Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прикраса салатів своїми руками: опис покроково, ідеї та рекомендації

  1. Прикраса салатів своїми руками: вибір «посуду»
  2. Як оригінально подати салатик?
  3. Прикрашаємо закуску овочами: ідеї та рекомендації
  4. Що можна зробити з яєць?
  5. Прикраса салатів своїми руками: ідеї

Давно доведено, що зовнішня краса грає важливу роль абсолютно в усьому. Навіть самий посередній продукт, оформлений належним чином, приверне увагу краще, ніж такий же, але позбавлений цього. Відносно різних страв дане твердження також можна застосувати, тому вміти красиво подати приготовану їжу варто кожної господині. Особливо якщо це стосується святкового столу. Зокрема, прикрасити салати своїми руками зовсім не складно.

Прикраса салатів своїми руками: вибір «посуду»

Прикраса салатів своїми руками: вибір «посуду»

З урахуванням того, що салати найчастіше є стравами, в основному з'являються на святкових столах, і відсутніми - на буденних, прикрашати їх просто немає часу, адже потрібно приготувати кілька видів страв, при цьому, зберігши їх свіжість. Тому в більшості випадків салати представляють собою просту суміш декількох інгредієнтів, заправлених соусом і викладених подібної «купою» в красиву чашу. Експрес-метод, на який вистачає сил у господинь, являє собою додавання зелені, викладеної по колу або увіткненою в середину. Однак це далеко не єдиний спосіб оформлення салату, який можна придумати, навіть якщо розбирати лише прості і швидкі варіанти.

Наприклад, досить замінити «блюдо», в якому буде подаватися салат, щоб сильно вплинути на його зовнішній вигляд. І це аж ніяк не означає, що Вам необхідно серед декількох порцелянових або скляних салатниць проводити відбір на кращу: чаша може бути і більш натуральної, а також екзотичною. Зокрема, завжди можна перекласти суміш інгредієнтів в блюдо з твердого фрукта або овоча, позбавленого своїх нутрощів. Найкраще для цього підходять перці, ананаси, кокоси, а також авокадо і яблука. Безумовно, конкретний продукт підбирається в залежності від того, які компоненти складуть той чи інший салат: м'ясний з овочами навряд чи хтось викладе в половинку грейпфрута, так само як і фруктовий буде дивно відчуватися на смак в половинках перцю. Тут же варто згадати гарбуз і кабачок, як відмінне вмістилище для овочевого салату, причому, вони ідеально підходять для салатів теплих, які додатково перед подачею розігрівають.

Звичайно ж, не можна забувати про те, що «посуд» для салату може бути випечена з простого по своїй рецептурі тесту, або навіть сформована з менш звичних продуктів - пластинок бекону або салямі. Останній варіант підійде лише овочевим салатам, а ось салатниці з тіста абсолютно універсальні. Щоб сформувати їх, знадобиться 300 г борошна, щіпка солі, 100 г холодного вершкового масла і 3 ст.л. кип'яченої води. Тісто, отримане при з'єднанні компонентів, виходить прісним, пружним і не липким. З нього формуються «чаші» зі стінками середньої товщини (5-7 мм). Щоб при термічній обробці дно тарталеток не піднялося, зіпсувавши всю конструкцію, всередину рекомендовано насипати горох. Випікається така «посуд» протягом 20-25 хв, температура без конвекції складе 200 ° C, з конвекцією її знижують до 180 ° C. Викладати салат потрібно в охолоджені тарталетки. Якщо він буде фруктовим, а самі «чаші» Ви плануєте з'їсти разом з салатом, можна додати в тісто 2-3 ст.л. цукру або цукрової пудри.

Читайте також: Салат Снігур: рецепт

Як оригінально подати салатик?

Як оригінально подати салатик

Якщо у Вас достатньо вільного часу, Ви можете ознайомитися зі способами складнішого прикраси салатів. Деякі з них забирають 5-7 хв., А деякі, за відсутності належної практики, займуть і все 20 хв., Тому для них рекомендовано потренуватися. Особливо це стосується створення складних композицій на поверхні приготованого блюда.

Наприклад, майже будь-який салат можна прикрасити їстівними «квітами», створеними з м'якого, але утримує форму матеріалу. Для овочевих і м'ясних салатів це скибочки бекону, ковбаси або шинки. Для фруктових - ківі, яблука в печеному вигляді, або ж апельсини та мандарини. Навіть якщо дані компоненти не присутні в рецептурі певного салату, вони не змінять його смаку, будучи лише декором. Найпростіше починати тренування на ковбасних виробах: підготувати тонкі (3-5 мм) скибочки вареної ковбаси, скласти їх навпіл, але місце згину залишити округлим, щоб не зламати його. Потім їх розташовують доріжкою, накладаючи один на одного, і від краю останнього починають згортати в великий рулет, який потрібно зафіксувати харчової ниткою, оберненої навколо на 4-5 раз. Будь-який з кінців рулету зрізається, щоб його можна було поставити на отриману плоску поверхню. Навколо цього «бутона» розкладаються такі ж складені навпіл скибочки, і на фінальному етапі вниз відгинаються зовнішні «пелюстки». Ковбасний квітка готовий, і тепер потрібно лише перенести його в такому ж вигляді на салат. За аналогією з ним скручуються і викладаються тонкі скибочки ківі, яблук і т.д. Закріплювати пелюстки один за одного можна і маленькою зубочисткою, яка згодом зафіксує квіти на поверхні салату.

Якщо подібний варіант прикраси салату поєднати з ідеєю натуральної посуду для нього, можна отримати щось незвичайне. Наприклад, створити салат, нагадує своїм виглядом великий вітрильник. З цією метою інгредієнтами заповнюється випатраний кабачок, поверхня салату обов'язково розрівнюється, після чого увага приділяється верхньому оформлення. Готуються 4 довгих шпажки або зубочистки, а також 4 скибочки огірка, зрізаних по діагоналі - так вони будуть довше, 4 витягнутих трикутника, вирізаних з болгарського перцю, і 4 прямокутних тонких пластику сиру. Огірок і сир надягають на шпажку в зігнутому навпіл вигляді, трикутники перцю прикрашають саму її вершину, як розвіваються прапори. Залишиться лише увіткнути шпажки в поверхню салату, і фрегат готовий до відплиття.

Прикрашаємо закуску овочами: ідеї та рекомендації

Прикрашаємо закуску овочами: ідеї та рекомендації

Будь-салат - це набір певних компонентів, і на його сприйняття впливає швидше пропорційне їх співвідношення, ніж форма подачі. Тому, змішайте Ви всі інгредієнти, або ж почнете їх певним способом викладати, не має ніякого значення. А раз від зміни місць доданків смак не зміниться, можна поекспериментувати з оформленням салату.

Для овочевих салатів найбільш актуально викладання всіх компонентів шарами, після чого готова композиція покривається зверху і з боків заправкою, в ролі якої найчастіше виступає майонез, натуральний йогурт або сметана. Вони створюють ідеально рівну за кольором і фактурою поверхню, яку можна прикрасити як завгодно. Наприклад, зимові салати привабливо виглядають, будучи складеними у формі шишок. Зверху вони покриваються «лусочками» з половинок мигдалю або цільними кедровими горіхами.

Якщо горіхи в Вашому салаті не повинні фігурувати, розписати поверхню можна і іншими продуктами: зокрема, активно з цією метою використовуються зерна граната. У разі, коли салат повністю овочевий і не сприймає сторонніх інгредієнтів, Ви можете зробити великі квіти з тонкими пелюстками зі смужок болгарського перцю, круглими - моркви або помідор, і стеблами з гілочок петрушки. А найбільш складні композиції передбачають створення певної форми при укладанні шарів салату - наприклад, довгастої рибки. І подальше її покриття лускою з половинок чорних маслин, півкругів редису тощо.

Читайте також: Карвінг в кулінарії

Що можна зробити з яєць?

Що можна зробити з яєць

Яйця в салатах часто самі по собі виступають вже готовим прикрасою, але якщо Вам набридли просто розкладені по центру половинки відварних яєць, варто розглянути кілька нових варіантів, які не змінять смак салату, але позитивно вплинуть на його зовнішній вигляд. Найбільш простий спосіб - нарізка відварених круто яєць тонкими скибочками уздовж: з таких скибочок можна сформувати пелюстки квітів, після чого на поверхні салату викласти великі ромашки на 5-6 пелюсток. Їх серцевиною може стати раскрошенную жовток, або ж просто розрізаний навпіл.

Найпопулярніший салат, прикрашений за допомогою яйця, це «Мімоза». На його прикраса потрібно не менш ніж 3-4 відварених яєць, у яких білок і жовток поділяються. Білок потрібно пропустити через велику сторону терки, щоб отриманою масою перекрити поверхню вже викладеного в чашу салату. Жовток старанно кришиться в ін. Посуд, на салат укладається велика гілочка кропу, після чого з перетертого жовтка створюються пухнасті волоті мімози. Особливо привабливо таке оформлення виглядає, якщо його залити желатином і дати можливість схопитися: квіти в скляній оболонці неймовірно прекрасні.

Прикраса салатів своїми руками: ідеї

Прикраса салатів своїми руками: ідеї

Читайте також:

Перераховані вище способи дизайну салатів та інших страв - не межа: оформлення будь-якого продукту залежить лише від Вашої власної фантазії і ситуації. Прикраса новорічних і весняних салатів буде значно відрізнятися, але загальні моменти залишаться незмінні. Грайте з формою без побоювання і дозвольте собі придумати щось нове і унікальне!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама