Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ехмея смугаста догляд в домашніх умовах, вирощування, пересадка і розмноження, види ехмеі фото і опис

  1. види
  2. Ехмея блискуча (Aechmea fulgens)
  3. Ехмея матово-червона (Aechmea miniata)
  4. Ехмея Чантін (Aechmea chantinii)
  5. Особливості догляду за ехмея смугастої в домашніх умовах
  6. Освітлення і температура
  7. Полив і вологість
  8. підживлення
  9. Пересадка і розмноження
  10. Цвітіння Ехмеї смугастої
  11. Ехмея смугаста догляд в домашніх умовах відео
  12. Хвороби і шкідники

Ехмея смугаста (Aechmea fasciata) є одним з багатьох популярних в квітникарстві декоративних епіфітів, що належать до сімейства бромелієвих.

Цей чудовий тропічний квітка може стати справжньою прикрасою будинку і принести масу позитивних емоцій своїм власникам завдяки своєму незвичайному зовнішньому вигляду.

Квітка родом з високогірних лісів Південної і Центральної Америки з добре вираженим посушливим сезоном і різкими температурними коливаннями. Виростає епифит на гілках дерев, в тріщинах скель і насипів.

Високу декоративність Ехмее надають шкірясті, мечовидні смугасті листя, зібрані у велику воронокообразную розетку, через яку даний епифит часто називають «рослина - урна».

Насичений сріблясто-зелений колір листя контрастує з яскравим рожевим або червоним прицветником і гроновидним складним блакитним суцвіттям. Цвітіння триває протягом декількох тижнів, як правило, з травня по жовтень.

Цвітіння триває протягом декількох тижнів, як правило, з травня по жовтень

види

Незважаючи на те, що в домашньому квітникарстві домінує Aechmea fasciata, варто згадати також інші популярні види.

Ехмея блискуча (Aechmea fulgens)

Ехмея блискуча (Aechmea fulgens)

Невибагливий в домашньому вирощуванні епифит з розеткою з широких зеленого листя, покритих сіруватим нальотом. Прицветники ніжно-рожеві, волотисте суцвіття яскраво-коралові з вершиною блакитного відтінку.

Ехмея матово-червона (Aechmea miniata)

Ехмея матово-червона (Aechmea miniata)

Красу пірамідального червоного суцвіття підкреслює розетка півметрової листя сіро-зеленого відтінку. Квітки цього виду двокольорові: чашолистки червоні, а пелюстки ніжно-блакитні.

Ехмея Чантін (Aechmea chantinii)

Ехмея Чантін (Aechmea chantinii)

Характеризується циліндричної розеткою з вузьких незвичайного забарвлення смугастих листя і опушеним квітконосом і яскраво-червоним прицветником.

Особливо ефектно виглядає різновид «Variegata» - на темно-зеленому тлі уздовж аркуша розташовані лимонні смуги, а блідо-зелені, білі смужки їх перекреслюють.

Як виростити мох в будинку

Популярні сорти Aechmea fasciata: «Albomarginata» з кремовими смугами уздовж облямівки листа і «Variegata» з кремовими смугами по центру листової пластини.

Особливості догляду за ехмея смугастої в домашніх умовах

Незважаючи на екзотичний зовнішній вигляд і тропічне походження Ехмея смугаста добре пристосовується до життя в якості кімнатної рослини, але щоб дивовижної краси епифит відчував себе досить комфортно, йому необхідно створити певні умови.

Незважаючи на екзотичний зовнішній вигляд і тропічне походження Ехмея смугаста добре пристосовується до життя в якості кімнатної рослини, але щоб дивовижної краси епифит відчував себе досить комфортно, йому необхідно створити певні умови

Сорт «Albomarginata»

Освітлення і температура

Ехмее смугастої в домашніх умовах необхідно яскраве освітлення без потрапляння прямих сонячних променів. Кращою позицією будуть східні або західні вікна. При нестачі світла узор на листі і яскравість прицветников тьмяніє, а цвітіння тривати недовго.

Рослина є термофільним, т. Е. Оптимальний цілорічний температурний режим повинен бути в межах 22-26 ̊С влітку і не нижче 17 ̊С взимку.

Полив і вологість

У своєму рідному середовищі проживання епифит накопичує дощову воду з органічними залишками в листової воронці. Саме тому в кімнатних умовах полив слід проводити безпосередньо в прикореневу розетку. Вода повинна бути обов'язково теплою і бажано дощової, в крайньому випадку, відстояною.

Як позбутися від цвілі в вазоні

З квітня по вересень полив проводять пару раз в тиждень, в листової розетки завжди повинна бути вода на рівні 2,5 см, раз в три тижні її змінюють на свіжу. З листопада по березень з сезонним зниженням температури поливають рідше. Але в це період воду в чаші не залишайте надовго, так як листя почнуть гнити.

З накопиченням пилу та сміття листову воронку промивають чистою водою. У спекотні дні рослині потрібне додаткове зволоження повітря за допомогою розпилювача або підставки з мокрим керамзитом.

Кімнатні рослини для спальні

Через можливого пошкодження сріблястих смуг і дрібних листових лусочок, протирати листя у Ехмеї смугастої не рекомендується, так як процедура може викликати загибель кімнатної рослини.

ехмея Моргана

підживлення

Один раз в 3 - 4 тижні під час поливу вносять багатокомпонентне рідке добриво для сімейства бромелієвих в низьких концентраціях.

Пересадка і розмноження

Як правило, дорослі екземпляри не пересаджують. У процедурі потребують дітки засихає материнської рослини, які починають проростати після закінчення цвітіння. Зазвичай утворюється 2-3 дочірніх втечі.
Коли дітки виростають до половини висоти материнської рослини і утворюють власні корінці, їх акуратно відокремлюють ножем і пересаджують в нову неглибоку ємність, поєднуючи, таким чином, пересадку з розмноженням Ехмеї.

Як виростити полуницю на підвіконні

Як субстрат використовують торф з невеликим додаванням шматочків сухого моху і соснової кори. Всі ці компоненти присутні в грунті для орхідей. На дно горщика викладаємо шар керамзиту або річковий гальки для дренажу. Молоді саджанці при відповідному догляді зацвітають на 2-3 рік.

Молоді саджанці при відповідному догляді зацвітають на 2-3 рік

Готовий до пересадки відросток ехмеі

У домашніх умовах ехмею смугасту можна вирощувати гідропонним методом або на шматку гілки.

  • У великому контейнері за допомогою цементу закріпіть суху гілку.
  • Зверху покладіть компост і гравій.
  • Обкласти коріння живим мохом і зверху прикріпіть дротом до гілки.

При такому способі посадки рослина потребує постійного обприскуванні коренів і моху.

Цвітіння Ехмеї смугастої

Багато хто задається питанням: ехмея цвіте один раз або багаторазово? Практично всі представники сімейства бромелієвих цвітуть тільки один раз, але досить довго. Самі квітки недовговічні, але декоративність яскравих прицветников зберігається протягом декількох місяців. Після відцвітання розетка рослини поступово вмирає.

Годування Венериній мухоловки відео

Якщо дітки після закінчення 2-4 років наполегливо відмовляються зацвітати, то використовуйте цікавий метод, що дозволяє стимулювати цвітіння. Помістіть розрізане стигле яблуко навколо Епіфіти і накрийте горщик прозорим пластиковим пакетом.

Накриття залиште на один-два тижні. Тримайте горщик далі від сонця, щоб запобігти перегріву. Яблуко виділяє газ етилен, який є гормоном, що сприяє утворенню квіток у Бромелієвих. Цвітіння можна очікувати через 4 місяці після процедури.

Ехмея смугаста догляд в домашніх умовах відео

Хвороби і шкідники

Вирощування Ехмеї смугастої має відбуватися в умовах, максимально наближених до природних. Тільки в такому випадку можна уникнути багатьох проблем.

У Епіфіти не надто розвинена коренева система, тому надлишковий полив і занадто низька температура практично завжди викликають гниття розетки і квітконосу.

Хвороби кімнатних рослин - фото і опис

Коричневі плями на листі ехмеі - поразка грибком фузаріум (Fusarium oxysporum F Sp..Aechmeae). Заражені рослини сповільнюють ріст, а на нижніх листках з'являються спочатку жовті невеликі плями, потім вони біля основи розетки змінюють колір до темно - коричневого або чорного кольору, рослина вмирає.

Заражені рослини сповільнюють ріст, а на нижніх листках з'являються спочатку жовті невеликі плями, потім вони біля основи розетки змінюють колір до темно - коричневого або чорного кольору, рослина вмирає

Гриб поширюється в основному через забруднену землю. Перші симптоми захворювання видно через 7 днів після зараження. Розвитку хвороби сприяє висока вологість і температура близько 25 ̊С.

Комахоїдний росичка - рослина-хижак в домашніх умовах

Щоб запобігти зростанню грибка, слід використовувати тільки перевірену грунт і уникати занадто інтенсивного поливу. При перших симптомах обробити всі частини Епіфіти препаратом Topsin M 500 SC і пересадити в новий субстрат.
Ехмея опустила листя - занадто низька вологість і висока температура грунту призводять до в'янення листочків.

Епифит стійкий до ураження шкідниками.

Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама