Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Нашийник від бліх та кліщів для собак: який краще, інструкція

  1. Загальний опис і механізм дії Існує два різновиди нашийників від паразитів: Гнучка стрічка, просочена...
  2. який вибрати
  3. хімічний
  4. біологічний
  5. ультразвуковий
  6. Як використовувати
  7. Коли краще не застосовувати
  8. Переваги і недоліки

Загальний опис і механізм дії

Існує два різновиди нашийників від паразитів:

  1. Гнучка стрічка, просочена відлякують кровососів речовинами.
  2. Нейлоновий або ПВХ ремінець з ультразвуковим пристроєм.

Більше поширений перший тип. Коли таку стрічку надягають на пса, вона нагрівається і починає виділяти речовини, що вбивають або відлякують шкідливих комах.

Залежно від моделі нашийник може грати роль тільки профілактичний засіб або знищувати вже з'явилися паразитів.

Відео «Як вивести бліх у собак»

З цього відео ви дізнаєтеся, як вивести бліх у собак в домашніх умовах.

який вибрати

Дізнаємося, які існують різновиди нашийників.

хімічний

хімічний

Найефективніше, але в той же час небезпечна засіб. Високотоксичні інсектициди проникають в кров тварини, роблячи її отруйною для паразитів: блоха або кліщ, укуси таку собаку, швидко гинуть. У повну силу нашийник починає діяти в середньому через два дні після початку носіння.

Увага! Хімічні моделі не можна використовувати для цуценят, вагітних сук, старих, хворих і ослаблених тварин.

Більшість виробників просочує стрічки не тільки інсектицидами, що вбивають бліх і кліщів, але і репелентами, заздалегідь відлякують їх. Однак репеленти вивітрюються швидше: таким чином, через кілька місяців паразити будуть гинути тільки після укусу, що не виключає небезпеки передачі гельмінтів, вірусних і бактеріальних інфекцій.

біологічний

біологічний

Біологічні моделі просякнуті виключно натуральними речовинами: ефірними маслами, витяжками трав і т. Д. Вони не вбивають, а відлякують паразитів. Важливо не упустити момент, коли просочення почне зникати. Термін використання повинен бути зазначений в інструкції.

Біологічний нашийник проти бліх підходить для собак будь-якого віку.

ультразвуковий

ультразвуковий

Такі моделі обладнані пристроєм, що випускає високочастотний звук, який відлякує паразитів. Ультразвуковий нашийник від бліх і кліщів для собак можна використовувати без обмежень за віком або станом здоров'я вихованця.

До недоліків відноситься низька в порівнянні з іншими моделями ефективність. Час від часу в пристрої потрібно міняти батарейки.

Як використовувати

Перед придбанням тієї чи іншої моделі обов'язково вивчіть інструкцію.

Існують нашийники для різних вагових категорій - вони відрізняються концентрацією активних речовин. Неправильно підібрана модель буде неефективна або стане причиною важкого отруєння вихованця.

В описі повинно бути вказано, чи сумісний цей нашийник з іншими засобами від комах (шампунями, спреями і т. Д.), І з якого віку його можна застосовувати. Чесні виробники вказують можливі побічні ефекти, а також протиотруту, яке потрібно використовувати при отруєнні просоченням.

Якщо ваш пес любить купатися на прогулянках, вибирайте водостійкі моделі.

Перед тим як надягати нашийник (особливо біологічний), тварина потрібно вимити шампунем від бліх. В іншому випадку паразити можуть сховатися від запаху на хвості собаки.

Вільне відстань між ремінцем і шиєю має становити 1,5-2 см. Надлишок стрічки необхідно обрізати, щоб собака не почала його жувати або облизувати.

Не забувайте стежити за самопочуттям вихованця. Якщо у пса почалися задишка, нудота, сльозотеча, набряки та інші прояви отруєння або алергії, нашийник потрібно негайно зняти і дати тварині протиотруту.

При використанні хімічної моделі собаці не можна ночувати в господарській спальні - виділяються речовини можуть бути небезпечні в тому числі для людей. Після контакту з вихованцем потрібно мити руки з милом.

Коли краще не застосовувати

Як уже зазначалося, хімічні нашийники можна використовувати тільки для дорослих і абсолютно здорових тварин. У цуценят вони можуть привести до важкого отруєння як при безпосередньому контакті, так і через молоко матері-годувальниці суки. Попадання інсектицидів в кров вагітної самки майже напевно закінчиться загибеллю плодів.

Хімічні моделі не можна використовувати і в тому випадку, якщо в будинку є маленькі діти. Вони можуть отруїтися які виділяються в повітря репелентами або пожувати сам нашийник. Будьте пильні і в тому випадку, якщо у вас є інші собаки або кішки: всі вони можуть спробувати отруєну стрічку на зуб.

Біологічні нашийники майже безпечні, але можуть викликати алергію через індивідуальної нестерпності окремих компонентів або головний біль через занадто різкого запаху.

Переваги і недоліки

Кожен тип має свої переваги й недоліки.

Хімічні нашийники швидко і надійно знищують паразитів, але в той же час підходять не для всіх тварин. Вони можуть нашкодити як самому собаці, так і її власникам.

Біологічні відносно нешкідливі, їх можна надягати на будь-яких собак, але вони менш ефективні. До того ж паразити можуть оселитися на хвості.

Ультразвукові моделі повністю безпечні, але найменш надійні.

До загального гідності нашийників можна віднести простоту їх використання. На відміну від шампунів, крапель та інших засобів, які потрібно використовувати раз на місяць, а то й частіше, нашийник діє кілька місяців без додаткових зусиль з боку власника.

Вихованці наших читачів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама