Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення підлоги першого поверху: бетонний або дерев'яний

  1. Куди може йти тепло
  2. Вимоги до технології
  3. Етапи теплоізоляції підлоги на першому поверсі: бетонний або дерев'яний
  4. Який спосіб віддати перевагу
  5. Матеріали для теплоізоляції: деякі особливості монтажу
  6. Мінеральна вата
  7. Пінополістирол і екструдований пінополістирол
  8. гіпсокартон
  9. цементні суміші
  10. Покрокова інструкція з облаштування
  11. Підготовка чорнового статі
  12. установка утеплювача

Для мешканців торцевих квартир, блочних будинків, мансардах або розташованих на перших поверхах прямо над неопалюваними підвалами великою проблемою стають промерзання стін і незручності, які пов'язані з холодними підлогами. Для них зробити подібне житло тепліше, додатково утепливши його за допомогою сучасних теплоізоляційних матеріалів, стає нагальною проблемою.

Будь-якому мало-мальськи знайомому з законами теплотехніки відомо, що якщо конструкцію утеплити зовні, а не зсередини, то умови її експлуатації виявляться більш вигідними. Тому для володарів квартир, розташованих над неопалюваним підпіллям на першому поверсі кращим варіантом є утеплення стелі підвалу. Тим же, хто позбавлений такої можливості доведеться укладати теплоізоляційний матеріал на півквартири.

У будь-якому випадку взимку температура в неопалюваному підвалі приблизно на 5-10 ° С вище, ніж на вулиці. Відповідно в порівнянні з перепадом температур між вулицею і кімнатою виявиться менше і різниця температур між житловими кімнатами на першому поверсі і підвалом. Отже, утеплення підлоги першого поверху зажадає менше матеріалу. Внутрішня теплоізоляція вимагає дотримання декількох правил:

  • по-перше, якісна пароізоляція з теплою боку,
  • по-друге - забезпечення нормального повітрообміну в приміщенні.

Куди може йти тепло

Найпоширеніша причина холодного статі на першому поверсі - цокольне простір, яке недостатньо добре загерметизовані. Тому необхідно ретельно проінспектувати цоколь всередині підвалу на наявність щілин і тріщин по всьому периметру. Виявлені дефекти заливають монтажною піною з боку підвального перекриття. Взимку і восени отвори для вентиляції, розташовані в цоколі будинку, бажано закривати.

Вимоги до технології

На перший погляд здається, що технологія утеплення не представляє особливих труднощів. Досить вибрати оптимальний утеплювач і прийняту методику його монтажу. На практиці ж можна зіткнутися з декількома проблемами.

Головна умова полягає в тому, що теплоізоляція підлоги на першому поверсі не повинна вплинути на загальні технічні характеристики будівлі. Для виконання умови необхідно врахувати наступні параметри:

  • Загальна маса пирога статі. Вона не повинна перевищувати критичне значення, після якого виникає ймовірність пошкодження міжповерхового перекриття. У разі необхідності цей показник узгоджується з працівниками ЖЕКу, у яких повинна бути технічна документація будівлі;
  • Розрахунок теплових втрат. Вони визначать спосіб, як утеплити поверхню, а також оптимальну товщину матеріалу;
  • Зміна висоти стель. Слід вибрати оптимальну технологію, при якій товщина шару, що утеплює буде мінімальною;
  • Забезпечити умови для безпечного. В першу чергу ставиться до вимог пожежної безпеки;
  • Збереження початкових властивостей міжповерхового перекриття. Для видалення надлишків вологи необхідна попередня пароізоляція підлоги першого поверху в дерев'яному будинку або в панельному будинку.

З урахуванням цих характеристик підбирає оптимальний матеріал утеплення.

Порада

Якщо планується установка системи теплої підлоги - необхідно передбачити відсутність негативного впливу зовнішніх елементів на утеплювач.

Етапи теплоізоляції підлоги на першому поверсі: бетонний або дерев'яний

Етапи теплоізоляції підлоги на першому поверсі: бетонний або дерев'яний

Пол є багатошаровою конструкцією. Шар утеплювача зазвичай закладається на певному етапі будівельних робіт. Утеплити готову підлогу значно більш трудомістке і пов'язане з фінансовими витратами.

Підлоги можна розділити два види - бетонні і дерев'яні. У кожного з них є свої специфічні особливості і вимагають певних типів теплоізоляційних матеріалів.

Бетонні підлоги, звичайно, самі міцні та довговічні, але при цьому вони, на жаль, досить холодні. Для їх теплоізоляції використовують кілька видів утеплювача. Відразу потрібно зазначити, що технологія утеплення подібного статі для заміського будинку і квартири дещо відрізняються. У приватному будинку подібний підлогу практично покладений на грунт, тому для нього потрібне додаткове утеплення, яке проводять за основою з бетону і по лагам.

Утеплення дерев'яної підлоги першого поверху, з огляду на достатню простоту його конструкції, можна проводити в будь-який момент. Для цього типу підлог підходять м'які, еластичні матеріали, що має низьку щільність.

Роботи починають зі створення подвійного дерев'яної підлоги. Шари теплоізоляції укладають між деталями конструкції:

  • перший - між основними опорними балками поверх дощатого настилу;
  • другий - під чистову підлогу на гідроізоляцію;
  • завершальний - під підлогове покриття.

Який спосіб віддати перевагу

Спосіб утеплення підлоги безпосередньо залежить від його типу і підлогового покриття, висоти передбачуваного рівня, точніше, кромки вхідний і внутрішньоквартирних дверей, над бетонною основою.

  • Якщо статева дошка знаходиться в нормальному стані, то найприйнятнішим є використання мінеральної вати.
  • Якщо дошку необхідно замінити, то краще підвиди пінопласту, які відрізняє високий рівень теплоізоляції.
  • Якщо на цементну стяжку покладена керамічна плитка або лінолеум, але є певний запас для утеплювача або додаткової стяжки, то можна порекомендувати використовувати Піноплекс.
  • Якщо такого додаткового простору немає, то можна скористатися матеріалами тонший - ДВП, ГВЛ.

Матеріали для теплоізоляції: деякі особливості монтажу

Вищеописаним умовам відповідає цілий ряд матеріалів, які призначені для зменшення теплових втрат. Для вибору оптимального варіанту необхідно проаналізувати всі плюси і мінуси кожного з них.

Однією з умов є мінімальна товщина утеплення бетонної основи першого поверху. У приватному будинку це важливо, тому що зміна висоти стель може привести до втрати комфорту. Матеріал повинен володіти низьким показником теплопровідності, тобто для створення розрахункової захисту від втрати тепла повинні застосовуватися матеріали з мінімальною товщиною.

Мінеральна вата

Мінеральна вата

при організації утеплення на основі мінеральної вати необхідно демонтувати статеві дошки.

Рекомендується пронумерувати дошки маркером, щоб в подальшому можна було без труднощів зібрати їх в тому ж порядку.

Перевіряється герметичність підстави і пароізоляції, якщо така була встановлена. Виявивши тріщини і щілини, їх обробляють монтажною піною. Якщо пароізоляція має дефекти, її краще замінити. Смуги утеплювача щільно укладають між лагами і відновлюють статеву дошку, зберігши колишній порядок укладання.

Смуги утеплювача щільно укладають   між лагами   і відновлюють статеву дошку, зберігши колишній порядок укладання

Недоліком базальтової вати є її низька щільність. Для облаштування необхідно буде встановити лаги, між якими в подальшому стелиться утеплювач. Поверх конструкції монтують настил з фанери, плит ОСП або ДВП. Слід враховувати той факт, що мінеральна вата добре вбирає вологу. Тому попередньо необхідно зробити гідроізоляцію.

Однак поряд з цими недоліками базальтовий ущільнювач має наступні позитивні якості:

  • Матеріал повністю не горючий;
  • Коефіцієнт теплопровідності;
  • Під час монтажу щільно прилягає до лагам, що забезпечує мінімальні теплові втрати на стиках.

Увага

Під час роботи з мінеральною ватою необхідно застосовувати засоби індивідуального захисту - респіратор, робочий одяг з довгими рукавами. Що мінімізує ймовірність попадання окремих волокон в дихальні шляхи.

Пінополістирол і екструдований пінополістирол

при використанні пінополістиролу справжню стать демонтується аж до основи з бетону. На нього стелять пароізоляцію, слідом шар пінополістиролу і накривають конструкцію поліетиленовою плівкою. На неї наносять армовану стяжку з цементу або з особливого сухого складу. Подальші кроки залежать від виду майбутнього покриття для підлоги.

Утеплення підлоги першого поверху Піноплекс допомагає в значній мірі захистити підлогу від впливу вологи, низької температури, різного типу механічних навантажень. Завдяки його структурі, в якій є багато закритих дрібних осередків, що не сполучаються один з одним, у матеріалу більш низька теплопровідність і паропроникність. Піноплекс відрізняє підвищена міцність на стиск і збереження геометричних розмірів. На відміну від інших різновидів екструдованого пінополістиролу через введені до складу Пеноплекса антипиренов, зменшують доступ кисню, вони стають важкогорючими.

гіпсокартон

Після демонтажу підлогового покриття перевіряють рівність бетонної основи і при необхідності вирівнюють - заповнюють западини шпаклівкою, шліфують виступи. Вистилають пароізоляційний шар, загинаючи краю на стіни. Потім укладають листи гіпсокартону товщиною 12 мм.

Порада

Між листовими торцями і стінкою укладають особливу кромочную стрічку, яка компенсує вологості і температурні коливання.

Поверхня ГВЛ змащують клейовий мастикою і викладають ще один гіпсокартонний шар. При цьому стики верхніх і нижніх листів збігатися не повинні. Давши мастиці застигнути, поверхня гіпсокартону шпаклюють і прогрунтовивают. Далі настилається підлогове покриття.

цементні суміші

Одним з найбільш низькоефективних варіантів є використання цементних сумішей з різними добавками. Однак в деяких випадках це є єдиним способом утеплення бетонної підлоги на першому поверсі з опаленням його поверхні за допомогою водяної системи.

Під час приготування цементної суміші в її склад додають певну кількість керамзиту. Найкраще використовувати дрібну фракцію. Орієнтовно обсяг сипучого матеріалів повинен становити не більше 15% від загальної маси.

Альтернативним варіантом є засипка керамзиту. Після виконується заливка бетонної стяжки. Головним недоліком зазначеного методу є низький коефіцієнт утеплення, значне зростання тиск на міжповерхові перекриття.

Покрокова інструкція з облаштування

Спочатку слід вибрати оптимальний матеріал утеплення. Від цього буде залежати загальна технологія монтажу, а також перелік додаткових компонентів для виконання робіт. Найбільш складним є пиріг статі по дерев'яних балках. Саме його облаштування і буде розглянуто нижче.

Загальна технологія складається з підготовчого етапу, установки шарів теплоізоляції і листових матеріалів, а також підготовки поверхні для монтажу декору. Для кожного з них слід заздалегідь розробити схему робіт, щоб в процесі їх виконання не виникли труднощі.

Підготовка чорнового статі

У більшості випадків він є залізо-бетонна основа. На ньому можуть бути присутніми тріщини або вибоїни. Їх слід видалити методом шпаклівки. Подальші етапи робляться тільки після остаточного висихання сумішей.

Потім слід дотримуватися такої схеми.

  1. Просушка цементної стяжки. Можна зробити за допомогою теплової гармати за кілька годин.
  2. Установка гідроізоляції. Вона є обов'язковим елементом в влаштуванні підлоги першого поверху приватного будинку.
  3. Монтаж лаг. Вони повинні бути з функцією регулювання по висоті, щоб була можливість виставлення оптимального рівня.
  4. Компоненти дерев'яні не повинні щільно прилягати до стін - залишається тепловий зазор 5-6 мм. Кріплення обрешітки відбувається до цементної поверхні за допомогою дюбелів.

Тільки після цього можна приступати до основного етапу робіт - монтажу утеплювача.

установка утеплювача

В даний час виробники пропонують кілька варіантів базальтової вати, які відрізняються не тільки щільністю матеріалу і його товщиною, а й формою. Для утеплення підлоги на першому поверсі рекомендується використовувати рулонні моделі.

Матеріал повинен щільно прилягати до балок. Тому відстань між ними розраховується заздалегідь, виходячи з фактичної ширини базальтової вати. Після монтажу необхідно встановити шар фібропленкі.

Обов'язковою умовою є формування повітряного зазору. Для цього на верхню частину лаг набиваються дистанційні рейки. Після настилу листового матеріалу повинен сформуватися повітряний зазор висотою не менше 10 мм.

На цьому утеплення підлоги в квартирі на першому поверсі завершено. Надалі при експлуатації поверхні слід уникати попадання вологи в пиріг статі. Або попередньо встановити додатковий шар гідроізоляції перед монтажем декору.

© 2019 prestigpol.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама