температури від -20 ° до + 40 °. Однак, при температурі нанесення нижче + 5 °, потрібно витримати в теплому приміщенні не менше 24 годин. Перед роботою, слід ретельно перемішати, а для отримання більш рідкої субстанції, допускається розведення органічними розчинниками (сольвентом, уайт-спіритом і т.п.).

варіанти нанесення

Ручний: Його застосовують при невеликих площах покриття, а також в умовах обмеженого простору. Як інструмент, використовується плоска кисть, щітка, валик, шпатель, швабра, пневматичний шприц (зі змінними патронами).

Механічний: Тут все навпаки. Цей спосіб ефективний, при великих площах. Як інструмент, застосовують компресори з встановленими розпилювачами, а склад знаходиться в балонах.

Обов'язкова вимога. Поверхня, на яку наноситься мастика, повинна бути сухою і очищеною від сміття та нетривких залишків попереднього покриття. Тріщини повинні бути забиті, великі пори оброблені спецгрунтовкамі (бітумних праймером), а іржа зачищена і нанесена «антікоррозійку».

Мастику наносять пошарово, паралельними смугами, з нахлестом в 5-10 см, і обов'язковим контролем рівномірності його товщини. Кожен наступний шар, наноситься після висихання попереднього. Їх кількість залежить від умов експлуатації, типу поверхні (вертикальна або горизонтальна) і матеріалу основи.

Наприклад, витрата резінобітумного складу при наклейці гідроізоляції (руберойду) в один шар, коливається від 300 до 800 гр. / М². У випадках, коли мастику застосовують, як основне покриття для покрівлі, її витрата при товщині шару в 10 см, складе 12-18 кг / м².

У місцях, де покрівля примикає до інших конструктивних елементів, експерти рекомендують посилення гідроізоляції шляхом прокладки армуючого шару (наприклад, з склотканини).

Популярні фірми-виробники на нашому ринку

До відомим маркам, можна віднести Техноніколь, Декарт і ХімТоргПроект. Всі вони, на ринку більше 20-ти років і відгуки хороші. Коротко розповім про їх резино бітумних мастиках.

Технониколь

Виробляє дві спеціальні марки: AquaMast (АкваМаст) і Технониколь №20 Виробляє дві спеціальні марки: AquaMast (АкваМаст) і Технониколь №20. Обидва продукти повністю готові до застосування, але допускають розведення органічними розчинниками.

Призначені для облаштування мастичної гідроізоляції різних будівельних конструкцій, а також ремонту будь-яких видів покрівлі, створення захисних антикорозійних шарів і ін.

Фасовка: металеві відра ємністю від 3-х до 20-ти літрів.

Декарт

Випускає резино-бітумну мастику холодного затвердіння, з назвою Експерт. Використовується для ремонту і монтажу покрівлі, зовнішньої гідроізоляції різних будівельних комунікацій, антикорозійного захисту металевих поверхонь і склеювання ряду рулонних матеріалів.

Фасовка: банка 1,8 кг або відро 18 кг.

ХімТоргПроект

Виробляє бітумно-гумову мастику, в тому числі гарячого застосування: МБР 65, 75, 90 і 100.

Ці чотири види відрізняються в основних показниках: розтяжності, щільності, водонасиченню і температурі розм'якшення.

Холодного застосування: називається Bitumast (Бітумаст). Містить антисептичні добавки і інгібітори проти корозії. Не містить токсичних інгредієнтів.

Фасовка: банки та відра від 3 до 20 кг.

На закінчення додам, всі перераховані виробники випускають і праймери (кошти для попередньої обробки поверхні перед нанесенням мастики).

Сподіваюся, багатьом було пізнавально. Підписуйтесь на новини, коментуйте публікації, вступайте в наші групи. Ми друзям завжди раді.

Посміхнися з сумом: Росія - це країна, в якій при будівництві соціального житла, гроші закінчуються ще при зведенні огорожі навколо будівництва Посміхнися з сумом: Росія - це країна, в якій при будівництві соціального житла, гроші закінчуються ще при зведенні огорожі навколо будівництва.

Успіхів по життю і світу Вашому дому! Поки що!

Цитата мудрості: Через кожної образи не можна відрікатися від одного (Ас Самарканд).

Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама