Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блохи активізуються влітку

«Блошиних атака» на будинку жодінцев триває. До редакції звернулися мешканці вулиць Радянської, Жодінского, 50 років Жовтня, які повідомили, що в їх підвалах живуть блохи. «Їх так багато, що неможливо присісти на лавку біля будинку», - розповіла одна з мешканок вулиці Радянської. Ми зв'язалися з ГЦГЕ, щоб дізнатися, які заходи вживаються, щоб позбавити людей від неприємного і небезпечного сусідства з членистоногими.

Ситуацію коментує завідувачка відділом профілактичної дезінфекції міського центру гігієни і епідеміології Олена Лаппо: Ситуацію коментує завідувачка відділом профілактичної дезінфекції міського центру гігієни і епідеміології Олена Лаппо:

- Дійсно, в цьому році відзначається досить активне поширення бліх в Жодінского багатоповерхівках. Цьому сприяла затяжна волога весна, а потім настала спека - ідеальні умови для їх розмноження. Наш досвід показує, що частіше блохи з'являються в підвалах, де є порушення санітарних норм і правил: бродячі коти і собаки, які проникають в підвали через незасклені вікна і відкриті двері, щури, миші, а також підтоплення підвалів, їх захаращення, відсутність бетонної стяжки. Тільки усунувши ці фактори, можна розраховувати на ефект.

Обробка проти комах проводиться силами відділу профілактичної дезінфекції ГЦГЕ згідно із заявками, поданими ЖЕУ, ЖБК, різними відомствами і тільки після попередньої оплати.

- Для того щоб наша робота була ефективною і гроші не були витрачені марно, жителям будинків потрібно простежити за тим, щоб підвали були захаращені. Під купами сміття блохи сховаються від отрути і переживуть несприятливий період. У тих підвалах, де чисто, де є стяжка, де усунуті витоку води і є доступ в усі кути, дезінфекція діє безвідмовно. Втім, повністю знищити популяцію бліх не вдалося ще жодному фахівця. Можна лише скоротити число комах настільки, щоб вони не завдавали незручності людям. І головне в цій справі - профілактика. Щоб не дати блохам шанс колонізувати підвали, потрібно знищувати гризунів, які переносять паразитуючих комах і є для них джерелом живлення. Боротьба з блохами - справа не одного дня. Запасіться терпінням, - коментує Олена Лаппо.

Як вона розповіла, блохи гинуть після обробки протягом доби. Але вони не відразу дадуть мешканців в спокої, так як протягом одного-двох тижнів з відкладених яєць ще можуть з'явитися личинки. Якщо ситуація залишається колишньою протягом трьох тижнів, обробку слід повторити.

Блохи далеко не нешкідливі комахи. Їхні укуси у більшості людей викликають сильне свербіння, дерматити, у деяких і серйозніші наслідки, навіть алергію. Блохи небезпечні ще й тим, що є переносниками збудників цілого ряду захворювань, серед яких чума і щурячий висипний тиф.

рекомендації фахівця

- Необхідно провести генеральне прибирання: вимити підлогу, шафи та інші меблі, пропилососити м'які меблі, килими та килими. Пилосос - незамінна річ при видаленні кладок яєць бліх з щілин статі, з-під плінтусів, предметів, що містять ворс або нитки. Постільна білизна, м'які іграшки, тапочки та інші речі треба випрати, подушки вибити, просушити на сонці, підстилку для домашніх тварин випрати і обробити засобами для знищення бліх. Для миття тварин застосовувати спеціальні шампуні. Використовувати тільки призначені для знищення бліх хімічні засоби. Не можна застосовувати сільськогосподарські препарати для боротьби зі шкідниками - це може привести до мутації бліх, і їх згодом буде вивести ще важче. Килимок перед вхідними дверима в квартиру в період «блошиного навали» слід регулярно витрушувати, чистити і обробляти хімічними засобами для знищення бліх.

Якщо вас атакували блохи, звертайтеся в ЖКГ або до голови ЖБК, щоб вони організували винищувальні заходи. Власники приватних будинків також можуть надати особисту ГЦГЕ для надання консультативної та практичної допомоги зі знищення бліх. Контактний телефон 2-81-80.

У зв'язку з проведенням дезінсекційних робіт проти бліх в підвальних приміщеннях житлових будинків за період з 20 червня по 1 липня виявлені наступні порушення санітарних норм і правил:

неякісно проведена прибирання підвальних приміщень будинків № 15а, 7 на вулиці Гагаріна (захаращеність будівельними матеріалами, сміттям, виявлено труп гризуна); протікання комунікацій в будинках №8 (4-й під'їзд), №16 (2-й під'їзд), №18 (8-й), №35 (1-й і 5-й), №36 (1-й і 4 -й) на проспекті Миру; будинку № 9 (2-й, 4-й, 6-й) на вулиці 50 років Жовтня; в будинку № 9а на вулиці 8 Березня; в будинку №9 на вул. 40 років Жовтня; на території будинків №№ 8, 16, 18, 35, 36 на вулиці 40 років Жовтня, будинки №3 в провулку Автозаводському, будинок № 9а на вулиці 8 Марта є бродячі тварини; ні звільнений доступ в підвальні приміщення житлових будинків №№ 9,21, 23, 25 на вулиці 50 років Жовтня.

Лілія Алехнович

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама