Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підсвічування для кухні (28 фото + ціни)

  1. 1.1 Підсвічування робочої зони
  2. 1.2 Підсвічування фартуха
  3. 1.3 Підсвічування шаф всередині
  4. 1.4 Підсвічування фриза (навісних шафок) і цоколя
  5. 2. Види ламп
  6. 3. Вимикачі
  1. підсвічування:
    1. робочої зони
    2. фартуха
    3. шаф всередині
    4. фриза (навісних шафок) і цоколя
  2. 4 види ламп для підсвічування
  3. вимикачі
  4. 1.1 Підсвічування робочої зони

    Ще 11 фото цієї кухні

    Підсвічування робочої зони може бути створена за допомогою трьох видів ламп - галогенних, люмінесцентних та світлодіодних.

    1. За допомогою галогенних ламп створюють точкове освітлення - наприклад, зону готування. При необхідності більш-менш рівномірного освітлення, потрібна установка декількох таких світильників. Як правило, вони монтуються в нижню частину шаф з розрахунку одна лампа на 70-100 сантиметрів поверхні, але зустрічається монтаж і з більшою частотою.

    Повний фотоогляд даної кухні

    2. Більш популярний монтаж світлодіодної стрічки або світлодіодних світильників. З їх допомогою вдається створити рівномірне підсвічування робочої зони. До плюсів світлодіодних стрічок також варто віднести легкість монтажу. Якщо установка галогенних ламп повинна плануватися на етапі створення гарнітура, то світлодіодну стрічку можна встановити в будь-який момент. До того ж сучасні світлодіодні стрічки дозволяють вибрати колір підсвічування або навіть міняти його під час роботи.

    3. Люмінесцентні лампи дають ровномерно біле освітлення. На відміну від світлодіодної стрічки, до них не потрібно купувати блок живлення - досить закріпити і включити в розетку.

    Ще 14 фото цієї кухні

    Також користуються певним попитом трекові світильники. На нижню частину верхніх шаф закріплюється алюмінієвий профіль, на якому знаходяться кілька рухомих невеликих світильників. Таким чином, можна самостійно регулювати спрямованість і насиченість освітлення в необхідній зоні.

    Вартість підсвічування для робочої зони досить демократична. Так, світлодіодний світильник, повністю готовий до установки, обійдеться приблизно в 20 доларів, в залежності від довжини. Світлодіодна стрічка сама по собі досить дешева - від 2 до 15 доларів за метр, залежно від кількості діодів. Але для її установки також знадобиться придбати блок живлення - від 10 доларів в залежності від характеристик.

    1.2 Підсвічування фартуха

    1. Витончене рішення - скіналі з вбудованим підсвічуванням. Такий фартух виготовляється з двох шарів скла, між якими і буде вмонтована світлодіодна стрічка. Додавши до цього мальовничий рисунок можна отримати дуже і дуже незвичайну кухню.

    Скинали з вбудованим підсвічуванням обійдеться: приблизно від 60 доларів за погонний метр самого фартуха, плюс від 3 до 15 доларів за погонний метр підсвічування і блок живлення вартістю від 15 до 50 доларів. Крім цього, на вартості позначиться необхідність виведення додаткових розеток, кріплень - за кожну дію у фірм-установників встановлена ​​певна ціна.

    2. Підсвічування фартуха світлодіодною стрічкою внизу верхніх конструкцій шаф в безпосередній близькості від фартуха.

    Підсвічування фартуха світлодіодною стрічкою внизу верхніх конструкцій шаф в безпосередній близькості від фартуха

    3. Можна задіяти лампи - споти - точкові невеликі світильники. Але у них є один істотний недолік - світло на фартусі буде виглядати у вигляді яскравої плями, тому ефект від такого підсвічування втрачається. Споти краще підійдуть для матових або рельєфних фартухів, наприклад, з декоративної плитки під цеглу.

    1.3 Підсвічування шаф всередині

    Підсвічування шаф всередині не є гострою необхідністю, але тим неї користується певною популярністю. Внутрішнє підсвічування шаф можна розділити на функціональну і декоративну:

    Функціональна спрацьовує тільки при відкритті дверцят шафи, чим полегшує пошуки чогось всередині.

    Декоративна - включається вручну, встановлюється для шаф з дверцями зі скляними вставками.

    І для функціональної, і для декоративного підсвічування всередині шаф кращим чином підходить світлодіодна стрічка. Вона практично не займає місця, а самоклеючі варіанти не вимагають складного монтажу. Якщо для декоративного підсвічування вартість підключення практично нічим не відрізняється, наприклад, від підсвічування робочої зони, то для функціонального освітлення доведеться додатково витратитися приблизно на 10 доларів на реле автоматичного включення при відкритті шаф.

    При бажанні в верхню частину шафки можна також вмонтувати споти. Вартість одного споту становить приблизно 3 долари, але до неї варто додати вартість установки, проводки, підключення вимикача і самої лампочки. Вимикач можна легко приховати.

    Вимикач можна легко приховати

    Найпростішим видом підсвічування для шаф є окремі невеликі світильники на батарейках. Вартість такого невеликого світильника становить приблизно 15 доларів. Працюють вони від кількох пальчиків батарейок, а включення відбувається завдяки датчику руху. Монтаж відбувається або на клейку стрічку, або на магніт - але перед цим до шафи необхідно приробити металеву пластину.

    1.4 Підсвічування фриза (навісних шафок) і цоколя

    4 Підсвічування фриза (навісних шафок) і цоколя

    Схеми і вартість підсвічування цих частин кухні практично не відрізняються від інших. Для підсвічування фриза можуть використовуватися споти з різними видами ламп, світлодіодна стрічка або виносні світильники. Багато моделей гарнітурів спочатку оснащуються карнизами з вбудованими спотами.

    При виборі світлодіодної стрічки бажано, щоб алюмінієвий профіль з розсіює екраном-смужкою виглядав чужорідним елементом - профіль можна замаскувати під стиль гарнітура. Для вже встановленої кухні найкраще підійдуть виносні світильники, вартістю від 20 доларів.


    Підсвічування цоколя - явище досить нове, яке активно набирає популярність. Цокольна підсвічування не тільки створює незвичайний ефект на кухні, але і часто використовується в якості нічника. Тут світлодіодна стрічка не має конкурентів - установка інших видів підсвічування просто нерозумна, і крім того, дозволяє вибрати необхідний колір.


    2. Види ламп

    Сьогодні існує 4 види ламп, які використовуються для підсвічування на кухні:
    1.Светодіодние лампи. Сьогодні цей вид ламп по праву можна назвати самим популярним. Світлодіодні лампи можна зустріти у вигляді звичайних лампочок, але частіше вони виконані у вигляді світлодіодних стрічок з різною довжиною і ступенем освітлення. Крім того, світлодіодні лампи здатні створювати підсвічування різних кольорів, що вигідно відрізняє їх в якості декоративного джерела освітлення.

    2. Галогенні лампи характеризуються досить непоганий яскравістю і невеликим енергоспоживанням. Найчастіше вони використовуються в спотах для точкового підсвічування. Створення рівномірного підсвічування з їх допомогою неможливо. Іноді галогенні лампи можна зустріти, наприклад, в витяжках.
    3. Енергозберігаючі лампи. Незважаючи на знижене енергоспоживання, у цих ламп є два головні недоліки: висока вартість і довгий час розгоряння (до 2 хвилин). Крім того, їх яскравість можна регулювати диммером.
    4. Люмінесцентні лампи. Цей вид ламп був практично витіснений світлодіодами і «галогенками». Вони не нагріваються під час роботи, освітлення досить рівне і приємне, але до мінусів відноситься моргання при включенні і можливий «гул» під час роботи.

    3. Вимикачі

    Установка вимикача не обмежена жодними правилами. Більш того, сьогодні можливий вибір з кількох видів вимикачів:

    • звичайний накладної вимикач, який виводиться або на фартух, або на стіну
    • невеликі врізні вимикачі, які монтуються в меблі

    звичайний накладної вимикач, який виводиться або на фартух, або на стіну   невеликі врізні вимикачі, які монтуються в меблі

    • сенсорні вимикачі, які спрацьовують від дотику

    сенсорні вимикачі, які спрацьовують від дотику

    • вимикачі-датчики, які реагують на рух біля них

    вимикачі-датчики, які реагують на рух біля них

    • вимикачі, з можливістю зміни яскравості освітлення (диммери)

    вимикачі, з можливістю зміни яскравості освітлення (диммери)

    • іноді вимикач може бути укомплектований пультом ДУ

    іноді вимикач може бути укомплектований пультом ДУ

    Фото: vk.com, remont-volot.ru, avito.ru, lotusbleudesign.org, xuefl.blog.bokee.net, homedesigninteriorphotos.co, giesendesign.com

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама