Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

стійкі валюти

Практично будь-яка валюта схильна до змін Практично будь-яка валюта схильна до змін. Але в світі є країни, чиї гроші найбільш стійкі проти різного роду криз, потрясінь.

Швейцарський франк.

Франк - це найстійкіша валюта в усьому світі. Багато інвесторів вважають франк (а так само австралійський долар і японську ієну) тими валютами, в які можна вкласти свої кошти на період нестабільності інших валют. Цю думку підтверджують і глави російських банків. З 2007 року ЦБ Росії франк був введений в золотовалютні резерви країни.

Для того щоб трохи зупинити зростання франка (він негативно позначається на місцевому експорті), Національний банк Швейцарії прив'язав його курс до євро і цей крок дав результати, франк трохи опустився в ціні.

Втім, був в історії один момент (20 століття), коли франк подешевшав на 30%. Це сталося в 1936 році. А ось друга світова війна, криза 70-х років не похитнув франк і він залишився стабільним.

Японська ієна.

На азіатському ринку японська ієна є найстабільнішою валютою. Але навіть якщо розглядати її на карті всього світу, ієна не втрачає свої позиції і залишається в числі найбільш стабільних і стійких.

На світовому ринку, ієна утвердилася в 1953 році, а до 1971 року її курс був прив'язаний до долара. Але за кілька десятків років ієни вдалося, значно посилитися не тільки по відношенню до долара, але і по відношенню до інших існуючих валют. Курс ієни ріс навіть за часів землетрусів і цунамі, а банку Японії довелося йти на заходи, які змогли б запобігти зростанню валюти.

Австралійський долар.

Економіку Австралії не зачепила криза 2008 року, незважаючи на паніку у багатьох країнах, позиції австралійського долара не тільки не впали, але і зміцніли, що призвело до стабільного зростання банківської системи країни. Рівень безробіття в цій державі на порядок нижче, ніж в Європі або Америці, присутні всі умови для розвитку бізнесу. Крім цього, 1% від запасу ЦБ Росії знаходяться в цій валюті.

Канадський долар.

Незважаючи на те, що канадський долар далеко не такий популярний і відомий, як його американський «побратим» він входить в число найбільш стабільних валют за рахунок спокійній економічної і фінансової обстановки в країні. Деякі країни (в тому числі США) зберігають золотовалютні резерви саме в канадських доларах, що вже багато значить.

Долар США.

Навіть не дивлячись на стабільно зростаючий зовнішній борг США, її валюта не здає позиції і продовжує своє зростання. Це відбувається за рахунок потужного військового потенціалу. Навіть Росія, що стоїть на другому місці, претендувати на світове панування не в силах (позначається технологічне відставання). І звичайно за обсягом ВВП поступається США лише Євросоюзу.

Китайський юань.

Ця валюта тільки набирає обертів (незважаючи на величезний обсяг торгівлі), але в майбутньому має шикарні перспективи стати однією з найбільш стійких валют. Цьому активно сприяє стабільна китайська економіка.

Євро.

Дуже молодий, але від цього не менш сильною валютою є євро. Крім того, що вона зберігає невисоку інфляцію, але і з кожним днем ​​стає все більш сильним противником для американського долара в «битві» за право вважатися світовою валютою.

Норвезька крона.

На сьогоднішній день норвезька крона зажила слави однієї з максимально стабільних валют Європи. Причому ця слава прийшла до валюти вже в кінці 19 століття. За рахунок того, що Норвегія експортує газ і нафту, їй успішно вдалося сформувати резервний фонд, а з огляду на потреби країни його можна сміливо назвати невичерпним.

Крім того захист купюр норвезької крони найкраща в світі, підробити її практично нездійсненне завдання.

Шведська крона

Незважаючи на те, що шведська крона не така впевнена і стійка валюта, як крона норвезька, все одно її сміливо можна вважати однією з найбільш стабільних валют. На даний момент в країні поряд з кроною використовується євро (Швеція входить до Євросоюзу, але від визнання євро своєю національною валютою відмовилася).

Інші статті на нашому сайті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама