Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підвальні блохи - як позбутися?

  1. Що являють собою паразити, в чому їх небезпека
  2. особливості паразитів
  3. Місця проживання
  4. фактори небезпеки
  5. Боротьба з паразитами
  6. Захист підвалу від бліх
  7. Обробка квартири
  8. Обробка тварин
  9. профілактика

Як окремий біологічний вид, підвальні блохи не існують. Це, скоріше, загальна назва всіх видів паразитів, які можуть оселитися в міській квартирі. Свою назву вони отримали через найбільшого скупчення саме в підземних, цокольних, підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків, а також в льохах і підпіллі приватних будинків, дачних ділянок. Комахи є переносниками ряду інфекційних захворювань, становлять загрозу здоров'ю мешканців будинків. Необхідно знати, як позбутися від підвальних бліх, не допускаючи надалі небажаного сусідства.

Що являють собою паразити, в чому їх небезпека

Багато людей недооцінюють небезпеку, що чатує нас при появі в погребі, підвалі або житловому приміщенні комах-шкідників. Це неправильний підхід. Паразити не тільки доставляють нам і нашим домашнім вихованцям масу незручностей. Вони здатні стати причиною загибелі своїх жертв.

Вони здатні стати причиною загибелі своїх жертв

Укуси підвальних бліх можуть привести до смерті

особливості паразитів

Дрібні комахи, розміром не більше 4 мм у довжину, не мають крил. Життєвий цикл паразитів дуже короткий, що компенсується їх високою плодючістю і адаптацією до несприятливих умов навколишнього середовища.

До підвальним, або статевим, блохам відносяться такі види:

Щурячі блохи найнебезпечніші

Зустрічаються кролячі і козячі блохи. Обивателю важко розібратися візуально, який саме паразит вибрав його житло своїм будинком, але це і не потрібно. Важливо, що всі перераховані види нападають на домашніх вихованців, людини, представляючи собою серйозну небезпеку.

Дорослі комахи відкладають яйця, з яких незабаром з'являються личинки. Личинки паразитів несприйнятливі до перепадів температури, здатні довгий час зберігати життєздатність в замерзлому стані, чекаючи сприятливих обставин. Їжею личинкам служать гниють сміттєві залишки, шерсть або частинки екскрементів тварин.

Після окукливания шкідники поширюються з підвалів на верхні рівні в пошуках постійного джерела живлення - теплокровного тварини. Незважаючи на відсутність крил, поширення відбувається дуже швидко: підвальні блохи прекрасно стрибають на великі відстані, чіпляючись міцними лапками до тіла жертви.

Сильно розвинені задні кінцівки паразита забезпечують йому досягає півтора метрів стрибок, передні кінцівки, що володіють гострими захопленнями, дозволяють міцно утримуватися на жертві. Крім джерела їжі, жертва комахи є засобом транспортування паразита.

Крім джерела їжі, жертва комахи є засобом транспортування паразита

стрибок блохи

Місця проживання

Найбільш комфортні місця для проживання і розмноження членистоногих комах - купи сміття, дрантя, пилу, пророслої трави в підвалах, льохах, цокольних приміщеннях, вентиляційних і каналізаційних шахтах. Завдяки постійному температурному режиму і підвищеної вологості, блохи прекрасно почувають себе, активно розмножуються, заполоняють верхні рівні будівлі, не гребуючи навіть житловими приміщеннями.

У квартирах вони вважають за краще для розселення і розмноження важкодоступні мало провітрюваних місця за плінтусами, під килимами, в шафах, на підстилках домашніх вихованців.

Харчуються блохи кров'ю тварин, людини, нападають практично на будь-який ссавець, що перевершує за розмірами миша. При цьому вони не перебувають постійно на шкірі жертви, лише встрибують, щоб отримати дозу їжі. Блоха прокушує шкіру гострими щетинками, проникаючими до русла судини. Наситившись, паразит залишає жертву, шукаючи більш зручні місця розмноження, виведення потомства. Так відбувається їх постійне поширення і освоєння нових територій проживання.

Так відбувається їх постійне поширення і освоєння нових територій проживання

Цикл розвитку бліх

фактори небезпеки

Укуси бліх дуже болючі, під час укусу відбувається вкидання жертві ферменту, який перешкоджає згортання крові і здатного викликати сильні прояви алергії, аж до втрати свідомості, навіть зупинки дихання. Місця укусів червоніють, опухають, з'являється безперервний свербіж. Розчісування укусів викликає утворення ранок, подряпин, відбувається поширення інфекції, часто виникає нагноєння. Таке явище називається пулікозом.

Крім цих симптомів, спостерігаються інші наслідки укусів:

  • підвищення температури тіла, жар;
  • запальні процеси, висип;
  • відчуття тяжкості в грудній клітці, утруднення дихання;
  • головні болі, нервові розлади;
  • спазми шлунку, діарея.

Після укусу блохи може підвищиться температура тіла

Блохи в підвалі (їх кігті, тіло) - джерела поширення бактерій і яєць гельмінтів.

Найбільшу небезпеку становлять комахи, будучи переносниками багатьох інфекційних захворювань, навіть епідемій. Найстрашнішою інфекцією багато століть залишалася чума, через яку гинули міста, вимирали цілі народи. Крім чуми, блохи передають інші небезпечні інфекції:

  • гепатит;
  • сальмонельоз;
  • туберкульоз;
  • енцефаліт;
  • туляремію;
  • трипаносомоз;
  • бруцельоз;
  • сибірську виразку;
  • тиф.

Основні ознаки гепатиту

Підвальні блохи становлять загрозу життю домашнім вихованцям, переносячи на їх шерсть личинки гельмінтів, цепней, стрічкових черв'яків. Розчісуючи місця укусів, жертва заражається інфекцією. По завершенні періоду інкубації домашні тварини втрачають вагу, виявляють занепокоєння. Хвороба здатна викликати сильне виснаження, привести до смерті вихованця.

Щоб не допустити виникнення, поширення інфекції, запобігти серйозні наслідки, усунути можливі ризики, необхідно знати, як позбутися від статевих бліх назавжди.

Що робити, якщо в квартирі завелися блохи

Боротьба з паразитами

Своєчасне знищення бліх в підвалі допомагає не тільки підтримувати нормальний санітарний стан всієї будівлі, але також перешкоджає виникненню і поширенню небезпечних інфекцій.

Знищення комах включає кілька етапів:

  • обробку підвалів;
  • обробку житлових приміщень:
  • лікування тварин.

Практично у всіх містах існують спеціальні санітарні служби по знищенню паразитів. Фахівці служб безпечно, якісно і професійно виведуть бліх з погреба, підвалу, квартири, всього будинку. Якщо поширення комах являє невеликі масштаби, можна провести боротьбу самостійно.

Якщо поширення комах являє невеликі масштаби, можна провести боротьбу самостійно

Обробка підвалу від бліх

Захист підвалу від бліх

Важливу роль в боротьбі з паразитами грає обробка підвалів від бліх . Виводити паразитів в підвалі слід планомірно і комплексно, використовуючи сучасні хімічні препарати, народні засоби . Інакше важко буде уникнути повторної появи комах.

Першочергове завдання - знищення гризунів в підвалі сміттєпроводі, на горищі, які розносять бліх, і запобігання їх подальшого появи. З цим ефективно впораються СЕС. Слід пам'ятати, що в підвалах можуть з'являтися тварини, які не пройшли обробку від паразитів. Вони можуть стати причиною повторного поширення бліх. Потрібно продумати заходи запобігання подібних ситуацій.

Далі слід безпосередня обробка підвалу потужними інсектицидами. СЕС підбере найбільш підходяще засіб від підвальних бліх , Швидко, професійно, гарантовано обробить приміщення, заощадить мешканцям час, сили.

Обробляти підвал власними силами рекомендується, застосовуючи потужні хімічні препарати:

  • Тетрікс;
  • Діклофос;
  • діазінон;
  • пиретрум;
  • Кукарача;
  • Карбофос.

Тетрікс;   Діклофос;   діазінон;   пиретрум;   Кукарача;   Карбофос

Перед безпосередньою обробкою потрібно прибрати все сміття, пил, закрити всі щілини, дірки, щоб запобігти появі гризунів.

Додатково можна обробити стіни і підлогу підвалу настоянкою полину. Таке народний засіб надійно відлякує паразитів.

Обробка квартири

Під час обробки житлового приміщення не повинно знаходитися сторонніх людей, домашніх тварин в квартирі. Кожну поверхню, щілину, предмети меблів обприскують інсектицидами:

  • кат;
  • карбофос;
  • Раптор;
  • Комбат;
  • Ціфокс;
  • Get.

кат;   карбофос;   Раптор;   Комбат;   Ціфокс;   Get

Особливу увагу приділити місцям відкладення личинок, обробити їх вищевказаними препаратами (ефективні проти личинок Таран, Пиретрум) або дуст, крейдою (Фенаксін, Чистий дім, Машенька).

Вікна слід щільно закрити, залишити квартиру на кілька годин. Після цього приміщення ретельно провітрити, обов'язково провести вологе прибирання. Закріпити результат допоможе такий народний засіб як розвішування в квартирі (підвалі) кущів пижма, полину.

Обробка тварин

Вивести з вовни вихованців підвальних бліх допоможуть наступні засоби:

  • спеціальні шампуні;
  • краплі на холку (н. п., Stronghold);
  • нашийники проти бліх.

Обробка тварини починається з миття шампунем. Процедура проводиться 2 - 3 рази через кілька днів, поки паразити не зникнуть. Потім пару раз використовувати шампунь як профілактичний засіб.

Потім пару раз використовувати шампунь як профілактичний засіб

Домашніх тварин потрібно кілька разів помити шампунем

Краплі - ефективний препарат для знищення наявних бліх і відлякування нових. Кілька крапель наносяться на холку тваринного 1-2 тижні поспіль.

Запобігти появі нових паразитів покликані спеціальні нашийники, що відлякують бліх від декількох тижнів до місяця.

Придбати всі препарати можна у ветеринарній аптеці. Особливу увагу слід звертати на рівень токсичності обраного кошти, розміри тварини, щоб виключити можливий ризик отруєння вихованця.

Важливо! Щоб уникнути повторного зараження, проводити обробку слід комплексно, включаючи всі етапи. Під'їзди багатоквартирних будинків обробляють цілком, інакше знищення бліх в окремо взятому місці неминуче призведе до їх появи в іншому. Боротьба стане нескінченною, безглуздою.

профілактика

Тривала боротьба з підвальними блохами вимагає великих витрат часу. Потрібно докласти багато зусиль, щоб остаточно здолати ворога, не допустити його повторного появи. Тому так важливо знати не тільки, як вивести статевих бліх, а й як запобігти їх початкове поява в житло, що допоможе уникнути багатьох проблем.

Важливо постійно підтримувати належний санітарний стан житлових і нежитлових приміщень, усувати сприятливе середовище для виникнення паразитів. Регулярно проводити прибирання підвалів, їх провітрювання, обробляти домашніх тварин засобами від підвальних бліх.

Відео: Нашестя бліх методи боротьби

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама