Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Устаткування для гідроізоляції рідкою гумою

  1. Плюси і мінуси рідкої гуми
  2. Установки нанесення рідкої гуми
  3. Технічні характеристики обладнання

З кожним роком все частіше для гідроізоляції різних поверхонь використовується рідка гума З кожним роком все частіше для гідроізоляції різних поверхонь використовується рідка гума. Однак для виконання безшовної гідроізоляції необхідно спеціальне обладнання для гідроізоляції рідкою гумою.

Якщо необхідно виконати гідроізоляцію поверхні самостійно, то слід застосовувати однокомпонентну рідку гуму . Нанести двокомпонентну бітумно-полімерну емульсію (рідку гуму) вручну не представляється можливим.

Плюси і мінуси рідкої гуми

Важливо відзначити, що рідка гума для гідроізоляції і бітумна мастика є абсолютно різними матеріалами, хоч і мають деякі подібності.

Рідка гума має наступні плюси:

  • Рідка гума проникає в тріщини, заповнює їх і забезпечує високу герметичність;
  • Бітумно-полімерна мастика захищає від корозії, оскільки вона не утворює стиків і швів;
  • Тривалий термін експлуатації покриття за рахунок високих показників еластичності;
  • На покритті з рідкої гуми з часом не утворюються деформації і розриви;
  • Рідка гума не є токсичним матеріалом. Вона не виділяє небезпечні випари навіть при високих температурах.

Слід зазначити, що рідка гума, як і всі матеріали, має свої недоліки. До мінусів цього матеріалу можна віднести:

  • Рідка гума наноситься за допомогою спеціального обладнання. Виконувати роботи самостійно досить важко, і є ймовірність порушення техніки застосування. З цієї причини бажано довірити роботи по виконанню гідроізоляції висококваліфікованим фахівцям.
  • Рідка гума є досить дорогим гідроізоляційним матеріалом. До того ж роботи з нанесення матеріалу також стоять досить дорого. Однак висока вартість перекривається тривалим терміном експлуатації, а також значним списком переваг.
  • Для створення додаткового захисту покрівлі, басейну або бетонної поверхні необхідно наносити шар спеціальної фарби, вартість якої досить висока.

Установки нанесення рідкої гуми

У Росії найбільш часто застосовуються такі типи обладнання для гідроізоляції рідкою гумою:

Закордонне обладнання:

  • HVLP 2000 (країна-виробник - Канада);
  • RK-10 (країна - виробник - Ізраїль).

Вітчизняне обладнання:

  • ТЕХНОПРОК Б-21;

Технічні характеристики обладнання

Технічні характеристики обладнання

Всі вищеописані установки пов'язує те, що вони:

  1. Застосовуються для холодного безповітряного розпилення рідкої гуми під високим тиском;
  2. Двоканальні. Вони мають два насоси, один - на «сіль», а інший - на «гуму»;
  3. Закачують з ємностей рідкі компоненти, а потім в заданій пропорції і з певним тиском подають до розпилювача по шлангах.

На кінці двохканальних розпилювачів розташовуються спеціальні форсунки. Рідина, що проходить через них під тиск, перетворюється в мелкодисперсную аерозоль.

Два розпорошених потоку компонентів стикаються в повітрі і змішуються. Відбувається розпад бітумної емульсії, тобто формується безшовна гідроізоляція.

Устаткування для гідроізоляції рідкою гумою можна класифікувати за двома основними параметрами:

  • Тип приводу (електричний або бензиновий);
  • Тип насоса по лінії «гуми» (шестеренні або мембранні).

Схожі статті :

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама