Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Трубка з нержавійки для самогонного апарату - призначення і вибір + Відео

  1. 1 Як вибрати трубку для самогонного апарату?
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Робимо змійовик з нержавійки
  4. 3 Способи кріплення металевої трубки до апарата
  5. 4 Переваги нержавійки

Трубка з нержавійки для самогонного апарату використовується як для створення ефективного в роботі і довговічного змійовика, так і для установки додаткових з'єднань з сухопарнику, подачі води і т. П. Перевага нержавійки перед такими матеріалами, як силікон, мідь або латунь, полягає в практично повній інертності матеріалу до впливу температури і парів спирту, довговічності і хорошій теплопровідності.

1 Як вибрати трубку для самогонного апарату?

Нержавіюча сталь - кращий матеріал для створення якісного самогонного апарату. Вона легко миється, не схильна до температурних змін і корозії. Перш ніж вирушити в магазин на пошуки підходящої металевої трубки, потрібно розібратися в марках стали: одні з них добре підходять для самогоноваріння, інші витримують тільки вплив води і інших неагресивних рідин. Крім того, деякі типи стали не піддаються механічному впливу, так що зробити на них згин буде досить важко.

Крім того, деякі типи стали не піддаються механічному впливу, так що зробити на них згин буде досить важко

Самогонний апарат з нержавіючої сталі

пропонуємо Вам ознайомитися

Найбільшою популярністю в харчовій промисловості в цілому, і в самогоноваріння зокрема, користуються такі марки стали:

  1. AISI 304 (08Х18Н10) - відрізняється високою корозійної стійкістю. Добавки хрому і нікелю збільшують її вартість, але самогонний апарат, виготовлений з такого матеріалу, буде служити вам дуже довго.
  2. AISI 430 (12Х17) - добре піддається механічній обробці. Добавка хрому робить матеріал гнучким, пластичним, проте не зменшує хімічну інертність.
  3. AISI 201 (12Х15Г9НД) - бюджетна марка нержавійки, яка, завдяки збалансованому входженню азоту і марганцю, не поступається більш дорогим типам стали.

Важливо знати! Найпростіший спосіб зі 100% гарантією результату вилікуватися від алкоголізму без таблеток, уколів і лікарів. Дізнайтеся, як наша читачка, Тетяна, позбавила чоловіка від алкоголізму, без його відома ... Читати докладніше ...

2 Робимо змійовик з нержавійки

При самостійному конструюванні самогонного апарату часто виникає проблема виготовлення змійовика з металевої трубки. Головною перешкодою на шляху у любителів домашнього самогоноваріння стає те, що матеріал при спробі зігнути його в дугу сплющується, а внутрішній діаметр змійовика стає непостійним. Це загрожує перепадами тиску в системі, внаслідок чого конденсація спиртної пари на стінках охолоджувача буде відбуватися нерівномірно. Щоб уникнути подібних неприємностей, потрібно з розумом підійти до вирішення поставленого завдання.

Щоб уникнути подібних неприємностей, потрібно з розумом підійти до вирішення поставленого завдання

Виготовлення змійовика з металевої трубки

Зробити змійовик або місце згину рівним допоможе проста хитрість: один кінець трубки затикають шматком пробки або дерев'яним конусом відповідного діаметру. Розташувавши заготовку з нержавійки під невеликим кутом, у відкритий кінець повільно всипають дрібний сухий пісок, періодично утрамбовуючи його постукуваннями по трубці. Після того як майбутній змійовик заповниться піском, другий його кінець також запечатують.

Тепер, коли внутрішній простір трубки заповнене, тиск при згинанні буде передаватися на пісок, не дозволяючи тим самим матеріалом сплющуватися. Змійовик, намотаний на відрізок труби, вийде досить рівним і акуратним. По завершенні намотування пробки виймають або висвердлюють дрилем. Якщо такої можливості немає, то дерево можна випалити над вогнем. Пісок видаляють, і після ретельного промивання змійовик готовий до роботи.

3 Способи кріплення металевої трубки до апарата

Якщо товщина стінок дозволяє нарізати на поверхні трубки різьблення, то проблем з її підключенням до самогонному апарату виникнути не повинно. Зовнішня або внутрішня різьба робиться за допомогою мітчика для нержавіючої сталі. Для тонкостінних трубок набагато практичніше застосовувати пайку.

Пайка трубок, швів та інших частин на самогонному апараті здійснюється виключно безсвинцевим припоєм. Хоча він набагато гірше змочує поверхню металу, але, на відміну від олов'яно-свинцевого припою, є безпечним для використання в харчових ємностях.

Пайка трубки до самогонному апарату

На поверхню майбутнього місця з'єднання пензликом наносять активний флюс - хлорид цинку або ортофосфорну кислоту, - після чого ретельно прогрівають трубку жалом паяльника. В процесі слід потроху додавати припой, спостерігаючи за рівномірністю покриття ним поверхні. Якщо після закінчення роботи залишилися місця, з-під яких прозирає гола нержавейка, то процес повторюють.

Після охолодження деталі промивають від флюсу проточною водою і сушать. Потім їх укладають один на одного пролуженнимі ділянками і прогрівають поверхню паяльником, при необхідності додаючи трохи розплавленого припою. Після охолодження систему слід знову промити проточною водою. Щоб остаточно позбутися від усіх розчинних залишків флюсу, самогонний апарат збирають, наповнюють звичайною водою і кип'ятять близько години.

4 Переваги нержавійки

Нержавіюча сталь часто використовується для виготовлення елементів самогонного апарату - перегінного куба, сухопарнику (дефлегматора) і змійовика. Матеріал має такі переваги:

  • зносостійкість;
  • малою вагою;
  • відмінною Сгортуємість - з такою трубки можна виготовити змійовик з витками заздалегідь визначеного діаметру;
  • безпекою - нержавіюча сталь не змінює своїх характеристик у агресивному середовищі спиртовмісних парів;
  • завдяки безшовної технології виготовлення, відсутній ризик розгерметизації самогонного апарату в системі транспортування розігрітого пара до місця конденсації.

Частини самогонного апарату з нержавійки

Вартість трубок з нержавіючої сталі вище, ніж пластикових або силіконових аналогів, але це повністю компенсується їх довговічністю.

У той час як полімерні шланги доводиться міняти раз в декілька років, металеві трубки прослужать вам набагато довше.

Як вибрати трубку для самогонного апарату?
Як вибрати трубку для самогонного апарату?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама