Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Маленькі чорні шкідники

  1. Діагностика ураження трипсами
  2. профілактика
  3. Боротьба з трипсами
  • Діагностика ураження трипсами
  • профілактика
  • Боротьба з трипсами
  • Трипси - крихітні комахи, чорного кольору, в довжину досягають 1 мм в довжину. Трипси на кімнатних рослинах зустрічаються досить часто, поширюються вони досить швидко, можуть легко перескакувати з однієї рослини на інше, завдають шкоди безлічі рослин, але найчастіше вражає фуксію, бегонію, кодіеум. Відомо більше 5700 видів даного комахи, на Європейському континенті мешкає болеее 700 видів. Тельці трипса подовжене, харчуються вони соками рослин. Трипси наносять великої шкоди культурним рослинам. Трипси намагаються вести прихований спосіб життя, виявити перші осередки поширення цієї комахи буває важко. Трипси перебираються з одного аркуша на інший, при цьому вони залишають за собою білий або сріблястий наліт. Великої шкоди трипси завдають не листю, а квіткам. Квітковий трипс сильно вражає квітки рослини, вони покриваються білим нальотом, плямами, сильно деформуються, в результаті просто опадають. Трипси здатні сильно послабити рослини, швидкість його росту почне зменшаться, можливо що пагони перестануть з'являтися. Також трипси переносять різні захворювання, які небезпечні для рослини, наприклад антракноз.

    Діагностика ураження трипсами

    Личинки і дорослі особини харчуються соками рослини, в ході цього, рослина покривається жовтими і білими плямами або смугами, листя деформуються, в них утворюються отвори і вони в'януть Личинки і дорослі особини харчуються соками рослини, в ході цього, рослина покривається жовтими і білими плямами або смугами, листя деформуються, в них утворюються отвори і вони в'януть. На ранніх етап зараження трипси складно помітити, вони будуть мешкати на нижньому боці рослинах. На пізніх етапах зараження стає легко діагностувати трипси, фото наочно продемонструють як виглядає саме комаха і сліди його життєдіяльності.

    профілактика

    Трипси дуже ніжні комахи, вони не витримують низьких температур і високої вологості повітря Трипси дуже ніжні комахи, вони не витримують низьких температур і високої вологості повітря. Трипси рідко зустрічаються взимку і восени, але у весняно-літній період треба бути уважним, і періодично оглядати рослини не предмет зараження. Рослина необхідно обприскувати, хоча б зрідка, але краще щоб вологість повітря в кімнаті була досить високою. Рослинам необхідно забезпечити приплив свіжого повітря, при цьому не допускайте протягу, протяг негативно впливає на безліч рослин. Якщо ви виявили уражене рослина, його слід ізолювати, а всі інші рослина як слід обприскати і протерти вологою тканиною. З настанням весни, деяким рослинам можна влаштовувати душ.

    Боротьба з трипсами

    Боротьба з трипсами

    Отже, якщо ви виявили трипсів, треба відразу починати боротися з цим шкідником. Боротьба ця, до речі, досить легка, при чому на будь-яких стадіях зараження, трипси досить хисткі комахи. Щоб впоратися з трипсами на ранніх стадіях зараження треба всього лише добре підняти вологість повітря, найкраще вимити рослина під душем. Також, можна обприскувати рослина мильним розчином, розчин готувати з розрахунку 2-3 мл рідкого мила на літр води. Найкраще обприскувати рослина кілька разів, протягом 2-3 днів.

    Якщо рослина давно знаходиться під впливом трипсів, слід використовувати хімічні препарати (інсектициди), перед тим як застосувати інсектициди, рослина найкраще вимити під душем або хоча б рясно обприскувати.

    Можна використовувати такі хімічні препарати для боротьби з трипсами:

    1. Фитоверм. Слід приготувати розчин з розрахунку 2 мл Фітоверма на 200 мл води або 10 мл на 1 літр води. Отриманим розчином слід обприскувати рослину, після обприскування, рослина слід накрити поліетиленовим пакетом і залишити на добу.

    2. Актелік. Розчинити одну ампулу АКТЕЛІК на літр води. Отриманим розчином рослина обприскується, і також накривається пакетом на добу. Враховуйте що Актелік має дуже різкий запах.

    3. Карате. Треба взяти 0,5 мл препарату (це чверть ампули) на 2,5 літра води. Даним розчином обприскувати рослину.

    Обробку слід проводити 2-3 рази (не більше 4 разів) з інтервалом в 7-10 днів. Після обробки рослини, приміщення слід добре провітрити, дані препарати токсичні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама