Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети гідроізоляції приміщень в квартирі

  1. вибір гідроізоляції
  2. Важливі факти про гідроізоляцію
  3. гідроізоляція підлоги
  4. Гідроізоляція балкона або лоджії
  5. гідроізоляція стін
04.12.2014 3:30

Напевно, кожен власник квартири хоч раз у житті стикався з проблемою протікання Напевно, кожен власник квартири хоч раз у житті стикався з проблемою протікання. Крім того, що іноді сусіди знизу вимагають відшкодування витрат на ремонт зіпсованого стелі, так ще й свої проблеми потрібно вирішити, що теж обійдеться додатковими витратами. А все через те, що вчасно не була зроблена гідроізоляція квартири, особливо в проблемних з цієї позиції приміщеннях.

Частіше за всіх проблема протікання виникає у ванній кімнаті і на кухні. Причиною може стати раптова поломка змішувачі або труб, а може і банальна неуважність. Наприклад, залишили кран з водою включеним, раковина або ванна наповнилися, зливний отвір чимось закрилося і все - вода через верх пішла на підлогу.

Крім факту протікання, який сам по собі неприємний, є і ще дві проблеми Крім факту протікання, який сам по собі неприємний, є і ще дві проблеми. Виникає зайва вологість приміщення, в результаті якої при недостатній вентиляції може утворитися грибок або цвіль. Крім того, зайва вода руйнує оздоблювальний матеріал на підлозі або стінах, а у сусідів знизу зазвичай на стелі. Щоб цього не сталося, роблять гідроізоляцію, тобто захист приміщень від води.

Пристрій гідроізоляції виконується ще на етапі чорнового ремонту в квартирі, коли є доступ до обштукатурених стін і стяжки підлоги. Найчастіше захист від протікання води роблять на підлозі, особливо у ванній кімнаті і на кухні. Пристрій гідроізоляції гарантує захист приміщення від згубного впливу води, збереження оздоблювальних матеріалів (своїх і сусідських), а також дозволить убезпечити приміщення від грибка.

вибір гідроізоляції

Головне в пристрої гідроізоляції - це правильний вибір матеріалу, який буває для внутрішніх і зовнішніх робіт. Нас цікавлять внутрішні. Вони можуть бути двох видів:

  • Обмазувальні суміші;

Такі суміші бувають в сухому і готовому вигляді, легко наносяться і розрівнюються, робиться це за допомогою шпателя. Вони дуже добре зчіплюються з бетоном, тобто мають гарну адгезію, а деякі склади навіть містять противогрибковую добавку. Важливо, щоб гідроізоляційний склад наносився на попередньо очищену і просушену поверхню.

  • Блокуюча гідроізоляція;

Цей склад може лягати навіть на вологу поверхню і проникає в глибинні шари основи. Може застосовуватися для влаштування гідроізоляції басейнів та інших ємностей з водою. Для швидкого усунення протікань використовують так звані гідропломба. Але при роботі з такими складами слід пам'ятати, що готовий розчин швидко сохне і роботу потрібно встигнути зробити до цього.

Важливі факти про гідроізоляцію

Не завжди гідроізоляцію роблять тільки для запобігання протікання води до сусідів. Вона також важлива і в квартирах на першому поверсі. Справа в тому, що в підвалі може накопичуватися зайва волога і проникати через перекриття. Це може привести до розбухання дерев'яних підлог або іншого підлогового покриття, наприклад, укладеного ламінату. Крім деформації оздоблювальних матеріалів шкоду зайвої вологості навіть небезпечний для здоров'я.

гідроізоляція підлоги

Перед початком робіт по влаштуванню гідроізоляції підлогу очищають від підлогового покриття, тріщини або інші пошкодження поверхні обробляють герметиком, потім просушують. Гідроізоляційна суміш наносять за допомогою шпателя в кілька шарів, кожен після висихання попереднього. Кути і стики стіни з підлогою ретельно промазують, для гарантії ефекту з нахлестом. Після закінчення влаштування гідроізоляції роблять стяжку підлоги , Одночасно вирівнюючи і готуючи основу до укладання підлогового покриття. Якщо планується робити тепла підлога, то при виборі гідроізоляційного складу це слід враховувати.

Гідроізоляція балкона або лоджії

На балконі теж бажано пристрій гідроізоляції. спочатку потрібно засклити балкон за всіма правилами. Щоб роботи виконати якісно і професійно, рекомендуємо скористатися послугами фахівців, наприклад, на цьому сайті http://www.oknadiamant.ru . За допомогою цементної мастики ретельно промазують всі стики і кути, а гідроізоляцію на підлозі можна зробити з рулонних полотен бітуму, настеливши їх на підлогу і зафіксувавши за допомогою розігріву пальником.

Пристрій гідроізоляції на балконі допоможе протистояти шкідливому впливу конденсату, який буде утворюватися в теплому приміщенні в холодну пору року. Захист від вологи зробить приміщення герметичним.

гідроізоляція стін

Для стін теж важлива процедура пристрої захисту від вологи, особливо в місцях установки раковини, умивальника або ванни / душового блоку Для стін теж важлива процедура пристрої захисту від вологи, особливо в місцях установки раковини, умивальника або ванни / душового блоку. Це стосується як житла в старих будинках, так і новобудов.

Для гідроізоляційних робіт краще використовувати склади з вмістом добавок, що перешкоджають розмноженню грибкових і цвілевих мікроорганізмів. Розчин для гідроізоляції наноситься на чисту поверхню стін, просушується, потім покривається штукатуркою і в ув'язненні виконується декоративне оформлення.

Для кращого гідроізоляційного ефекту рекомендується використовувати всі будівельні та оздоблювальні склади для приміщень з підвищеним рівнем вологості, наприклад, штукатурка, плитковий клей і ін.

Саме тому, що у кожного господаря може раптово статися поломка труб, кранів і змішувачів, всім рекомендуємо мати під рукою гідропломба. З її допомогою можна швидко запобігти наслідкам масштабного потопу і, таким чином, врятувати своє житло від серйозних витрат на усунення наслідків.

Сподобалася стаття? Поділися з друзями!

Читайте також:


Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама