Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блохи в будинку: звідки і як позбутися - 4 способи виведення бліх

  1. Причини появи бліх в будинку
  2. Основні причини появи бліх в квартирах:
  3. Проникаючи в житло, вони селяться в своїх улюблених місцях:
  4. Котячі і собачі блохи
  5. Існують кілька способів, щоб позбутися від комах у кішок і собак:
  6. Постільні та білизняні блохи
  7. Тоді негайно потрібно здійснити такі заходи:
  8. Як позбутися від паразитів
  9. професійна дезінсекція
  10. Професійна дезінсекція здійснюється трьома методами:
  11. Аерозолі від бліх
  12. Послідовність дій при позбавленні від бліх за допомогою аерозолю наступна:
  13. Розчини проти паразитів
  14. Народні засоби виведення бліх
  15. Найпопулярніші засоби:
  16. Бажано виконати наступні рекомендації:
  17. Усунення бліх в підвалі
  18. Рекомендації після завершення обробки

Комахи, паразити та інші кровопивці завжди співіснували поруч з людиною. Незважаючи на те, що в сучасному світі існує безліч хімічних засобів боротьби зі шкідниками, питання «Чому з'являються блохи в будинку, звідки і як позбутися від них?» Залишається актуальним.

Зміст матеріалу:

Причини появи бліх в будинку

Блоха є кровосисних комах і відноситься до загону членистоногих. Довжина її тіла становить всього 1-5 мм, але існують окремі рідко зустрічаються види, які досягають 1 см. У бліх немає крил, але є сильні і довгі кінцівки, завдяки яким вони і пересуваються. Деякі особини можуть здійснювати довгі стрибки на значну висоту.

Якщо навколишнє середовище сприяє, то блоха живе в середньому від декількох місяців до 2-3 років, і може довгий час обходитися без їжі. Колір комахи варіюється від жовтого до чорного, в залежності від її виду та місця існування.

У більшості людей поява бліх в будинку асоціюється з брудом, відсутністю прибирання або наявністю вихованців. Але буває, що домашньої тварини немає, в житло чистота, а паразити все одно присутні і позбутися від них не вдається тривалий час.

Основні причини появи бліх в квартирах:

  • міграція комах від сусідів;
  • з громадських коридорів і під'їздів;
  • від домашніх тварин;
  • пил (наприклад, після ремонту);
  • проживання в нижніх поверхах або підвальних приміщеннях;
  • антисанітарія і відсутність гігієни;
  • з одягу і взуття людей;
  • від гризунів (щурячі блохи).

Як вивести бліх

Мало того, що жити по сусідству з блохами неприємно, це ще може бути і небезпечно. Членистоногі харчуються кров'ю людей і тварин, а їх укус викликає біль, подразнення, свербіж і почервоніння шкіри. До того ж вони можуть бути переносниками інфекційних захворювань, таких як гепатит, туберкульоз, тиф, чума, малярія та інших інфекцій.

Існує безліч різновидів цих паразитів, але в житлових кімнатах найчастіше можна зустріти земляних, трав'яних і бліх з вовни тварин.

Існує безліч різновидів цих паразитів, але в житлових кімнатах найчастіше можна зустріти земляних, трав'яних і бліх з вовни тварин

Проникаючи в житло, вони селяться в своїх улюблених місцях:

  • в килимах, покривалах, білизняних ящиках, м'яких меблів;
  • в ліжку;
  • в місцях відпочинку домашніх тварин;
  • під плінтусами, підвіконнями і шпалерами;
  • в інших затишних місцях, пазах і щілинах.

Блохи швидко розмножуються, тому при виявленні їх присутності в будинку, треба відразу вживати заходів щодо їх усунення. Різні види цього гнусу виводяться різними методами.

Котячі і собачі блохи

Якщо домашній вихованець раптом став свербіти і вести себе неспокійно, то, швидше за все в його шерсті завелися блохи. Їх можна легко виявити, оглянувши ділянки за вухами і живіт тварини. Саме там вони найчастіше відкладають свої личинки, а якщо опустити, наприклад, собаку в воду, то блохи почнуть активно стрибати на голову вихованця.

Блохи, що живуть на кішках і собаках, дуже схожі між собою і незначно відрізняються внутрішньою будовою. Мешкати вони вважають за краще в шерсті тварин, але часто кусають і людей. Укуси собачих і котячих бліх найбільш небезпечні, так як вони могли потрапити на шерсть від гризунів або інших заражених тварин. Якщо не займатися усуненням бліх у домашнього вихованця, то паразити можуть розмножитися настільки, що зроблять життя нестерпним.

Це цікаво: як позбутися від бліх з будинку

Існують кілька способів, щоб позбутися від комах у кішок і собак:

  • спеціальні миючі засоби і шампуні для тварин;
  • краплі на шерсть;
  • нашийники (частіше в якості профілактики);
  • спреї та аерозолі.

Найбільший ефект можна спостерігати від спреїв і аерозолів. При їх використанні треба врахувати той факт, що тварини часто лижуть шерсть, а в засобах містяться отруйні речовини, які можуть викликати отруєння. Тому перш ніж вибрати спосіб усунення бліх з шерсті тварин, бажано проконсультуватися з ветеринарним лікарем.

Постільні та білизняні блохи

Найчастіше блохи постійно не живуть в білизні. Вони змушені пересуватися в пошуках їжі, але можуть відкладати в білизні яйця. Неприємно коли блохи заводяться в ліжку. Саме в цьому місці їм найбільш комфортно, так як уві сні людина часто не відчуває укусів і кровопивці можуть спокійно харчуватися і розмножуватися.

Якщо після сну на тілі з'явилися червоні сверблячі укуси, переважно на ногах, а на постільній білизні невеликі чорні плями або крапки, то це говорить про появу бліх.

Якщо після сну на тілі з'явилися червоні сверблячі укуси, переважно на ногах, а на постільній білизні невеликі чорні плями або крапки, то це говорить про появу бліх

Тоді негайно потрібно здійснити такі заходи:

  • промити білизняні ящики і шафи з господарським милом або оцтом;
  • пропилососити м'які меблі;
  • випрати всю білизну в гарячій воді;
  • грунтовно пропрасувати речі;
  • ковдри, подушки, матраци на деякий час винести на мороз або добре прогріти на сонці.

Трав'яні і земляні блохи

Земляні блохи можуть проникати у житлові приміщення переважно в теплий період через вікна і двері. Зазвичай це трапляється в приватних будинках або в квартирах перших поверхів. Тепла температура повітря, відсутність провітрювання і світла, висока вологість і вогкість, бруд і пил сприяють їх швидкому розмноженню. Трав'яних бліх найчастіше приносять в оселю домашні тварини на своїй шерсті. В цьому випадку потрібно паралельно обробити і вихованця, щоб виключити подальше поширення паразитів.

Трав'яні і земляні блохи боляче кусаються і турбують людей і тварин. Але їх легше вивести, ніж комах інших видів. Досить усунути фактори, що сприяють їх розмноженню і провести дезінфекцію.

Як позбутися від паразитів

При появі паразитів в будинку, можна позбутися від них своїми силами, а можна вдатися до допомоги фахівців. Іноді буває, що самостійні дії не призводять до потрібного результату.

професійна дезінсекція

Виклик спеціальної служби вимагає витрат, але результат дезінсекції залишиться надовго. Попередньо фахівець проведе огляд території для оцінки ситуації. Після прийняття рішення по методу обробки, призначається час, до якого потрібно підготувати приміщення.

Професійна дезінсекція здійснюється трьома методами:

  • гарячим туманом;
  • холодним туманом;
  • дрібнокраплинного обприскуванням.

Принцип дії обробки холодних і гарячих туманом ідентичний. Проводиться зрошення поверхонь робочим розчином за допомогою генератора. При розпилюванні дрібні частинки рідини розлітаються як туман, а загибель комах і їх личинок відбувається майже миттєво.

Різниця холодного і гарячого способу обробки полягає в температурі складу. Зрошення гарячим туманом вважається найбільш ефективним, але його застосування може негативно позначитися на меблях, шпалерах і предметах інтер'єру.

Дрібнокрапельне метод обробки є самим бюджетним. Розпилення дезінфікуючої рідини відбувається за допомогою механічного або електричного обприскувача.

Аерозолі від бліх

Самостійно позбутися від бліх у квартирі можна за допомогою покупних аерозолів. Користуватися балоном досить просто, але засіб токсично і розпорошувати його потрібно обережно. Якщо виконувати всі інструкції, то за короткий час можна швидко і безпечно позбутися від паразитів, котрі пробралися в будинок.

Послідовність дій при позбавленні від бліх за допомогою аерозолю наступна:

  • закрити вікна і двері;
  • відсунути меблі від стін і відкрити доступ до кутів і плінтусів;
  • розпорошити засіб по підлозі, стінах, меблях, кутах і всіма місцями проживання паразитів;
  • залишити на кілька годин;
  • провітрити приміщення і провести прибирання.

Якщо є можливість знаходження в будь-якому іншому місці, то бажано не мити підлогу протягом 2-3 днів, щоб загинули всі личинки, і не виникло повторне поява бліх.

Найвідомішими побутовими розпилювачами є «Дихлофос», «Раптор», «Raid». Ці кошти доступні і прості у використанні, але при роботі з ними не варто забувати про засоби індивідуального захисту. Бажано надіти рукавички і окуляри, а органи дихання захистити за допомогою маски або марлевої пов'язки.

Розчини проти паразитів

У господарських магазинах крім аерозолів можна придбати спеціальні засоби від паразитів. Вони розлучаються водою і призначені для миття підлог і обприскування поверхонь.

Хімічні препарати нового покоління безпечні для людей і тварин та практично не мають запаху. Найбільш ефективні в боротьбі з гнусом речовини перметрин, піретрум, фіпроніл, які входять до складу відомих розчинів від бліх таких як «Ціфокс», «Тетрікс», «Гет», «Зона», «Кат». Популярний препарат «Кукарача», але він має найсильніший запах, поводитися з ним треба акуратно, дотримуючись усіх заходів безпеки.

Народні засоби виведення бліх

За допомогою народних засобів можна абсолютно без витрат позбутися від шкідників. Звичайно, при наявності великої кількості паразитів повністю усунути бліх буде важко. Народні засоби бажано використовувати в боротьбі з кровожерами не окремо, а в поєднанні з хімічними препаратами або в якості профілактики. Але при тривалому і регулярно застосуванні, навіть боротьба народними засобами здатна вивести бліх з будинку.

Найпопулярніші засоби:

  1. Змішати по 200 гр солі і соди, обробити килими, меблі, пористих поверхнях, потім зібрати пилососом.
  2. Розкидати кірки цитрусових по кутах кімнат, шаф, розкласти на столі, підвіконнях і меблів.
  3. Прекрасний засіб від бліх в будинку - це суміш часнику і дріжджів. Інгредієнти подрібнити і посипати ними поверхні, залишити на добу, а потім пропилососити.
  4. Насипати свіжої ялинової хвої на пористих поверхнях, залишити на час і прибрати.
  5. Можна використовувати пучки аїру, м'яти перцевої, полину. Рослини розкласти по дому, не забуваючи про шафи, ящики і килими.
  6. Можна приготувати безпечний склад з евкаліпта, полину і пижма в рівних частинах. Заварити рослини кип'яченою водою і дати настоятися кілька годин. Рідиною обробити поверхні, а для зручності можна вилити складу в пульверизатор і зрошена місця скупчення бліх.
  7. Ефірні масла лаванди, м'яти та евкаліпта теж дуже ефективні в боротьбі з паразитами. Ними можна обкурювати приміщення або капати на поверхні, щоб поширити запах.

Підготовка приміщення до дезінфекції

Щоб зберегти меблі і не пошкодити предмети інтер'єру при проведенні дезінфекції, до процедури потрібно підготуватися.

Бажано виконати наступні рекомендації:

  • добре пропилососити килими;
  • провести вологе прибирання;
  • почистити миючим засобом дивани, крісла та інші м'які меблі;
  • постільна білизна випрати і прибрати;
  • продукти харчування заховати в холодильник або в щільно закриті шафи;
  • накрити плівкою квіти і побутову техніку;
  • на час видалити домашніх тварин і птахів з приміщення;
  • над усіма речами домашніх вихованців прокип'ятити або викинути.

Після проведення прибирання, пиловий мішок з пилососа краще викинути, так як в ньому можуть зберегтися личинки і яйця бліх.

Усунення бліх в підвалі

У підвальних і цокольних приміщеннях приватних будинків можна спробувати позбутися від бліх самостійно тими ж методами, що і в житлових кімнатах. Для знищення членистоногих в підвалах багатоквартирних будинків краще вдатися до допомоги фахівців.

Нерідко для цих цілей професійні служби використовують дустовий порошки, які розпорошуються спеціальним обладнанням. Це гарантовано позбавить від кровососів на довгий час.

Рекомендації після завершення обробки

Після обробки необхідно протягом 1-2 годин провітрювати квартиру. Промити мильним розчином дверні ручки, стільниці, підвіконня, столи. Протягом 10 днів після професійної дезінсекції не бажано мити підлогу і стіни.

Якщо блошиних укусів уникнути не вдалося, то слід протерти місце почервоніння розчином соди в води для зняття роздратування. Можна місце укусу змастити зеленкою або спеціальним кремом.

Незважаючи на те, що в сучасному світі існує безліч хімічних засобів боротьби зі шкідниками, питання «Чому з'являються блохи в будинку, звідки і як позбутися від них?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама