Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло: застосування, інструкція і характеристики

  1. Варіанти використання рідкого скла
  2. Правила використання в будівництві і обробці

Рідке скло зараз широко застосовується в будівельних, оздоблювальних роботах. Цей матеріал володіє великою кількістю важливих властивостей, що дозволяють істотно підвищити якість результату. Висока адгезія, максимальні водовідштовхувальні показники дають можливість створювати надійний захист різноманітних конструкцій, надавати міцність матеріалами. Навіть новачкам нескладно буде використовувати в роботі рідке скло. Застосування, інструкція по його використанню досить проста.

Застосування, інструкція по його використанню досить проста

Варіанти використання рідкого скла

Спектр застосування рідкого скла великий. З його допомогою:

  • створюється надійний, довговічний гідроізоляційний шар;
  • виконується склеювання різних матеріалів;
  • надається необхідна щільність, міцність і вогнестійкість.

Нанесення цього кошти забезпечує поверхні абсолютний захист від впливу вологи. Тому рідке скло застосовується в вигляді гідроізоляції. Досить покрити цим матеріалом фундамент, цоколь, перекриття, стіни, щоб істотно продовжити термін експлуатації будівлі, виключити передчасне руйнування.

Можна скористатися засобом при проведенні обробки, ремонту приміщень з високою вологістю повітря: ванній, санвузлі, пральні та ін. Шар рідкого скла не дозволить з'явитися цвілі, гнильним грибків. Матеріал застосовується в спорудженні колодязів, басейнів, підвалів. Рідке скло справляється із захистом цих конструкцій краще будь-якого гідроізоляційного матеріалу. У води не буде шансів просочитися через такий шар.

Рідке скло має ідеальну адгезію. Тому з його допомогою можна склеювати будь-які види поверхонь. Засіб застосовується для порцеляни, картону, скла, дзеркал і ін.

Додавання матеріалу в цементні розчини дозволяє надати міцності фундаменту, цоколя будівлі. Цей компонент може включатися в фарби, використовуватися для обробки. Рідке скло забезпечить вогнестійкість матеріалами.

Правила використання в будівництві і обробці

Рідке скло відноситься до категорії готових матеріалів, застосування засобу не викличе проблем, так як докладна інструкція є на упаковці. При необхідності розподілити його на гладких поверхнях використовується спеціальний інструмент. На бетонні, оштукатурені площині матеріал наноситься пензлем, валиком або фарборозпилювачем. Розподіл одного шару рідкого скла забезпечує проникнення кошти в основу на глибину близько 2-х міліметрів. Якщо потрібно виконати глибоку обробку, слід наносити кілька шарів.

При необхідності створити розчин для міцного фундаменту, обладнання стін підвалу, колодязя, стяжки підлоги в 10 літрів бетонної суміші додається літр рідкого скла. Важливо виконати якісне вимішування маси. Рідке скло може додаватися в розчини для кладки печей і камінів, щоб забезпечити стійкість до впливу вогню. В цьому випадку його кількість повинна становити близько 15% загальної маси.

У приготуванні суміші, яка застосовується для антисептичної обробки від цвілі, грибків, рідке скло і вода беруться в однакових обсягах. Для просочування матеріалів, надання їм вогнестійкості також використовується водний розчин. Співвідношення води і скла становить 5: 2.

Поділитися посиланням:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама