Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мошки в кімнатних квітах, 8 способів як позбутися квіткової мошки, профілактика появи.

  1. Чи небезпечні квіткова мошка для людини?
  2. Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?
  3. Профілактика появи мошок в кольорах.


Питання про те, як позбутися від мошок в кімнатних квітах дуже знаком тим, хто не тільки любить домашні квіти, а й розводить їх. Сьогодні досить-таки модно мати зелені рослини в квартирі або приватному будинку, а крім цього, це ще й корисно, оскільки навіть без частого провітрювання в кімнаті буде свіжо, адже фотосинтез збільшує обсяг кисню. А це означає, що дихати буде набагато легше.

Зміст:

  1. Чи небезпечні квіткова мошка для людини?
  2. Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?
  3. Профілактика появи мошок в кольорах.

Особливо кімнатні квіти корисні для маленьких дітей, яким необхідний чисте повітря. Крім такої корисної функції, кімнатні рослини ще є своєрідним елементом декору. Завдяки величезному асортименту екзотичних квітів, можна «перетворити» квартиру в справжній ботанічний сад, з усім пишнотою «зелених» представників.
Однак, кімнатні рослини теж в силах доставляти нам ряд проблем, і однією з них є квіткова мошка, позбутися від якої досить складно.


Оскільки поява будь-яких комах в квартирі, будь то мурахи , таргани або звичайні мухи ми зовсім не раді, то і при появі квіткової мошки ми починаємо бити тривогу і дзвонити в усі дзвони, адже невідомість завжди лякає. Отже, для того щоб відповісти на питання «чи небезпечна квіткова мошка для людини», необхідно виявити причини виникнення цих комах і зупинитися на шкоду, яку вони приносять.

Чи небезпечні квіткова мошка для людини?

Часто ми помічаємо, що в будинку з'явилися дрібні мошки, але списуючи це на те, що давно не виносився сміття або в вазі довго стояли квіти, не надаємо цьому значення, сподіваючись, що комахи зникнуть самі собою. Але цього не відбувається, тому як ці дрібні мошки є сциарід, або як їх називають в народі квіткової мушкою.


Ці комахи не тільки сидять на рослинах і літають над ними, але і повзають по грунті у великій кількості. Квіткові мошки виникають унаслідок рясного і через чур частого поливу рослин, в результаті чого грунт навіть не встигає просохнути, як отримує нову порцію води.
Для рослин такі комахи не небезпечні, принаймні для «зовнішньої» частини, а ось коренева система може серйозно постраждати, адже мошки активно відкладають личинки саме на грунті. Якщо в горщику спостерігається величезне число личинок, то необхідно пересадити квітку в новий «здоровий» грунт, який необхідно обробити спеціальним засобом від мошки.
Для людини квіткова мошка не представляє будь-якої загрози, оскільки не кусає і не здатна заразити. Звичайно, на стані психіки ці комахи позначаються негативно, адже мало хто зможе витримати таке нашестя комах в своєму будинку. Особливо вражатися можуть маленькі діти, тому стежити за грунтом в квіткових горщиках потрібно регулярно і намагатися не допускати утворення квіткової мошки, щоб в майбутньому не витрачати час на важку боротьбу з нею.

Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?

Як же позбутися від мошок в кімнатних квітах, і чи можна позбутися від них назавжди? Так, усунути цих комах ми в силах, але повторне виникнення залежить виключно від нас і від того, яким чином ми будемо здійснювати догляд за рослинами.
Сциарід з'явилися в природі досить давно, тому навіть наші предки вже були знайомі з ними, в зв'язку з чим існує достатня кількість народних рецептів для боротьби з цими комахами.

Спосіб № 1: Економний і дієвий, але мінус в тому, що для повного позбавлення від мошки необхідно досить довго часу. Необхідно обробити квітковий горщик наступним чином: взяти чотири сірники, увіткнути їх головками в грунт, і трохи зволожити її. Періодично необхідно перевіряти стан сірників, і після того як сірка розчинитися в грунті, потрібно замінити сірники новими. Для повного усунення мошки необхідно повторити процедуру 5-6 разів. Така кількість процедур необхідно для того, щоб загинули всі личинки, які мошка відкладає в грунті.

Спосіб №2: Найпопулярніший. Для позбавлення від квіткової мошки наші прабабусі і прадідусі використовували слабкий розчин марганцівки. Процедуру необхідно повторити кілька разів з проміжком у два дні. Головне, не зробити розчин занадто сильним, адже можна спалити всю кореневу систему рослини. У цій справі перевагу слід віддати систематичності поливу, а не силі концентрації.

Спосіб №3: Найдавніший. Для поливу рекомендується використовувати мильний розчин. Однак необхідно бути обережними з концентрацією, щоб уникнути засаленість грунту.

Спосіб №4: Є давнім рецептом німецьких квітникарів. Необхідно взяти три головки часнику, подрібнити їх або розчавити за допомогою спеціального кухонного пристосування, і залити літром кип'яченої води. Суміш настоюється протягом чотирьох годин, після чого цим настоєм слід обприскати сама рослина, а після цього полити грунт. Цей рецепт гарний тим, що для позбавлення від мошок вистачить і двох процедур, але може бути неприємний тим, хто не любить запах часнику.

Спосіб №5: Підходить для любителів цитрусових. В такому разі не доведеться навіть витрачатися, так як необхідна тільки цедра. Її потрібно поділити на рівні шматочки і встромити їх у землю на відстані 4-6 см.

Спосіб №6: Інакше кажучи, часниковий. Кілька зубчиків часнику потрібно розрізати уздовж, і розмістити по всій площі грунту зрізаної частиною вниз.

Спосіб №7. Необхідно взяти потрібну кількість кропу, в залежності від розміру гірка, і розкласти його по всій поверхні грунту. Міняти гілочки кропу потрібно кожні два дні.

Спосіб №8. Багаторазова обробка рослин тютюновим настоєм, для приготування якого необхідно 20 грам тютюну настояти в підлогу літрі води. А через два дні розбавити розчин ще літром води і провести обробку верхній частині рослин.

Завдяки тому, що науці не властиво стояти на місці, сьогодні позбутися квіткової мошки можна не тільки народними способами, але і сучасними засобами. Допомога в боротьбі з вошами може надати всім відомий олівець від комах «Машенька».
Потрібно зішкребти з олівця деяку частину і розсипати стружки на грунт. Також можна намалювати кілька позначок на самому горщику. Багато квітникарі радять використовувати «Раптор». Останнім часом популярність завоювали квіти - Мухоїди, вони теж допомагають в боротьбі з мушкою, ось тільки з відкладаються личинок знову будуть виростати нові особини. Серед квітникарів популярність здобули магазинні засоби: «Грім-2», «Базудин», Мухоїд.

Профілактика появи мошок в кольорах.

Щоб вам не довелося «ламати» мозок в пошуках кошти для боротьби з даними комахами, необхідно проводити профілактику появи мошок в кольорах.

  • Слід не "переборщувати» з поливами, так як найчастіше мошки з'являються саме з цієї причини;
  • Не слід поливати рослини чайним відваром, як свідчать багато рецептів «народників»;
  • Грунт в горщиках повинна бути чистою. Все опале листя і суцвіття необхідно видаляти;
  • Купивши грунт, не забудьте його пропарити / проморозити;
  • Покривайте землю в горщиках мармуровою крихтою, щоб мошкам нікуди було відкласти личинки;
  • При пересадки рослин слід обробити горщик окропом або розчином марганцівки;
  • Не варто використовувати грунт з гниють рослинними залишками;
  • Поверхня ґрунту можна присипати золою або крупним піском;
  • Не забувайте рихлити землю, адже так вода не буде застоюватися.

Незважаючи на той факт, що квіткова мошка безпечна для людини, вона все-таки приносить ряд проблем, пов'язаних з її винищенням. Тому краще запобігати виникненню даних комах, небезпечних для ваших кімнатних рослин!



Чи небезпечні квіткова мошка для людини?
Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?
Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?
Чи небезпечні квіткова мошка для людини?
Як позбутися від мошок в кімнатних квітах?
Як же позбутися від мошок в кімнатних квітах, і чи можна позбутися від них назавжди?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама