Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вода в погребі.

Фёдр,

Добрий день. Зіткнувся з такою проблемою. Щовесни стоїть вода в погребі. Приблизно трохи вище щиколотки. Фундамент складений з блоків ФБС. Що можна зробити щоб позбутися від води в погребі?

відповіді 8

Фёдр,   Добрий день

Значить так, в першу чергу хотілося б уточнити глибину залягання льоху ?. А так же склад грунту, тобішь глина, пісок, або суглинок. А після того як буде відома геодезія можна висунути деякі версії.

А після того як буде відома геодезія можна висунути деякі версії

Засипати або водовідведення, а то й через ворота вода проходить значить грунтова тала, вимощення не врятує, потрібно від фундаменту відгортати грунт і засипати глину і тромбована

Засипати або водовідведення, а то й через ворота вода проходить значить грунтова тала, вимощення не врятує, потрібно від фундаменту відгортати грунт і засипати глину і тромбована

Рівень грунтових вод піднімається. Навесні в грунтах підвищена вологість і вода просочується. Як правило, гідроізоляція зовнішніх стінок фундаменту з ФБС порушується (якщо взагалі нормально виконана) і волога з грунту пазух неминуче просочується по стиках. Стінки вологі? Якщо сухо і вода тільки знизу, то необхідно провести ретельну гідроізоляцію підлоги. І виконати армовану стяжку, об'єднану з блоками. Взагалі, ФБС особисто у мене відразу асоціюється з вологими підвалами! А якщо глобально вирішувати питання, то необхідно проводити водозниження, але це складно, дорого і не завжди приводить до бажаного результату.

А якщо глобально вирішувати питання, то необхідно проводити водозниження, але це складно, дорого і не завжди приводить до бажаного результату

Гідроізоляцію потрібно було робити. Якісну. А зараз, щоб не повторювалася ця проблема, потрібно влаштувати систему відведення грунтових вод від фундаменту-виривати глибоку траншею, укладати в неї дренажну трубу, ховати все це щебенем / піском різних фракцій. Все по технології.

Все по технології

Привіт, Федір!
В першу чергу, бажано визначити, як надходить волога в льох. Т. н. напірна (коли вода надходить під тиском, наприклад з тріщин), або капілярна (волога надходить через капіляри в стінах). Потрібно по можливості просушити приміщення, або проводити роботи, коли піде вода (якщо це сезонне явище). Якщо є ушкодження в стінах, їх закидають цементним розчином з добавкою, наприклад "Пенекрит". Далі все поверхні обробляються металевою щіткою, забирається штукатурка, фарба і т.д. Шви розшиваються і обробляються тим же розчином з "Пенекрітом". Потім всі поверхні обробляються обмазувальної нідроізоляціей "Пенетрон" (може є і інші, ми працюємо з "Пенетроном", якість відмінна) строго по інструкції. Якщо волога капілярна, пошкоджень немає, можна просто обробити всі "Пенетроном", але краще підстрахуватися.

Якщо волога капілярна, пошкоджень немає, можна просто обробити всі Пенетроном, але краще підстрахуватися

був схожий випадок, побудували дачне селище, у всіх величезних підвалах стояла вода по рівень землі.
вирішували проблему так, викачували воду і наносили гідроізоляцію фірми Drizoro на підлогу і стіни, далі наносили штукатурку на стіни і стяжку на підлогу. щоб закрити від пошкоджень шар гідроізоляції і все, все підвали стали сухими. один мінус, ця гідроізоляція дуже дорога, є російські аналоги такі як Водостоп і ін. прочитайте про технологію нанесення, складного нічого немає, Ви самі зможете все зробити.

прочитайте про технологію нанесення, складного нічого немає, Ви самі зможете все зробити

Федір, добрий день! Гідроізоляція, зроблена зсередини якщо і працює, то недовго. Кілька разів вже робили наступне:
У підлозі встановлюється шматок туби дренажного колодязя, наприклад діаметром 315мм. На будь-якому будівельному ринку знайдете без проблем. 1 метра цілком вистачить. До труби купуєте дно колодязя відповідного діаметру, в даному випадку під 315.
Далі в колодязь опускаєте дренажний насос і виводите шланг назовні. При появі води вона буде стікати в криницю і викачуватися назовні.
Насос краще купити з електронним датчиком (без поплавка) або з компактним поплавком. Так як поплавок може подвисать чіпляючись за стінки колодязя.
Ціна даної конструкції починається приблизно від 3500руб і сильно залежить від ціни насоса.
Встановіть і забудете про затоплення.

Прикріплені файли: Прикріплені файли:

Ви взагалі бачили як навесні з швів ФБС вода струмком б'є, на підлозі в тріщинах на стягуванні?
що Ви за нісенітниця городите ?? . не знаєте . . не пишіть .
Я три роки відпрацював на гідроізоляції. і все вірно описав, багато було об'єктів, ліфтові шахти в готелях. басейни. приватні будинки .
а доказ - одне відро макс плага приблизно 2.5 кг коштує 4000р, ізоляція. 1 мішок, найдешевший 2800. ціни 2010 зараз напевно більше.
який дренаж, і насос ??? ,,, насмішив, диванний виконроб. ))

))

Руслан Петрович, у Вас весняно загострення? Хаміте своїм рідним - вони вже звикли! Бачив я багато, повірте! І навіть як я в карстові провали будинку йшли, як блоки фундаментів вимивало ...
Читайте повідомлення .... вода навесні і по щиколотку. Ви знаєте площа, що б розрахувати матеріали?
А якщо приміщення 10х10 м? При площі в 100м2 і рівні води в 10см, насос, причому самий дохлий, впорається з цим приблизно за 2-3 хвилини. Скільки піде гідроізоляції?

Скільки піде гідроізоляції

Доброго часу доби ! у мене немає рідних)). якщо я . Вас зачепив .... сорри. Ви все одно не праві. як виконроб, Ви повинні знати, будови стоять на водопроникний грунті, фундамент цих будівель повинен бути обнесений глиняним замком.
да. рити траншею. і засипати глиною. есле потрібно, то і камазами.
потім гідроізоляція. при відкачці води якщо є. легше зробити влітку. коли сухо.
ладно суть не в цьому. Ваш насос. це не рішення. , Ви що . пропонуєте замовнику викопати ямку і кожну весну відкачувати воду ?? . а потім чекати кожен злива. �� знову включати насос ??
маячня ... . а волога в підвалі? , Вся вогкість. і внаслідок цього цвіль, як там люди житимуть? да дорого і складно, якщо не знаючи як зробити.
Розуміти Ваш насос. типу. Струмочок .. варто 780р. і шланг по 15 р за метр, але це несерйозно .. ((. В цьому і відрізняються практики від виконроба., Я цією роботою живу, і бачу що і як краще. а теорії залиште.

а теорії залиште

Руслан Петрович, як будувати правильно я знаю! Питання не в тому як правильно а як вийти з ситуації. Пропонований насоси не струмочок ... подивіться фотки. , Передбачувана ямка це не ямка а дренажний колодязь. у якого є дно і кришка. Працює він в автоматичному режимі і включається сам коли з'являється вода. Не влаштовуйте демагогію з нічого .... просто уважно і аналізуючи прочитайте питання а потім і відповідь на нього. Я не проти гідроізоляції, якщо є можливість її зробити щось треба робити! Повторювати як папуга попередні відповіді на форумі я не буду ... я просто запропонував ще один варіант виходу з ситуації, і повірте це варіант цілком робочий. Головне все правильно зробити і ні цвілі ні води не буде.))

14203 14204 14205 14207 14209 14210 14213 14219

Що можна зробити щоб позбутися від води в погребі?
Стінки вологі?
О Ви за нісенітниця городите ?
Кий дренаж, і насос ?
Руслан Петрович, у Вас весняно загострення?
Ви знаєте площа, що б розрахувати матеріали?
А якщо приміщення 10х10 м?
Скільки піде гідроізоляції?
Пропонуєте замовнику викопати ямку і кожну весну відкачувати воду ?
? знову включати насос ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама