Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи не запалюється газова колонка

  1. Найпоширеніші причини поломок
  2. Ліквідація порушення тяги
  3. Проблема з напором води
  4. Проблеми з недостатнім тиском газу
  5. Проблеми з розпалом
  6. Проблема з засмічення
  7. Усунення засмічення пальника
  8. Ремонт газового блоку та мембрани
  9. Підмішування холодної води в змішувачі
  10. несправність електроніки
  11. На закінчення

У вас не запалюється газова колонка і ви хочете викликати майстра? Запевняємо вас, що з багатьма несправностями і поломками можна впоратися самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців. І чим простіше газова колонка, тим простіше її відремонтувати. В даному огляді ми не тільки розповімо про несправності, але і дамо рекомендації по їх усуненню - після цього ви зможете запалити свою колонку.

Найпоширеніші причини поломок

Давайте почнемо огляд поломок на прикладі таких простих газових колонок, як Оазис або Нева. Це досить прості апарати, тому з їх ремонтом впорається практично будь-який чоловік, що вміє працювати з інструментами і має порівняно прямі руки. Ось короткий список можливих несправностей і причин:

  • Відсутність тяги;
  • Недостатній напір води;
  • Недостатній тиск газу;
  • Непрацююча система розпалу;
  • Засмічення трубок і фільтра подачі води;
  • Засмічення пальника;
  • Несправність мембрани або газового блоку;
  • Неакуратне підмішування холодної води в змішувачі;
  • Несправність електроніки або датчиків.

Тепер ми подивимося, як ліквідувати поломки і причини відсутності розпалювання.

Ліквідація порушення тяги

У вас не запалюється газова колонка і ви хочете викликати майстра

Для перевірки тяги спробуйте використовувати звичайний сірник. Піднесіть її до димоходу і визначте, якщо тяга є, то полум'я буде відхилятися в сторону димоходу.

Якщо тяга відсутня, то газова колонка не запалиться, а користувачі не отримають гарячу воду. У багатьох колонках встановлюються датчики тяги, і якщо вони покажуть недостатню тягу, то розпал буде неможливий. Можливі ситуації, коли полум'я загоряється і тут же гасне - це пов'язано з тим, що продуктам згоряння просто нікуди діватися, вони залишаються в камері згоряння, а полум'я гасне через нестачу кисню.

Відсутність тяги зажадає огляду колектора димових газів і самого димоходу. Якщо тут є засмічення, то вони можуть перешкодити нормальному проходженню продуктів горіння. Колонка сприймає це як відсутність тяги і не дає газу спалахнути (або газ гасне відразу ж після включення). На жаль, самостійно перевірити вдасться тільки частина димоходу, яку видно до входу в стінку - подальшу роботу повинні проводити фахівці. Якщо ж будинок приватний, можна спробувати розібратися з димоходом самостійно.

Проблема з напором води

Щоб почистити фільтр для води, від'єднайте трубу подає холодну воду. У місці її кріплення ви побачите фільтр-сіточку, його прочищення допоможе відновити натиск.

Якщо у вас не запалюється газова колонка, а з тягою все нормально, то можлива проблема з подачею води. Невеликий напір часто призводить до того, що розпал не спрацьовує. Можна спробувати підрегулювати натиск на самій колонці, використовуючи відповідний регулятор - іноді це допомагає (хоча регулятор є далеко не у всіх моделях). Також перевіряємо фільтр, встановлений на вході в колонку - він міг забитися.

Якщо напору немає навіть в крані з холодною водою, залишається тільки поскаржитися до органів, що відповідають за водопостачання - тиск повинен відповідати встановленим в країні нормам. Якщо ж ніхто нічого не збирається робити, встановлюємо підвищує тиск насос - він підніме тиск до необхідних меж і допоможе запалити газ у вашій колонці. Установка насоса є цілком законною операцією.

Також ви можете перевірити проходять в квартирі / будинку труби, цілком можливо, що вони забилися або проржавіли до такої міри, що просвіт став дуже малий - це робить негативний вплив на тиск.

Проблеми з недостатнім тиском газу

Колонка може не запалюватися і в тому випадку, якщо спостерігається недостатній тиск газу в самій магістралі. Для перевірки спробуйте запалити газову плиту - якщо натиск газу буде зовсім маленьким, потрібно дзвонити в газову службу і скаржитися. На жаль, самостійний ремонт в цьому випадку буде неможливий, проблемами з подачею газу повинні займатися тільки фахівці.

Проблеми з розпалом

Зазвичай, батарейки в газових колонках розташовуються в правому нижньому кутку, і їх заміна не вимагає великих зусиль.

Нерідко спостерігаються ситуації, коли газ подається, тяга є, тиск в нормі, а газова колонка не запалюється. Якщо у вас встановлена газова колонка Нева або Оазис з електричним розпалом, прислухайтеся - чи є генерація іскри. На наявність іскри вказує характерний тріск, що доноситься при відкритті крана. Якщо тріск чути, але газова колонка не запалюється, спробуйте замінити батарейки - це цілком поширена причина відсутності розпалювання (слабка іскра унеможливлює нормальний розпал).

Власникам колонок з п'єзоелектричним розпалом потрібно впевнитися в роботі запальника. Якщо він горить, то колонка повинна запалюватися відразу ж, без роздумів. Якщо полум'я немає, пробуємо розпалити його кнопкою розпалювання. Якщо газ в запальнику не запалює, то проблема в самому запалі (в жиклері) - його потрібно прочистити. Для цього розбираємо газову колонку, добираємося до запалу і прочищаємо його за допомогою сталевого дроту. Далі пробуємо запалити колонку повторно.

Займаючись ремонтом своєї газової колонки, дотримуйтеся обережності і завжди перекривайте подачу газу перед проведенням будь-яких операцій.

Що стосується гідродинамічного розпалювання, то він являє собою сукупність з невеликого генератора і електричної схеми, що генерує іскру і живильної деякі інші електронні вузли. Якщо генератор або схема вийшли з ладу, то газова колонка не запалиться. Самостійної ремонт тут можливий лише в тому випадку, якщо у вас є відповідні знання і досвід в ремонті електроніки.

Проблема з засмічення

На вході в газову колонку нерідко ставляться фільтри, які фільтрують дрібні тверді домішки, що містяться у воді. Тут же осідають і солі, стаючи перепоною нормальному проходу рідини. В результаті колонка перестає запалюватися і радувати домочадців гарячою водою. В цьому випадку потрібно перекрити подачу води, викрутити фільтр і прочистити його. Якщо стан фільтра дуже важке, то його простіше замінити.

Якщо стан фільтра дуже важке, то його простіше замінити

Для очищення теплообмінника замочіть його в розчині води і миючого засобу, а в трубки налийте лимонної кислоти доверху і залиште на півгодини.

Також в процесі багаторічної експлуатації колонки в ній можуть засмітитися трубки або теплообмінник. В цьому випадку потрібно перевірити прохідність водяного вузла і переконатися в прохідності теплообмінника. Засмічення усуваються за допомогою промивання спеціальними реагентами - для їх придбання слід звернутися в найближчий господарський магазин. Після промивання працездатність вашої газової колонки буде відновлена.

Для того щоб запобігти засмічення нутрощів колонки відкладеннями, встановіть на вході в колонку пристойний фільтр, який буде видаляти дрібні домішки і зм'якшувати жорстку воду.

Усунення засмічення пальника

На жаль, пальники в газових колонках Нева і Оазис (як і в багатьох інших) схильні до засмічення. Найчастіше така картина спостерігається в моделях з п'єзоелектричним розпалом. Причиною засмічення є скупчення кіптяви. Її потрібно видалити, для чого колонка розбирається і з неї витягується сама пальник. Для прочищення використовуються будь-які підручні інструменти. Після прочищення пальник слід встановити на місці і перевірити. Якщо є необхідність, можна відразу ж прочистити і теплообмінник - його засмічення приводить до втрати тяги і погіршення нагріву.

Якщо у вас не запалюється газова колонка, і ви вирішили її прочистити, займайтеся цим на балконі або на відкритому повітрі. В іншому випадку злітає в повітря сажа обов'язково перебруднить вам все приміщення, в якому встановлена ​​колонка.

Ремонт газового блоку та мембрани

Для заміни мембрани зніміть водяний блок колонки. Розібравши його ви доберетеся до мембрани.

Іноді газова колонка не запалюється через пошкодження мембрани - вона реагує на тиск води і управляє подальшим підпалом. Якщо вона порвалася, то подальша робота газової колонки буде неможлива. Труднощі в ремонті викличе той факт, що знайти підходящу мембрану складно - у продажу вони зустрічаються рідко, а ціни на них кусаються. Крім мембрани, потрібно перевірити весь газовий блок, так як тут повно деталей, які можуть вийти з ладу.

Для розбирання і ремонту газового блоку можуть знадобитися докладні інструкції - їх можна відшукати на нашому сайті або в інтернеті.

Підмішування холодної води в змішувачі

Багато людей, замість того щоб відрегулювати ступінь нагріву на самій газовій колонці, нещадно терзають змішувач. Якщо відкрити холодну воду занадто сильно, то запалена колонка просто згасне. Якщо на той момент вона не горіла, то вона тим більше не загориться. Візьміть за правило включати спочатку подачу гарячої води, і лише потім - подачу холодної води. А найкраще відрегулюйте ступінь нагріву за допомогою відповідних регуляторів.

Також потрібно пам'ятати, що інтенсивне підмішування холодної води не вітається розробниками газових колонок - це може привести до їх пошкодження.

несправність електроніки

Датчик тяги в газових колонках, зазвичай, розташований зверху. Він кріпиться до димоходу.

Сучасні газові колонки мають на своєму борту безліч електронних блоків і датчиків - їх немає тільки в найпростіших моделях. Датчики контролюю тягу і наявність полум'я (іонізаційний контроль), стежать за температурою води і автоматично регулюють ступінь її нагрівання. Якщо один з датчиків вийде з ладу, то газова колонка буде працювати зі збоями. Найбільш характерна несправність - поломка датчика тяги в колекторі вихлопних газів. В результаті цього електроніка не дасть добро на розпал.

Поломки переслідують і електронні модулі, встановлені в багатьох газових колонках. А ремонт їх ускладнюється тим, що для цього потрібні спеціальні знання в галузі електроніки та схемотехніки. Якщо ви впевнені в несправності електронних вузлів, але не маєте необхідних знань, сміливо викликайте майстра.

На закінчення

Тепер ви знаєте, що потрібно робити, якщо у вас не запалюється газова колонка. Більшість поломок ви можете усунути самостійно, знайшовши інструкції по збірці-розбиранні окремих вузлів. І лише в деяких випадках вам знадобиться допомога фахівця. Не забувайте, що п ри проведенні самостійного ремонту потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та не проводити роботи при включеній подачі газу - це може привести до опіків і вибухів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама