Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція. Властивості, види, застосування і ціна рідкої гідроізоляції

  1. Опис і властивості рідкої гідроізоляції
  2. Види рідкої гідроізоляції
  3. Застосування рідкої гідроізоляції
  4. Ціна рідкої гідроізоляції

Рідка гідроізоляція використовується людьми близько 4000 років. Першими за даними археологів захищати споруди від руйнівної дії вологи стали шумери. Їх цивілізація базувалася в долині річок Тигр і Євфрат, на місці єгипетської.

Території часто обводнять, змушуючи населення зносити старі споруди, що прийшли в непридатність. На знесення і будівництво нових витрачалися час, сили, кошти. Це підштовхнуло витратитися на пошук надійного захисту фундаментів будинків, їх дахів і фасадів.

Рятуватися почали натуральними смолами і дьогтем. Гідроізоляція на їх основі залишається актуальною. Але, з'явилися і нові види сумішей. Огляд присвятимо повного переліку, плюсів і мінусів кожної з його позицій.

Опис і властивості рідкої гідроізоляції

Перше властивості гідроізоляції відображено в її назві. Матеріали рідкі. Більшість сумішей тягучі, немов гелі або патока. Такі склади проникають у верхні шари оброблюваної поверхні. Для глибинного вторгнення беруть гідроізоляцію, по консистенції близьку до води.

Рідкий стан сумішей дозволяє їм заповнювати пори в будівельних матеріалах. Спочатку, ці ходи заповнені атмосферними газами. Вода витісняє їх. Одного разу завмерши, волога змінює будову, перетворюючись на лід.

Його обсяг більше, ніж початковий обсяг води. Перебуваючи в порах бетону, шиферу , Дерева, вона розриває їх. Не дарма термін придатності будівельних матеріалів виражається в циклах заморозки-розморозки.

З кожним з них завмерла волога розбиває структурні зв'язки, а відтанула веде до загнивання сировини, його набухання, поселенню в матеріалах грибків , Мікробів. Ставши на місце повітря і будучи щільніше його, рідка гідроізоляція стін і інших поверхонь не пускає в пори матеріалів воду.

При цьому, ізолюючий розчин повинен бути хімічно інертним, не вступати в реакції з основою. У самій гідроізоляції пір, як розуміємо, бути не повинно. Рідини застигають в пленкообразние субстанції або стають подобою щільного каменю.

Види рідкої гідроізоляції

У сучасному будівництві нараховуються близько 10-ти видів рідкої гідроізоляції. Розглядати їх почнемо з варіанту, перевіреного тисячоліттями. Отже, список відкриває:

  • Рідка гідроізоляція на основі бітуму. Останній є сумішшю нафтових або природних смол. У них 70-80% вуглеводнів, 2-9% сірки, 1-5% кисню і до 2% азоту. Пропорції можуть зміщуватися, впливаючи на якість бітуму. Тому, важливо переконатися у відповідності суміші смол ГОСТу «6617-76» від 2002 року.

Будучи органікою, бітум нестійкий до перепадів температур. При мінусових пластична суміш грубіє і стає ламкою, а на спеці може плавитися. Тому, як рідка гідроізоляція фундаменту смоли конкурентоспроможні, адже приховані під землею або кладкою стін.

В таких умовах бітуму не загрожують прямі промені сонця. Холод «дістатися» може, але фіксація гідроізоляції з усіх боків не дасть їй растрескаться. На дахах ж, наприклад, смоли смажаться на сонечку. Розм'якшення покрівля може деформуватися, просідати, особливо, під ногами ремонтників.

Розм'якшення покрівля може деформуватися, просідати, особливо, під ногами ремонтників

  • Рідка гідроізоляція на основі скла. У розчинах з водою воно нагадує клей. На відміну від бітуму, він на 100% мінеральний, не містить органіки. До діоксиду кремнію, а просто кремнезему, в рідкому склі приймеш оксид натрію. Іноді, його замінюють з'єднання з киснем калію або літію.

Застигаючи, рідке Скло стає звичайним, встигаючи розподілитися по порам оброблюваної поверхні. Мінеральної гідроізоляції дарма температурні перепади. Плавитися силікат починає мінімум при 750-ти градусах.

Тому, рідке скло для гідроізоляції - універсальний матеріал. Його привабливість полягає не тільки порятунок від води, але і зміцненні поверхонь. М'який бітум лише заповнює їх, а затверділе скло робить міцніше і твердіше, ніж спочатку.

М'який бітум лише заповнює їх, а затверділе скло робить міцніше і твердіше, ніж спочатку

  • Рідка гума для гідроізоляції. Її склад полімерно-бітумний. Смоли включені в латексну емульсію. З неї утворюється плівка гуми. Щоб вона вийшла однорідною і міцною, в суміш додають хлористий кальцій та інші присадки.

Стійкість гуми до температурних перепадів вище, ніж у бітуму. Удосконалена гідроізоляція з легкістю переносить мінус аж до 60-ти градусів. В плюс можна йти до 170-ти за шкалою Цельсія.

При цьому, у рідкої гуми найкраща, ніж у звичайної суміші смол, адгезія. Бітум відрізняється поверхневим проникненням. Латексні суміші заходять в основи глибше, хоч і не б'ють рекорди скла. Зате, рідка гума відмінно розтягується.

Це дозволяє обробляти рухомі поверхні, що змінюють розміри при температурному розширенні. Рідка гума чутлива до розчинників. Це виключає використання гідроізоляції категорії на хімічних підприємствах, бензоколонках.

  • Полімерна рідка гідроізоляція. Є синтезом рідкого скла, цементу і гуми. Інакше кажучи, матеріал композитний, з'єднує те, що в природі можна зустріти лише окремо. Виходить гідроізоляція, стійка до перепадів температур, яка проникає вглиб основи на 10-15 сантиметрів. При цьому, просочення частково зберігає еластичність. Рідке скло в цьому плані, приміром, не пластично, тріскається. А що, якщо землетрус?

Додатковий плюс полімерної гідроізоляції - можливість обробки сирих поверхонь. Інші суміші наносять лише на просушену основу. Рідка гума кладеться на злегка вологі поверхні. А що робити, якщо підвал затопило, і він промок наскрізь? Просушування можна і не дочекатися. Тут-то і допомагає полімерна гідроізоляція.

Поділити гідроізоляції можна і за формою випуску. Рідкими бувають фарби, мастики, штукатурки , Шпаклівки. Їх, в свою чергу, ділять на поверхневі і проникаючі. Для останніх вживемо термін Панетрон.

Для останніх вживемо термін Панетрон

Коли вибирається рідка гідроізоляція для бетону та інших основ, важливо згадати, так само, розподіл сумішей на:

-Дишащіе. Такі склади, в основному, відносяться до Панетронам. Застигаючи, суміші зберігають у своїй структурі ходи, достатні для просочування часток атмосферних газів. Молекули води більше, не можуть просочитися слідом. Так гідроізоляція дозволяє зберегти екологію будинку, що особливо важливо в дерев'яних будівлях.

-Паронепроніцаемие. Суміші категорії, як правило, дислокуються на поверхні матеріалу, утворюючи глуху стіну.

Поділяються гідроізоляційні суміші і за способом нанесення. Одні потрібно розпорошувати, інші наносити кистями і шпателями. Від цього, почасти, залежить сфера застосування суміші.

Застосування рідкої гідроізоляції

Напилювані ізоляти зручно застосовувати на поверхнях складеної геометрії, в важкодоступних місцях. Рідкої гумою, наприклад, оформляють диски автомобільних коліс. Самі машини бітумно-латексними складами теж покривають.

Тут гідроізоляція грає, скоріше, декоративну роль. За кілька годин авто стає будь-якого кольору, матовим або глянсовим. Коли плівка на машині набридає, її стягують, подібно косметичної масці.

Види гідроізоляції, стійкі до низьких і високих температур, використовують для зовнішніх робіт. Значить, рідку гуму, скло та полімерні суміші можна розміщувати на фасадах, дахах. Рідка гідроізоляція покрівлі бітумом - вже не варіант.

На даху бітум кладеться лише у вигляді щільного листового матеріалу з армуючим сердечником і захисної посипанням піском. Рідке ж покриття з одних тільки смол доречно всередині будинку, в підвалі, на кордонах фундаменту.

Рідка гідроізоляція може застосовуватися локально, наприклад, при герметизації трубопроводів. Так часто використовують рідке скло. Воно, до речі, відмінно скріплює матеріали. Звідси друга назва мінеральної гідроізоляції - силікатний клей. Їм скріплюють деталі, яким належить працювати в водному середовищі або звичайних умовах.

Їм скріплюють деталі, яким належить працювати в водному середовищі або звичайних умовах

Рідке скло, полімерні і гумові ізоляти привабливі зовні. Це дає привід використовувати матеріали в дизайнерських обробках, в затирання швів між плитами кераміки, в заливці стяжок підлог. Рідка гідроізоляція для ванної може стати матеріалом для заливки чаші для купань.

Таку, як правило, заглиблюють і обкладають каменем, плиткою, деревом, мозаїкою. Так само можна зробити невеликий ставок у дворі. Для формування штучних водойм, як правило, рідке скло змішують з бетонною сумішшю.

При роботі з барвистими ізолятів на вулиці, важливо враховувати їх стійкість до ультрафіолету. Рідку гуму, наприклад, він «приводить» до вицвітання.

Рідку гуму, наприклад, він «приводить» до вицвітання

Бітумна гідроізоляція зовні завжди близька до головного компоненту - гудрону. Звідси сіро-чорна зовнішність матеріалів. Якщо ж оплавити суміш смол, вона ще й пахне гудроном. Тому рідку гідроізоляцію з бітуму намагаються заховати подалі від очей і носів.

Привертає лише дешевизна складів категорії. За ціннику вони вигідніше інших. Наскільки, розберемося в фінальній главі. Поки ж, тезисно завершимо список сфер застосування рідкої ізоляції:

-Зміцнення поверхонь. Заповнюючи порожнечі в матеріалах, що застигають при контакті з повітрям розчини роблять їх більш міцними, монолітними

-Покриття садових доріжок, терас.

-Отлівка з рідкого скла плиток і фігурок, немов з епоксидної смоли.

-Залативаніе судів, днищ човнів.

Залишається розібратися з обіцяним питанням ціни рідкої гідроізоляції. Їй торгують як на місцях в будівельних і інтер'єрних магазинах, так і в інтернеті.

Їй торгують як на місцях в будівельних і інтер'єрних магазинах, так і в інтернеті

Ціна рідкої гідроізоляції

Ціна рідкої гідроізоляції - питання обсягу суміші, її складу і виду, іменитості виробника. Так 6 кіло зробленої німецькою фірмою Quelyd мастики «Стоп вода» стоять понад 3500 рублів. Між тим, обмазувальної російський «Боларс» можна купити за 900 рублів за 18 кілограмів. Склад обох сумішей полімерний.

Якщо брати вітчизняну мастику на основі бітуму 20 кілограмів від «Техноніколь» обійдуться менше 2300-від рублів. Упаковкою суміші служить пластикове відро. Розпорошуються склади, іноді, випускають в балонах-спреях.

Така тара здорожує гідроізоляцію. Втім, якщо вона береться для разової обробки малої площі, це вигідніше придбання розпилювального фарбопульта і відерця зі скляною або полімерної сумішшю окремо.

А що, якщо землетрус?
А що робити, якщо підвал затопило, і він промок наскрізь?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама