Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шампунь від бліх для собак - як вибрати і обробити дорослих собак і цуценят

  1. дія шампуню
  2. Переваги і недоліки
  3. застосування
  4. Як помити цуценя

Шампунь від бліх для собак переважно застосовується у випадках, коли не можна використовувати аерозольні речовини або не рекомендується носити нашийник. Обробка домашнього вихованця спеціальними засобами дуже важлива, тому що кровоссальні паразити не просто вносять в його життя дискомфорт, але і являють собою справжню загрозу для здоров'я. Про це повинен пам'ятати кожен господар дорослого собаки або маленького цуценя, щоб уберегти його від неприємностей.

дія шампуню

За допомогою шампуню можна обробити шкіру і шерсть вихованця, позбувшись при цьому не тільки від дорослих бліх, а й від їх личинок.

Густа піна мильного розчину обмежує руху паразитів, вони грузнуть в ній, а потім легко змиваються під струменем води.

Крім того, ефективність застосування шампуню обумовлена ​​тим, що під його впливом відбувається зміна клітинної мембрани комахи, воно стає нездатною до утримання вологи і в підсумку гине від зневоднення.

Крім того, ефективність застосування шампуню обумовлена ​​тим, що під його впливом відбувається зміна клітинної мембрани комахи, воно стає нездатною до утримання вологи і в підсумку гине від зневоднення

Чинне засіб препарату впливає на клітинні мембрани паразита

У складі шампуню знаходяться інсектициди і піретроїди (штучні аналоги природних інсектицидів), а також:

  • етофенпрокс;
  • перметрин;
  • Фенотрін.

Всі ці речовини відлякують паразитів і забезпечують вихованцеві довготривалий захист. При цьому вони не всмоктуються в кров, що дуже важливо для здоров'я собаки.

Інсектициди дуже ефективні в боротьбі з блохами, тому що проникають через хітиновий панцир і викликають у них параліч тривалістю 48 годин. Це призводить до загибелі дорослих особин і личинок.

Шампуні для собак можуть попереджати зараження паразитами або ж мати поствременной ефект, тобто боротися з інвазією. Сучасні препарати в більшості своїй поєднують превентивні та активні заходи.

Сучасні препарати в більшості своїй поєднують превентивні та активні заходи

Переваги і недоліки

Шампунь проти бліх має певні переваги в порівнянні з іншими методами обробки собак для попередження зараження або позбавлення від паразитів.

Шампунь проти бліх має певні переваги в порівнянні з іншими методами обробки собак для попередження зараження або позбавлення від паразитів

Такий спосіб обробки м'яко впливає на тварину

Серед них:

  • можливість помити вагітну або годує собаку;
  • м'якість кошти і забезпечення догляду за шкірою і шерстю;
  • доступність;
  • висока ефективність;
  • застосування на шкірі з ушкодженнями (рани, садна, екзема і т. д.);
  • можливість обробляти цуценят у віці до 8 тижнів;
  • застосування для собак в післяопераційний період і для хронічно хворих особин.

При перерахованих перевагах не варто вважати шампунь повністю безпечним, його відносять до категорії умовно-безпечних.

Деякі тварини мають індивідуальну непереносимість до його компонентів, він подразнює слизові, що приносить сильний дискомфорт.

При цьому, використовуючи даний засіб, натомість більш агресивних, господар вихованця зберігає здоров'я цуценят, яких виношує або вигодовує собака. Якщо правильно провести процедуру, це допоможе уникнути отруєння домашнього улюбленця. Крім того, шампунь не зачіпає імунну систему ослабленого тварини, яка не переносить інсектициди в складі протиблошині крапель.

Недолік шампуню полягає тільки в тому, що ефект його застосування хоч і триває кілька днів, але не володіє залишковим дією.

застосування

Тільки правильне використання шампуню призведе до очікуваного результату. Якщо позбутися від паразитів таким способом не вдається, то, можливо, цього послужили наступні причини:

  • була придбана підробка;
  • засіб має занадто низьку ціну;
  • не дотримано правила використання, викладені в інструкції;
  • замість бліх потрібно виводити кліщів або власоедов.

Обробка собаки складається з декількох етапів:

  1. Підготовчий. Пол затьмарюється будь-яким вбираючим матеріалом, готується поводок, вибирається одяг, здатна закрити тіло господаря. У високу банку наливають мильний розчин, зробивши тим самим пастку для стрибаючих бліх. Готують кілька великих рушників спеціально для того, щоб витирати собаку.
  2. Основний - купання. Яких би розмірів не був вихованець, його прив'язують, добре змочують шерсть і намилюють. Ретельно масажними рухами промивають шию, живіт, боки і пахви собаки, не допускаючи того, щоб вона слізивала піну. Витримують від 5 до 15 хвилин, розчісуючи шерсть гребенем з дрібними зубами, потім змивають водою до повного зникнення піни. Господарю дуже важливо пам'ятати, що блохи в агонії можуть кусатися, що відіб'ється на поведінці навіть самого спокійного вихованця.
  3. Заключний. Собаку витирають до стану злегка вологою вовни, вручну прибирають бліх з морди, вух, підборіддя. Добре вичісують вихованця, обробляють при необхідності рани Спасителем. Забезпечують відсутність протягів в приміщенні.

    Нанесіть препарат і не змивайте його 10 - 15 хвилин

Ретельне дотримання правил проведення процедури призводить до очікуваного результату.

Як помити цуценя

Блохи паразитують не тільки на дорослих собак, але і на маленьких цуценят. Для них таке сусідство може виявитися згубним, тому що молодий організм ще не зміцнів. Тому дуже важливо не нехтувати протиблошині обробкою вихованця.

Навіть якщо на вигляд щеня виглядає дурним, в процесі купання можуть виникнути певні складнощі.

Найкраще вибрати такий шампунь, який зроблений на основі натуральних інгредієнтів і підходить за віком тварині. Ніколи не можна використовувати ті, що призначені для людини.

Щоб вихованець не злякався, слід постелити на дно раковини або ванною антиковзаючий килимок і включити воду тонким струменем. Наповнюють ємність для купання обережно, використовуючи теплу воду. Цуценята дуже швидко переохолоджується, про це обов'язково потрібно пам'ятати.

Мийте цуценя в тазу, стежте, щоб піна не потрапила в очі

Вся процедура обробки маленького вихованця повинна нагадувати процес миття дорослої собаки, але все діїздійснюють плавно, не забуваючи розмовляти з твариною.

Піну ретельно вимивають з вовни і складок на тілі цуценя. Не можна допускати попадання її в пащу тварини або на слизові оболонки.

Не варто зловживати купанням, інакше навіть при застосуванні дорогого якісного препарату на шкірі може з'явитися сильне роздратування. Детальніше про боротьбу з блохами дивіться в цьому відео:

Шампунь від бліх для цуценят на етикетці завжди має вказівку на вік, з якого засіб можна використовувати. Дані рекомендації слід дотримуватися в обов'язковому порядку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама