Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло для бетону: пропорції, переваги та застосування

  1. переваги матеріалу
  2. Правила застосування
  3. Інструменти для роботи
  4. співвідношення матеріалів
  5. Техніка безпеки

Значній частині людей відомо слово «рідке скло», але ніхто не знає, що навіть середньовічні алхіміки піддавали обробці будівельні матеріали рідким клеєм. Силікатний клей - більш знайому назву, затребуваний і в нинішній час, а часом і незамінний.

Силікатний клей - більш знайому назву, затребуваний і в нинішній час, а часом і незамінний

До складу речовини входять силікати калію і натрію. Розчин рідкого скла широко застосовується в будівництві, має різноманітними властивостями. Додавання кошти в бетони для гідроізоляції виправдано при закладці фундаменту і значно збільшує міцність будівельного матеріалу.

Застосовують речовина в трьох напрямках:

  • Гідроізоляція бетонних поверхонь. На шар цементу наноситься рідке скло, бетон вбирає розчин. Після обробки, суміш висихаючи закупорює всі пори бетону, волога не проходить. Для максимального ефекту покриття поверхні проводять в декілька шарів.
  • Добавка при виготовленні бетонного розчину . Такий склад компонентів має високу гідроізоляцією, але і швидко застигає, що скорочує час його використання.
  • Добавка для виготовлення різних марок бетону. Висохши бетон стає справжнім монолітом.

переваги матеріалу

Ознайомлення з перевагами рідкого скла дозволить повністю ознайомитися з цією речовиною. Виділяють наступні здібності:

  • Високий ступінь злипання. Текуча консистенція дозволяє розчину проникати в усі пори матеріалу, ніж забезпечує міцне зчеплення, надійну гідроізоляцію.
  • Покриття клеєм сприяє утворенню водонепроникною плівки. Спосіб нанесення не впливає, що ізолює плівка виходить цілісною.
  • Економічність у використанні. При будь-якому способі використання потрібно малий витрата матеріалу.
  • Оптимальна ціна товару.
Повернутися до списку

Правила застосування

Рідке скло не додають в бетон.

Процес підготовки розчину не складний, бетонний розчин з рідким склом легко приготувати своїми руками. Для отримання якісного продукту важливо дотримуватися правильні пропорції компонентів суміші і знати певні умови використання, щоб бетон не розтріскувався і не розбивався. Правила такі:

  • Рідке скло в бетон не додається. Спочатку готується суха суміш, яка розводиться тонкою цівкою розчиненого у воді клею, при постійному перемішуванні.
  • Важливо строго відповідати інструкції, дотримуватися пропорції компонентів. 3% - складова силікатного клею в розчині для фундаменту, в інших випадках максимальний відсоток знаходження клею в складі може досягати 25, від загальної маси.
  • Рідкий клей сприяє швидкому затвердінню розчину. Додавання незначної кількості води, або підготовка малих порцій допоможе в роботі. Готувати суміш в бетономішалці безглуздо, вона схопиться до закінчення перемішування.
Повернутися до списку

Інструменти для роботи

Застосування рідкого скла в бетоні вимагає підготовки спеціальних інструментів Застосування рідкого скла в бетоні вимагає підготовки спеціальних інструментів. Для початку потрібна маленька ємність, рукавиці і спецодяг. Для розмішування знадобиться дриль з насадкою, а для нанесення щітка, кисть або валик. При необхідності нанесення розчину способом розпилення, знадобиться краскопульт.

В роботі знадобиться просіяний пісок, цемент і вода. Для змішування всіх компонентів використовують холодну воду. Подбайте про достатню кількість ємностей різного об'єму. Це дозволить контролювати процес додавання рідини в розчин, і запобіжить переливання.

Повернутися до списку

співвідношення матеріалів

У приготуванні розчину з бетону і рідкого скла важливо враховувати співвідношення 1 до 10. Так як наявність клею в бетоні впливає на процес застигання, для приготування розчину потрібно керуватися наступними пропорціями:

  • при кількості клею в 2%, початкове схоплювання матеріалу почнеться через 40-45 хвилин, а остаточно продукт готовий за 24 години;
  • 5% речовини почне проявляти себе в застиганні бетону через 25-30 хвилин, остаточно схопиться після 16 годин;
  • 8% - схоплювання відбудеться за 15 хвилин, а продукт готовий протягом 6-8 годин;
  • 10% - процес схоплювання займе 5 хвилин, 4 години - готовий остаточний результат.

Найчастіше ці пропорції застосовують для бетону марок М300 і М400. При необхідності підвищеної водостійкості відсоток клею в розчині збільшують. Варто знати - максимальний відсоток вмісту рідких речовин доводити до 25 при самостійній підготовці не варто. На практиці виявилося: розчин з високим відсотком клею в складі призводить до руйнування бетону практично на наступний день.

На практиці виявилося: розчин з високим відсотком клею в складі призводить до руйнування бетону практично на наступний день

Розчин готують за допомогою будівельного міксера.

Правильніше при підготовці суміші дотримуватися наступного способу:

  • вода в складі розчину питна, без домішок солей і різних включень, в кількості одного відра;
  • додати одну склянку клею і старанно розмішати;
  • перемістити рідина в більшу посуд: миску або таз;
  • при ретельному перемішуванні додавати в рідину раніше підготовлену суху суміш піску та цементу;
  • перемішати все будівельним міксером або використовуйте дриль з насадкою;
  • розчин готовий до використання в роботі.

Таким співвідношенням матеріалів і роботою з маленькими дозами можна домогтися високої якості продукту, довговічної гідроізоляції.

Повернутися до списку

Техніка безпеки

Використання універсального засобу при роботі з бетоном - справа не складна, просто варто дотримуватися заходів безпеки. Засіб не токсичне, але у вигляді дрібних бризок може подразнювати слизову оболонку верхніх дихальних шляхів. Працювати з матеріалом варто далеко від джерел утворюють іскри, в досить провітрювати приміщення.

Уникайте потрапляння засобу на відкриті ділянки шкіри, працюйте в рукавичках і спеціальному одязі, з індивідуальними засобами захисту. Не допускайте попадання в очі, може викликати опіки. При необхідності промийте очі великою кількістю води і звертайтеся за невідкладною допомогою до лікаря. При попаданні розчину на шкіру, місце промити теплою водою з милом і змастити шкіру маззю, яка не має в складі активних речовин.

Ємність, в якій розлучалися розчини, використовується за призначенням, застосування ємності в побуті заборонено. Після роботи її слід замочити в достатній кількості води і ретельно вимити. Старе універсальний засіб не містить в собі шкідливих речовин і не дивлячись на розвиток нових технологій і поява нових засобів, потреба в рідкому склі не зменшується.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама