Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Апарат для зварювання пластикових труб. Як вибирають апарат для зварювання пластикових труб

  1. Принцип стикового зварювання і пристрій апарату для неї
  2. Особливості муфтової зварювання і конструкції агрегату
  3. Як вибирають апарат для зварювання пластикових труб
  4. Як вибрати ручний апарат
  5. Обслуговування апарату муфтової зварювання
  6. Виконання розтрубною електромуфтового зварювання
  7. Вибір апарату для механічної (або гідравлічної) зварювання труб ПВХ

Апарат для зварювання пластикових труб перетворився в затребуваний інструмент з поширенням полімерних конструкцій. Різноманітність асортименту полімерних труб породило різне зварювальне обладнання для облаштування стиків при прокладанні трубопроводу. Від правильного вибору пристрою для зварювання пластикових труб багато в чому залежить якість монтажу та подальшої експлуатації облаштовувати системи. Апарат для зварювання пластикових труб перетворився в затребуваний інструмент з поширенням полімерних конструкцій

Деякі типи пластикових труб з'єднуються зварюванням, для якої використовується спеціальний апарат

Принцип стикового зварювання і пристрій апарату для неї

Зварювання пластмасових елементів можна звести до трьох видів:

  1. Стикові.
  2. Муфтовими.
  3. Електромуфтового.

Зварювання полімерів, ПВХ, наприклад, встик застосовують в разі однотипності і рівності діаметрів. Торці деталей ретельно підганяються, щоб забезпечити спочатку строгість співвісності і прилягання. Одночасним нагріванням торців елементів, що з'єднуються конструкції досягається необхідна глибина проникнення розплаву, що охоплює весь поперечний переріз. Наступним стисненням стикуються деталей, коли зусилля направляється по осі, забезпечується стикування. Ефектом дифузії, коли за місцем розплаву відбувається взаємопроникнення полімерних матеріалів, забезпечується монолітність стику.

Зверніть увагу! Повністю полімеризація завершується по ходу подальшої технологічної паузи.

Апарат для стикового зварювання труб абсолютно необхідний в разі, коли потрібне дотримання трьох умов для досягнення якісність з'єднання:

  • ідеальності обробки торців;
  • строгій співвісності;
  • точного розрахунку зусилля стикування.

Апарат для стикового зварювання труб має досить складну конструкцію, так як для якісного шва потрібна висока точність стикування

Корисно знати! Подібним професійним обладнанням користуються навіть при прокладці магістральних трубопроводів.

Апарат для зварювання встик пластикових труб є розміщений на станині механізм. Станина оснащена напрямними. Переміщаються по ним блоки забезпечують зафіксовану співвісність труб за рахунок хомутів-затискачів. Хомутне фіксатори, як звичайно, забезпечуються комплектом вкладишів-сегментів для роботи з трубами різного діаметру.

Електромеханічним торцеватели у вигляді двостороннього дискового ножа, знімним або відкидним, обробляються торці. По завершенні зачистки торцеватели змінюється плоским круглим нагрівальним елементом, також знімним або відкидається на шарнірному з'єднанні.

Прибравши в сторону нагрівальний елемент, проводять фазу стиснення за рахунок зближення переміщаються блоків. Зусилля передається за допомогою механічної передачі або гідравлічної. Подібний апарат випускають або універсальним, або розрахованим на роботу з трубами певного діаметру.

Особливості муфтової зварювання і конструкції агрегату

Муфтову зварювання можливо використовувати практично всюди. Точність з'єднання ПВХ труб як елементів конструкції визначається правильним підбором розмірів муфт до них. Муфту вибирають з дещо меншим внутрішнім діаметром в порівнянні з зовнішнім діаметром труби.

Муфту вибирають з дещо меншим внутрішнім діаметром в порівнянні з зовнішнім діаметром труби

Ручний апарат має малі габарити і найчастіше застосовується в побуті для зварювання труб невеликих діаметрів

Одночасно нагріваються приблизно рівні по довжині ділянки. Мускульним зусиллям трубу вводять в муфту на глибину прогрівання. Важливо також проводиться розтрубне з'єднання, яке не потребує застосування муфти, коли одну трубу вводять в передбачений розтруб інший.

Влаштований апарат для муфтової зварювання пластику нескладно. Він підключається до мережі. Наявність рукоятки дозволяє працювати, утримуючи апарат на вазі, забираючись в незручні місця. Необхідну температуру забезпечують за допомогою вбудованого регулятора-термостата. Індикатор нагріву у деяких моделей - з цифровою індикацією. Основною робочою частиною є нагрівач з розміщеними всередині електричними спіралями для швидкого резистивного розігріву поверхні. У наскрізних отворах на поверхні нагрівача закріплюються парами нагрівальні елементи:

  • муфтою прогрівається зовнішня поверхня труби;
  • дорном - внутрішня поверхня фитинга.

Передбачається установка двох-трьох пар, щоб в ході роботи не зупинятися, перемикаючись на роботу трубами іншого діаметру. Практично до всіх апаратів додається знімна підставка, щоб встановити його на підлогу або на верстак. Устаткування для зварювання труб великих діаметрів оснащується нагрівальним елементом особливої ​​форми і підвищеної потужності.

Як вибирають апарат для зварювання пластикових труб

Підбираючи обладнання для проведення зварювання ПВХ і інших полімерних матеріалів, беруть до уваги відразу кілька факторів.

Підбираючи обладнання для проведення зварювання ПВХ і інших полімерних матеріалів, беруть до уваги відразу кілька факторів

Тип апарату для зварювання залежить від того, які труби будуть їм зварюватись і для яких цілей будується трубопровід

Характер робіт. Саме цим визначається вибір типу паяльника. Професійні майстри, як правило, запасаються апаратами різних типів. Мобільні та ефективні моделі ручного типу з успіхом застосовуються майстрами, постійно виконують замовлення по збірці полімерних трубопроводів діаметром до 50 мм. Механічним апаратом користуються при прокладці трубопроводів магістральних, коли великий обсяг виконуваних робіт.

Вартість. Немає сенсу купувати професійну модель, щоб пару раз за рік з'єднати дві труби в домашньому господарстві.

Потужність апарату. Для виконання робіт з виробами діаметром до 75 мм цілком достатньо потужності менш кіловата, для великорозмірних - понад півтори кіловат. Принцип підбору апарату необхідної потужності надзвичайно примітивний - для спайки десятиміліметрового діаметра потрібно більше однієї десятої кіловата потужності агрегату.

Комплектація обладнання. Паяльник йде в складі стандартного набору, комплектом насадок забезпечується можливість обробки труб різних діаметрів. Розширена комплектація передбачає значне підвищення вартості. У переважній більшості випадків вона абсолютно зайва. Для застосування при обслуговуванні побутових комунікацій комплекту з чотирьох насадок базових діаметрів цілком досить. А ось на матеріал насадок увагу звернути варто. Найміцніші виконані з тефлону або металевого тефлону.

Виробник устаткування і країна виробництва. Для тих, хто нечасто буде користуватися агрегатом, цілком підійдуть моделі з невисокою вартістю китайського виробництва. Хоча, треба зауважити, багато китайські виробники випускають апарати, які якістю мало відрізняються звідки більш дорогих європейських. Моделі турецького виробництва займають, як вважається, якесь проміжне становище. Модель відомого бренду, як правило, універсальна і підходить майстру-професіоналу, який виконує різнопланові роботи.

Ручні апарати бувають різних форм і видів, циліндричні моделі, як правило. використовують сантехніки-професіонали

Для робіт з побутовими комунікаціями користуються ручними апаратами досить простої конструкції. Ручний апарат для пластикових труб різниться за зовнішнім виглядом, який визначається конструкцією нагрівального елементу. Виходячи з цього параметра, прийнято говорити про ручних інструментах двох типів:

1. мечовидної. Пристрій виконаний, як і його головна частина - нагрівальний елемент, у вигляді меча. Насадки фіксуються на втулках, рівень нагріву регулюється термостатом, а поточні температурні показники виведені на дисплей. Прийнято вважати, що мечовидні інструменти відрізняються підвищеною стійкістю, що дуже зручно в процесі роботи. На жаль, це важлива властивість притаманне, як правило, моделям, випущеними відомими виробниками. При використанні додаткових насадок нестійкість недорогих інструментів різко зростає, не виключаються навіть випадки переворотів.

Корисно знати! До мечоподібного типу відносять також обладнання з укороченим нагрівачем, у якого дві насадки розташовані по вертикалі. Така конструкція надає певну перевагу при роботі в умовах недостатнього вільного простору.

2. циліндричні. Інструмент такого типу використовується, як правило, професіоналами. Кріплення насадок здійснюється до подовженому циліндру:

  • прямому;
  • боковому. Таку модель Г-образної, що надзвичайно полегшує використання у важкодоступних зонах.

За допомогою компактної побутової моделі апарата можна з'єднувати труби діаметром до 50 мм

Як вибрати ручний апарат

Приймаючи рішення придбати для виконання робіт на побутових комунікаціях ручної апарат, звертають увагу, в першу чергу, на ту обставину, що їм не знадобиться зварювати труби діаметром понад 50 мм. Як вибрати, якщо моделей такого типу багато, вони цілком функціональні і не відрізняються високою вартістю? Ще раз нагадати собі, що ручним апаратом небажано проводити зварювання навіть щодо габаритних труб. Насадки, що поставляються на ринок для роботи з деталями великих розмірів, за параметрами їм до певної міри відповідають. Тому, приєднавши до компактного обладнання габаритні насадки, потрібно бути готовим до труднощів з нагріванням.

Важливо переглянути комплектацію пропонованого інструменту. У кейсі пристойного інструмента має передбачатися, крім комплекту насадок, наявність корисних пристосувань для побутових робіт:

  • гайкових ключів;
  • ножиць;
  • викруток;
  • рулетки;
  • спеціальних рукавичок;
  • рівня та інших дрібниць.

Добре, якщо передбачено аварійне відключення при загрозі перегріву. Апарат бажано потримати в руках, відчути вагу і перевірити збалансованість. Підставка повинна бути надійною і зручною, особливо в тому випадку, коли працювати доведеться в майстерні. Є моделі, підставка яких оснащена затискачем, фіксуючим апарат на робочій поверхні.

Обслуговування апарату муфтової зварювання

Готуючи апарат для муфтової зварювання до роботи, звертають увагу на використання насадок:

  • перевіряють їх чистоту і сухість, бо наявність забруднень позначиться на якості зварювання і супроводить процес неприємним запахом від їх згоряння. Використання забруднених насадок небажано. Їх слід очистити змоченою в спирті серветкою або замінити;
  • встановлюють насадки, домагаючись рівномірного нагріву, не висуваючи за край нагрівального елементу;
  • насадки для труб діаметром від 40 мм встановлюються в задні отвори.

Кожен апарат оснащується індикаторами, які дозволяють контролювати нагрів

Включивши агрегат, відводять на прогрів від десяти хвилин до півгодини. Такий діапазон обумовлений температурою зовнішнього середовища і потужністю використовуваного інструменту. Після перерви в роботі, коли прилад відключався, процедура прогріву повторюється. Поки йде нагрів, перевіряється стан кріпильних гвинтів до насадки. Підкручувати гвинти і встановлювати насадки слід спеціальним інструментом, щоб уникнути пошкодження покриття насадок. Час від часу бажано перевіряти температуру інструменту штифтовим індикатором або спеціальним приладом.

Коли прилад розігріється до робочої температури, першу зварювання прийнято починати, почекавши близько п'яти хвилин. Завершивши роботу, пристрій відключають від мережі і дають охолонути.

Виконання розтрубною електромуфтового зварювання

При з'єднанні в розтруб працюють з особливими муфтами, які розміщуються між стикуємими елементами і нагріваються зсередини. Такий метод, коли труба поміщається в муфту, є надійним з усіх способів зварювання.

Ручними дисковидними апаратами користуються, стикуючи труби діаметром до 125 мм, хоча найкращих результатів від них домагаються при втричі менших значеннях діаметра. Справа в тому, що проведене вручну з'єднання вимагає швидкості дій, а з габаритними виробами досягти її непросто, якість зварювання може постраждати.

Працюючи з габаритними трубами, вдаються до використання електромуфтового зварювальних апаратів, конструкція яких дозволяє при фіксації елементів, що стикуються домогтися точного центрування. Подібне високотехнологічне обладнання виконує зварювання в автоматичному режимі, виключаючи шлюб, який породжується впливом людського фактора. В ході процесу зварювання робочі параметри відображаються на дисплеї.

В ході процесу зварювання робочі параметри відображаються на дисплеї

Професійне обладнання оснащується системами автоматичного контролю процесу зварювання

Зверніть увагу! Задіють таке обладнання виключно при проведенні масштабних робіт з трубами великого діаметру.

Вибір апарату для механічної (або гідравлічної) зварювання труб ПВХ

Інструмент для зварювання полімерних труб може оснащуватися приводом для подачі тиску:

  • механічним;
  • гідравлічним.

За показаннями тиску стежать за вбудованому динамометру. Подача тиску дозволяє домогтися надійної фіксації елементів, що стикуються, що позитивно відбивається на якості зварювання і одержуваного з'єднання.

Механічні апарати застосовують, працюючи з невисоким тиском, при зварюванні труб малого і середнього діаметрів. Електрогідравлічним приводом забезпечується тиск до 120 атм, що дозволяє з'єднувати вироби середніх і великих діаметрів.

Підбираючи такий професійний інструмент, звертають увагу не тільки на вартість. Важливими видаються можливості використання:

  • напівавтоматичного режиму роботи;
  • роботи в похилому положенні;
  • електрогідравлічного приводу;
  • електричного торцеватели.

Складне обладнання не буде компактним і легким, з цим доводиться миритися. Вибір великий, і велика компанія, і майстер, який працює з побутовими конструкціями, і любитель можуть підібрати для себе відповідне обладнання для зварювання пластикових труб.

Як вибрати, якщо моделей такого типу багато, вони цілком функціональні і не відрізняються високою вартістю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама